Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Haliç’te Fatih’in Miğferi hediye edildi

İstanbul’un fethinin 573’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Fatih Sultan Mehmed Han’ın askeri dehasından ilham alınarak birebir replika olarak üretilen el işçiliği özel bir miğfer takdim edildi.

Haliç’teki törende konuşan Erdoğan, fethin insanlık tarihinin en büyük medeniyet hamlelerinden biri olduğunu vurguladı.

İstanbul'un fethinin 573'üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen programda, Cumhurbaşkanı

İstanbul’un fethinin 573’üncü yıl dönümü ve Kurban Bayramı vesilesiyle Haliç Kongre Merkezi önemli bir programa sahne oldu.

“İstanbul’un Fethi’nden Gönüllerin Fethine” başlığıyla gerçekleştirilen, Mehteran Takımı ve uluslararası sanatçıların sahne aldığı fetih kutlamasına binlerce vatandaş katılım gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenin en dikkat çekici anı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir tarafından kendisine sunulan tarihi sembol oldu.

Üzerinde Fetih Suresi ve Dört Halifenin İsimleri Yer Alıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim edilen miğfer, Fatih Sultan Mehmed döneminin askeri estetiğini ve cihanşümul vizyonunu yansıtacak şekilde, aslına uygun bir el işçiliğiyle üretildi.

Çelik gövde üzerine kazıma ve kabartma motiflerle işlenen miğferin üst kısmında Fetih Suresi, dört halifenin isimleri ve alınlık bölümünde ise Besmele yer alıyor. Altın tonlu süslemelerle zenginleştirilen eserde; iç keçe kaplama, arka zincir peçenek detayı ve hareketli burun siperliği gibi dönemin orijinal askeri teçhizat özellikleri birebir uygulandı.

“Sıradan Bir Askeri Başarı Olarak Görülemez”

Programda katılımcılara hitap etmek üzere kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1453 yılındaki bu askeri başarının jeopolitik ve tarihi arka planına dikkat çekti. İstanbul’un fethinin sıradan bir askeri zafer olarak nitelendirilemeyeceğini belirten Erdoğan, bu tarihi adımın dünya ve insanlık tarihinin en büyük medeniyet hamlelerinden biri olduğunu ifade etti.

“Gönülleri Fethetmek İçin Çalışıyoruz”

Programın ev sahibi olarak bir konuşma gerçekleştiren AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen çalışmalara değindi. Siyaseti topluma hizmet etme aracı olarak gördüklerini belirten Özdemir, “Bir şehirde gönülleri fethetmek, o şehri fethetmek kadar gerekli ve değerlidir. Bu uğurda İstanbul’un her köşesinde gece gündüz demeden hummalı bir çalışma içerisindeyiz” ifadelerini kullandı. Kutlama programı, takdim töreninin ardından düzenlenen kültürel etkinliklerle sona erdi.

İlginizi çekebilir: SGK’dan geriye dönük EYT denetimi: Usulsüz emeklilikler iptal edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Haliç'te Fatih’in Miğferi hediye edildi
Demokrat Gündem