DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21561430,36%
İzmir
33°

KAPALI

üst menü altı
DEVA Partisi İl Başkanı Kaya'dan Soyer'e ziyaret desteği: 'Davet edilmeliydi'

DEVA Partisi İl Başkanı Kaya'dan Soyer'e ziyaret desteği: 'Davet edilmeliydi'

ABONE OL
14 Ocak 2022 11:25
DEVA Partisi İl Başkanı Kaya'dan Soyer'e ziyaret desteği: 'Davet edilmeliydi'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Basın-yayın kurumlarının temsilcileri ve muhabirlerle Balçova Termal Otel’de kahvaltılı bir toplantı gerçekleştiren DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, partisinin kent ve ülke gündemine dair çalışma, hedef ve projelerini anlattı. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İl Başkanı Ösen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Ankara’ya çağrılmaması nedeniyle yaptığı siteme destek verdi. Ösen, “Seçilmiş bir belediye başkanı davet edilmeliydi. Halkın iradesine karşı ciddiye almama alışkanlığı var. Halk bir belediye başkanı bu kadar yüksek oyla seçtiyse her karar alma mekanizmasında kendisi de olmalı” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM- DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, basın kuruluşlarının temsilci ve mensuplarıyla biraraya geldi.

Kendisi de bir iş kadını olan DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, İZTO, EBSO başkanları ile İzmir Valisi’nin AK Parti Milletvekili Atila Kaya ile birlikte Ankara’ya yaptığı ziyarete İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in davet edilmemesinin doğru olmadığını belirtti.

DAVET EDİLMELİYDİ

İl Başkanı Ösen, konuyla ilgili Başkan Soyer’in yaptığı açıklamalara katıldığını dile getirerek, “Seçilmiş bir belediye başkanı davet edilmeliydi. Halkın iradesine karşı ciddiye almama alışkanlığı var. Halk bir belediye başkanı bu kadar yüksek oyla seçtiyse her karar alma mekanizmasında kendisi de olmalı. İzmir’in kaderini belirleyecek bazı projelerde belediye başkanlarına sorulmadan, onlar masaya oturtulmadan alınıyor. Ben yaptım olduculuğun göstergesi. İnsanların oyuna sahip çıkması gerekiyor bu açıdan. İnsanların oyuna, demokratik hakkına saygı gösterilmediğinin bir göstergesi bu” açıklamasını yaptı.

""

BAKANIN AÇIKLAMALARINI İNANDIRICI BULMUYORUZ

Demokrasi, hukuk, adalet sistemindeki aksaklıkların giderilmesi durumunda ekonomik krizden çıkmanın mümkün olabileceğini, aksi durum nedeniyle yeni ekonomik modelin başarılı olamayacağını belirten DEVA Partisi İl Başkanı Ösen, Hazine ve maliye Bakanı Nebati’nin enflasyonun tek haneli rakamlara ineceği şeklindeki açıklamanın inandırıcı olmadığını söyledi.

ADALET, HUKUK, DEMOKRASİ TESİS EDİLMEDEN EKONOMİDE DE GÜVEN OLMAZ

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, “Sayın Bakanın açıklamalarını inandırıcı bulmuyoruz. Doların 9’u geçmeyeceğini iddia eden bir hükümetten bahsediyoruz. Ekonominin ana temeli güvendir. Güven duyulmayan bir ekonominin başarılı olma şansı yoktur. Kendi halkının da ekonomiye güven duyması gerekiyor. Hiçbir yatırımcı geleceğini görmediği bir ülkeye yatırım yapmaz, kendi ülkesi olsa bile. İstihdamı arttıramazsanız, güven vermezseniz olma ihtimali yok. Adalet, hukuk sistemi ve demokrasinin olmadığı hiçbir yerde güveni tesis edemezsiniz. Genel başkanımız da tutuklu gazetecileri serbest bırakarak ekonomiyi düzeltmeye başlarız dedi. Çünkü demokrasi önemli. Bağımsız bir merkez bankası, kurumlar önemli. Liyakatli insanlar tarafından yönetilen kurumlar önemli. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına kimse güvenmiyor. Bunlar tesis edilmedikçe ekonomide düzelme olmaz” şeklinde değerlendirme yaptı.

MUHALEFETE RANDEVU VERMEYEN BİR KURUM AÇIK VE ŞEFFAF OLAMAZ

TÜİK’in CHP Liderine randevu vermemesinin de kabul edilemez olduğunu kaydeden Seda Kaya Ösen, “Muhalefet kurumuna randevu vermeyen bir kurumun açık ve şeffaf olmadığını düşünüyorsunuz. Devlet kurumlarına olan güven hırpalanmıştır. Önceki dönemlerde insanların kurumlara güveni vardı. Şu anda ne yazık ki bir siyasi partinin sözcüsü şeklinde kendilerini konumlandırmış durumda kurumlar” dedi.

CUMHUR İTTİFAKINDA OLMAMIZ SÖZKONUSU BİLE DEĞİL

Seçim sürecinde Cumhur İttifakı’nda olmayacaklarının kesin olduğunu ancak seçimlere tek başına mı Millet İttifakı ile mi gireceklerinin süreç içinde netleşeceğini kaydeden DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, “Bizim duruşumuz hangi ittifakta olmayacağımız konusunda. Biz parlamenter sistem tarafındayız. 6 partinin yaptığı tüm çalışmalarda partimiz aktif rol oynadı. Mutabakat sağlandı gibi görünüyor. Siyasi etik konusu bizim için vazgeçilmez. Parlamenter sisteme geçişle Türkiye’nin normalleşip demokratikleşmesini istiyoruz. Seçim ittifakı olarak gündeme gelecek bir konu bu. Farklı görüşlerden partiler artık biraraya geldi. Bu altı parti ülkenin geleceğinin nasıl olması gerektiği konusunda hemfikir. Seçim tarihi netleştikçe ittifak netleşecektir. Cumhur ittifakında olmamız sözkonusu bile değil. Tek başına mı Millet İttifakı ile mi gireceğiz konusuna önümüzdeki süreçte karar vereceğiz” ifadelerini kullandı.

EKONOMİK BAŞARI ÖYKÜSÜ OLAN TEK PARTİYİZ

“Yeni bir partiyiz. Kadrolarımız hayatında ilk kez siyaset yapanlardan oluşuyor. Yüzde 50’si zaten daha önce siyaset yapmamış olma şartıyla kabul ediliyor. Siyasette özlediğimiz yenilenme için bu kıymetli. Ekonomi kadromuzda çok kalifiye bir kadro var. Parti olarak genciz ama ekonomik kadroları ülkeyi daha önce çok büyük iki krizden kurtaran isimlerden oluşan bir kadro. Ekonomik başarı öyküsü olan tek parti de biziz” diyen DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, sahada partilerine yönelik negatif hiçbir tepkiyle karşılaşmadıklarını belirtti.

AK PARTİLİ SEÇMENİN ‘BABACAN BIRAKTI, EKONOMİ BOZULDU’ SERZENİŞLERİNİ DUYUYORUZ

İl Başkanı Ösen, “Sahada biz hiç negatif tepki almıyoruz. Biz şu ana kadar hiçbir yerde tepkiyle karşılaşmıyoruz. Genel başkanımızın AK Parti’ye oy vermeyenler tarafından da temiz siyasetin temsilcisi olarak görülmesi. AK Partili seçmenden, neden bizi bıraktı gibi Ali Babacan, o gidince ekonomi çöktü serzenişleri duyuyoruz sadece. Konak’In merkezinde bile bilinmiyordu partimiz. Şu anda bilmeyen kalmadı metropol ilçelerde. 24 ilçede örgütlüyüz. Fakat hala kırsalda bazı köylerde, sosyal medya alışkanlığı olmayan küçük yerlerde bilinmiyoruz. 81 ilde örgütlüyüz. Alabileceğimiz oyun üst sınırı olduğunu düşünmüyorum. Ana akım siyaset yapıyoruz. Her yerdeyiz. Hedefimiz yerelde ve genelde iktidar olmak” dedi.

AK PARTİ CEZALANDIRIYOR, CHP ‘NASIL OLSA BİZE OY VERİYORLAR’ DİYE DÜŞÜNÜYOR

İzmir’de CHP’li yerel iktidarın ve büyükşehir belediyesinin çalışmalarını nasıl değerlendirdiği sorusu sorulan DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, “Anket yaptırmıştık. Yerel yönetimlerde hantallık ve kadrolaşma şikayetleri aldık. Sahada da bu eleştirileri duyuyorum. Sadece seçim zamanı geliyorlar, bir daha gelmiyorlar diyor halk. İzmir’de halkın görmezden gelme durumu olduğunu gözlemledim. İktidar tarafından bunlar nasıl olsa bize oy vermedi, onların sorunlarını çözmemize gerek yok diye düşünüyor. Cezalandırma yöntemi uygulanıyor. CHP tarafı da nasıl olsa bize oy veriyorlar diye düşünüyor” dedi.

TUNÇ BEYİN VİZYONU DOĞRU ANCAK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’in Akdeniz vizyonu olması vizyonunun doğru olduğunu ancak bunun için daha fazla çalışılması gerektiğini kaydetti. Ösen, “Tunç Bey’in Akdeniz vizyonunun İzmir için doğru olduğunu düşünüyorum. İzmir’in hak ettiği konumda olması gerektiğini düşünüyorum. İnsan kaynağı da bir çekim merkezi. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin iyi olduğu, gençlerin yoğun yaşadığı bir kent. İzmir Türkiye’nin genelinden farklı bir portre çiziyor. Bu bir fırsat çekim merkezi olması için. Bu işler sadece vizyonu tespitle olmuyor. Bu yolda stratejik, disiplinli ve projelerle çalışmak lazım. Bu vizyona ulaşmak için daha fazla çalışıp hedefe kilitlenmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

ÖSEN’DEN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VURGUSU

Basın özgürlüğünün en kısıtlı olduğu ülkelerden biri olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, basının toplum gibi kutuplaştırılmasının gerçeklere ulaşmada en büyük zorluk olarak karşılarına çıktığını dile getirdi.

BASIN ALGI OPERASYONUNUN BİR PARÇASI OLARAK KULLANILIYOR

İl Başkanı Ösen, “Bir ülke tek başına ekonomiyle gelişemez. Demokrasi, adalet ve insan gelişmişlik endeksi dediğimiz özgür basın, yaşam standardı gibi çok önemli faktörler var. Dünyada en çok gazetecinin tutuklu olarak hapishanelerde tutulduğu ülkeler arasında yeri hiç değişmeyen Türkiye’de gazetecilik gibi zor bir görevi canla başla yapan gazeteciler önemli bir görevi icra ediyor.

Basın algı operasyonunun bir parçası olarak kullanılıyor. Siyaset toplum nasıl kutuplaştıysa basın da öyle kutuplaştı. Bir olayın ne olduğunu öğrenmek için aynı olayın yorumunu öğrenerek anlayabiliyoruz” dedi.

ENFLASYON VE İŞİZLİK ORANI DAHA DA ARTACAK

Türkiye’de denenen yeni ekonomik modelin başarılı olma olasılığının çok düşük olduğunun ortada olduğunu kaydeden DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, şu tespitleri yaptı: “Türkiye tekrar yüksek enflasyon dönemine girdi. Daha da yükseleceğini öngörüyoruz. Yaşanan zamlar, faiz azaltılması ve de asgari ücrete ve diğer ücret zamları bizi artık yüksek enflasyon dönemine tekrar getirdi. Bunu en son 2000 öncesinde yaşamıştık.  Türkiye artık bağımsız ve liyakatli kadrolar tarafından yönetilmiyor. Şu anda Türkiye’de bir ekonomi dönemi yaşıyor. Yabancı ekonomistler de bunu belirtiyor. Türkiye çok büyük bir ekonomi aslında. Ekonomik kriz yaşaması çevresini de etkileyebilecek bir faktör. Türkiye ekonomik açıdan kıta için bir tehdit oluşturuyor. Yapılan maaş zamları baştan eridi. Asgari ücret eridi. Şubat ve mart ayında bu oran daha da eriyecek demişti sayın genel başkanımız. Zaten yüksek olan işsizlik oranı daha da artacak. Öyle olmamasını ümit ediyoruz. İşletmelerin maliyetleri artarken ciroların da artması gerekiyor. Artmaması nedeniyle pazarlar da boş. İşten çıkarma ve işsizlik aratacağını düşünüyoruz.”

24 İLÇEDE ÖRGÜTLENMEMİZİ TAMAMLADIK VE… 

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, İzmir’de 24 ilçede örgütlenmelerini tamamladıklarını, artık ev-esnaf ziyaretleriyle sürekli sahada olduklarını, halktan büyük teveccüh gösterdiğini dile getirerek,  "Bir yıl 2 aydır görev yapıyoruz. 24 ilçede örgütlenmemizi tamamladık. 21 Ocak’ta Karşıyaka’da yapacağız kongremizi. Bizim için teşkilatlanma çok önemli. Varlığımızı hala bilmeyen bir yüzde 15’lik kesimin olduğunu biliyoruz. Bizim bu insanlara ulaşmak için teşkilatlarımız aracılığıyla çalışacağız. Her köşeye ulaşmaya çalışıyoruz. Farklı bir siyaset izliyoruz. Polemiklere giren, ofisinde oturan her gün sahada oturan bir teşkilatız. İnsanlara dokunmak ve kendimizi anlatmak birinci hedefimiz. Haksızlığa uğrayanların yanında olacağız. Şiddete uğrayan tüm kadınların davalarına katılıyoruz. Kadınlara, çocuklara ve tüm istismar vakalarına karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Dağ-taş gezeceğiz" diye konuştu. 

YASAKÇI ZİHNİYETE KARŞIYIZ, RÖVANŞİST YAKLAŞILMAMALI

Enes Kara’nın intiharının ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın cemaat yurtlarının kapatılmasıyla ilgili açıklamalarının yanlış anlaşıldığını, Babacan ve partilerinin her konuda yasakçı zihniyete karşı olduğunu söyleyen DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, “Genel başkanımız bu konuda tepki veren ilk siyasi parti. Birçok siyasi parti cemaatin tepkisini çekmemek için tepki vermediği bir ortamda biz bütün kadrolarımızla tepki verdik. Genel başkanımız, yasakçı zihniyetin her  türlüsüne karşı olduğumuzu belirtti sadece. Devlet açtığı üniversitelerle övünüyor ama öğrencilere barınma imkanı veremiyorsa, ki sosyal bir devlet olduğumuz yazıyor yasada, ücretsiz yurt açılmak zorunda. Özel yurtlar açılacaksa da, devlet tarafından çok iyi denetlenmeli. O cemaat  kızmasın, bu bize tepki göstermesin diye korkup sesimizi çıkarmazsak aynaya da bakamayız. Genel başkanımız sadece yasakçı zihniyete karşı. Rövanşist yaklaşılmamalı. Devletin görevi denetlemektir” açıklamasını yaptı.

BAYRAKLI'DA EMSAL ARTIŞI

Bayraklı'daki emsal artışı kararını değerlendiren Başkan Ösen, "Bayraklı özelinde bir emsal artışı kararı var. İnsanların ciddi mağduriyeti var, giderilmesi gerekiyor. Konsensusla çözülmesi gerekiyor. Belediyenin yaptığı herşeye iktidar karşı çıkıyor. Bu şekilde mağdur olan tek taraf halk. Erk sahiplerinin birarada oturup bir masa etrafında bu sorunun ve İzmirlilerin sorunlarının çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. İnşaat maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle inşaatlar durdu. İnsanlar ortada kaldı. Bu sadece dava açarak değil itiraz ederek değil çözüm odaklı olmamız lazım. Herşeyi siyasi rant malzemesi yapılmamalı" dedi.

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP