Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

Deniz Yücel CHP’den istifa etti: “Parti ele geçirilmiştir, işgal altındadır”

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel partisinden istifa ettiğini açıklarken belediye başkanlarının görevden alınmasıyla “mutlak butlan” kararlarının aynı merkezden yönetildiğini savunup CHP’nin işgal altında olduğunu öne sürdü.

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel partisinden istifa ettiğini açıklarken belediye

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı sarsıcı açıklamayla 27 yıldır sürdürdüğü parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Belediye başkanlarının tutuklanıp görevden alınmasıyla parti yönetimine yönelik “mutlak butlan” kararlarının arkasında aynı vesayet odağının bulunduğunu iddia eden Yücel, CHP’nin tarihsel çizgisi ile kurucu değerlerinden koparıldığını savundu.

Mevcut tabloyu doğrudan bir “işgal” olarak niteleyen Yücel, kararını ve gerekçesini, “Biz, belediye başkanlarımızı tutuklatan, görevden aldıran yargı içindeki iradeyle, bu hukuksuz ‘mutlak butlan’ kararını verdiren iradenin aynı merkezden beslendiğini çok iyi biliyoruz. Gelinen noktada, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘İki büyük eserimden biri’ dediği Cumhuriyet Halk Partisi ne yazık ki ele geçirilmiştir, işgal altındadır. Son dönemde yaşananlar ne Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokrasi, hukuk ve adalet anlayışına ne de tarihsel misyonuna yakışmaktadır.” sözleriyle ilan etti.

“HUKUKSUZ SÜRECİN PARÇASI OLMAYI REDDEDİYORUM”

CHP’nin idari yapısının yargı müdahaleleri üzerinden yeniden şekillendirilmeye çalışıldığını öne süren Yücel, siyasi mücadelesini parti çatısı altında sürdürmesinin imkansız hale geldiğini kaydetti.

Hukuki ve siyasi süreçlere tepki gösteren Deniz Yücel, “Saray yargısı eliyle, ‘mutlak butlan’ tartışmaları üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi’ni yeniden dizayn etme girişimine sessiz kalmam mümkün değildi. Demokrasiye, hukoking üstünlüğüne ve millet iradesine olan inancım gereği bu hukuksuz sürecin parçası olmayı reddediyorum” dedi.

“BU BİR VEDA DEĞİL, YENİ BİR BAŞLANGIÇ”

Çeyrek asrı aşan aktif parti içi geçmişini resmi olarak sonlandıran Deniz Yücel, istifa kararının ardından yeni bir siyasi mücadelenin işaretini verdi.

İzmir Milletvekili Deniz Yücel, “Bu nedenle, 27 yıldır üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa etmiş bulunmaktayım. Bu bir veda değil; demokrasiye, hukuka ve millet iradesine sahip çıkma iradesinin yeni bir başlangıcı…” diye konuştu.

Demokrat Gündem