DOLAR 32,7878 1.53%
EURO 35,1602 0.53%
ALTIN 2.456,522,76
BITCOIN 21711590,23%
İzmir
30°

AÇIK

üst menü altı
DSÖ'den üçüncü doz açıklaması: Gerekli olup olmadığını henüz bilmiyoruz

DSÖ'den üçüncü doz açıklaması: Gerekli olup olmadığını henüz bilmiyoruz

ABONE OL
17 Mayıs 2023 19:28
DSÖ'den üçüncü doz açıklaması: Gerekli olup olmadığını henüz bilmiyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüse karşı üçüncü doz aşıların gerekli olup olmadığına dair henüz kesin veriler elde edilemediği belirtildi.

DSÖ, Delta varyantının tüm dünyada hızla yayılmasıyla birlikte tartışılmaya başlanan üçüncü doz Kovid-19 aşı uygulamasına ilişkin açıklama yaptı. 

Açıklamada, üçüncü dozun gerekli olup olmadığını söylemek için henüz yeterince veri elde edilmediği belirtildi. 

Reuters'a açıklama yapan DSÖ yetkilisi, bu konuda araştırmaların devam ettiğini belirterek, "Mevcut Kovid-19 aşılarının korunma süresinin ne kadar olduğuna ve ek bir dozunun kimler için yararlı olup olmayacağı konusunda sınırlı veri bulunmakta" dedi. 

'Tek doz aşı Delta varyantına karşı yüzde 10 etkili'

Bilim dergisi Nature'da yayımlanan bir araştırmada Pfizer-BioNtech veya AstraZeneca aşısının tek dozunun Delta varyantına karşı yüzde 10 etkili olduğu belirtildi. 

Hindistan'da gerçekleştirilen araştırmaya göre, iki doz aşılanmanın ardından ise bu oranın yüzde 95'e çıktığı belirlendi. 

ABD ve Fransa'da nüfusun yarısına yayıldı

Öte yandan, Delta varyantının hızla yayıldığı ülkelerden birinin de Fransa olduğu belirtildi. 

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, France Inter radyosuna yaptığı açıklamada, "Fransa'daki Kovid-19 enfeksiyonlarının yaklaşık yüzde 50'si Delta varyantı" dedi. 

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin (CDC) de son verilere göre, Delta varyantının ülkede baskın olan Alfa varyantını geçtiğini ve nüfusun yüzde 51.7'sinde görüldüğünü bildirdi

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP