DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21581240,23%
İzmir
33°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Denizcilik sektörünün kalbi Fuarizmir’de atıyor!

Denizcilik sektörünün kalbi Fuarizmir’de atıyor!

ABONE OL
28 Mart 2023 16:18
Denizcilik sektörünün kalbi Fuarizmir’de atıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Denizcilik sektörünün yakından takip ettiği MAST – Marine Saloon Trade; Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı, Fuarizmir'de başladı. Dünyaca ünlü tekne markalarıyla yerli firmaların bir arada yer aldığı fuarda, son teknoloji sürat teknelerinden botlara kadar toplam değerleri milyonlarca lirayı aşan 150'den fazla tekne sergilendi.

İZFAŞ'ın bir fuarcılık firmasıyla 28 Mart – 2 Nisan 2023 tarihleri arasında 'Fuarizmir'de düzenlenen MAST – Marine Saloon Trade; Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı bugün başladı. Dünyaca ünlü firmaların katıldığı fuarda, toplam değerleri milyonlarca lirayı aşan 150'den fazla tekne sergilendi.

2023'te sektörde karada düzenlenen tek fuar olma özelliğini taşıyan organizasyonda boyları 3 metreden 17 metreye kadar değişen motoryat, yelkenli, trawler, sürat tekneleri ve son teknoloji botlar, ekipman ve aksesuarları sergilendi.
""
Fuarın açılış lansmanına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi Selami Özpoyraz, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Ürün, İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Erşen ve sektör temsilcileri katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açılış töreninde yaptığı konuşmada, İzmir'in yüzyıllar boyunca Akdeniz çanağının en önemli liman kentlerinden biri olduğunu vurguladı. Soyer, “Ancak denizcilik konusunda hak edilmeyen bir noktadayız. Bunu aşmak mümkün" dedi.

'İZMİR, TÜRKİYE DAHA FAZLASINI HAK EDİYOR'

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan acılara dikkat çeken Soyer, "Tarihin bildiği belki de en büyük felaketlerden biri ve on binlerce insanımızı kaybettik.

Tek bir çıkış noktamız var, üretim. Üretim yapmak, umudumuzu korumak ve dünyayla rekabetimizi büyüterek, güçlendirerek sürdürmek mecburiyetindeyiz. Orada yaşayan 13 milyon insanın içinde bunu yapmak zorundayız. Gelecek nesillerimiz için de bunu yapmak zorundayız. Yerel yönetim olarak üretilenin tüketiciyle buluşması için köprü görevi yapıyoruz. Kamu bildiğiniz gibi bir yerel bir de merkezi otoritenin temsilcilerinden oluşuyor.

""

Biz yerel yönetim olarak vizyonumuzu ortaya koyuyoruz. Diyoruz ki İzmir, Türkiye daha fazlasını hak ediyor. Denizdeki ticaret, denizden kazanılan ekmek miktarı konusunda daha fazla rekabet edebiliyor olmamız lazım. Kamunun tercihinde eksiklik olduğunu düşünüyorum. Yaptığı harcamada, yaptığı tercihte eksiklik olduğunu düşünüyorum.

O nedenle merkezi otoriteyi de en az yerel kamu idaresi kadar deniz konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum. Biz varız, gelin el ele verelim. Merkezi otoriteye buradan sesleniyorum, gelin el ele hep beraber büyütelim bu işi" dedi.

'EGE ADALARI DENİZ TURİZMİNİN GÖZBEBEĞİ KONUMUNDA'

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk açılışta yaptığı konuşmada, "Türkiye, birbirinden güzel koyları ve yaklaşık 20 bin yat bağlama kapasitesine sahip son derece modern marinaları ile önemli bir deniz turizmi ülkesidir. Araştırmalara göre turizm gelirlerimizin beşte birini deniz turizminden elde ediyoruz.

İzmir; ülkemizin deniz kapıları marinalar ve yat turizmi, günübirlik gezi tekneleri, sörf ve kitesörf merkezleri, dalış turizmi, sportif balıkçılık turları, Ege adaları feribot seferleri ile deniz turizminin gözbebeği konumunda bulunuyor" diye konuştu.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi Selami Özpoyraz da konuşmasında "Benzerleri dünyanın çeşitli noktalarında düzenlenen, yeni modelleri, değişen ekipmanları ve teknolojik gelişmeleri takip etmek için ziyaret ettiğimiz, heyetler düzenlediğimiz tekne ve denizcilik fuarlarından birine artık şehrimizin ev sahipliği yapacak olması gurur verici" dedi.(DHA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP