DOLAR 32,4585 -0.1%
EURO 34,7423 -0.68%
ALTIN 2.438,110,09
BITCOIN 2065143-1,03%
İzmir
21°

AZ BULUTLU

üst menü altı
Çocuk kitabı “Peter Pan”, lisans öğrencileri için “sorunlu” bulundu

Çocuk kitabı “Peter Pan”, lisans öğrencileri için “sorunlu” bulundu

ABONE OL
9 Ocak 2023 17:44
Çocuk kitabı “Peter Pan”, lisans öğrencileri için “sorunlu” bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskoç bilim insanları, çocuk kitabı Peter Pan'in "duygusal olarak zorlayıcı" olabileceğini öne sürdü.

İskoçya’daki Aberdeen Üniversitesi’nden araştırmacılar, James Matthew Barrie’nin 1904 yılında yayımladığı “Peter Pan”i “lisans öğrencilerinin içerikle başa çıkamamaları durumunda yardıma ihtiyaç duyabilecekleri eserler” listesine dahil etti. Listedeki diğer kitaplar arasında E. Nesbit’in “Demiryolu Çocukları” ve C.S. Lewis’in “Aslan, Cadı ve Dolap” yer alıyor.

Çalışma, “Peter Pan”in Varolmayan Ülke’deki maceralarıyla ilgili sorumluluğu reddetmesiyle, içeriğin öğrenciler için “duygusal açıdan zorlayıcı” olabileceğini öne sürdü.

“LİSANS ÖĞRENCİLERİ BU ESERİ KALDIRABİLİR”

Üniversite, Barrie’nin kitabının “toplumsal cinsiyete ilişkin tuhaf bakış açıları olduğunu ancak sakıncalı materyal içermediğini” söylemek dışında müdahale için başka bir neden belirtmedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aberdeen Üniversitesi mezunu ve Birleşik Krallık Ticaret Bakanı Andrew Bowie, “Öğrencileri eğitimden uzaklaştıracak herhangi bir karar beni şaşırtıyor. Lisans öğrencileri, Peter Pan’ın merkezindeki masumiyet ve deneyim arasındaki gerilimi anlamak ve takdir etmek için entelektüel olarak yeterince olgunlar” dedi.

İskoç politikacı Stephen Kerr de, “J. M. Barrie’nin muhteşem hikayesi ve temelde zararsız olan diğer çocuk klasikleri hakkında bu tür küstahça uyarılar -özellikle sözde yüksek entelektüel tartışmalara katılan öğrencilere yönelik olduğunda- üniversiteyi ‘akıl almaz’ gösterme riski taşıyor.” yorumunda bulundu.

Eser, Peter Pan’in, Wendy ve kardeşlerini ikna ederek onları Varolmayan Ülke’ye götürmesini anlatıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP