Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

Deprem bölgesinde hasat uyarısı

Depremin vurduğu 11 kent, turunçgil üretiminin yüzde 60'ını karşılıyor. Deprem

Depremin vurduğu 11 kent, turunçgil üretiminin yüzde 60'ını karşılıyor. Deprem sonrası bölgedeki göçün artması tarımı da tehdit ediyor. Uzmanlar, hasat yapılmazsa önümüzdeki yıl rekoltenin büyük oranda düşebileceği uyarısında bulunuyor.

Depremden etkilenen 11 ilde tarım da sekteye uğradı.

Depremin ardından ortaya çıkan göç nedeniyle bölgede tarımsal faaliyetler, kısa süreli de olsa sekteye uğradı.

Özellikle Türkiye'nin turunçgil üretiminin yüzde 60'nın yapıldığı deprem bölgesindeki kentler, yaş meyve ihracatının da yüzde 40'ını sağlıyor.

Bölgedeki turunçgillerin bazılarının hasat zamanları geldi, bazılarının ise hasadı yaklaşıyor. Hasadın sekteye uğraması ve meyvenin ağaç üzerinde kalması durumunda bir sonraki yılın ürününde de rekolte düşüklüğü yaşanabileceği, böyle bir gelişmede ise bir sonraki senenin ihracat rakamlarının düşebileceği kaydedildi.

Deprem bölgesinde hasat uyarısı
Demokrat Gündem

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir