DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20675321,11%
İzmir
21°

AZ BULUTLU

üst menü altı
Ege Üniversitesi'nden anjiyo ünitesi iddialarına yanıt: 6 ay değil 3 ay… Yerine 2 cihaz kullanıldı

Ege Üniversitesi'nden anjiyo ünitesi iddialarına yanıt: 6 ay değil 3 ay… Yerine 2 cihaz kullanıldı

ABONE OL
10 Ağustos 2021 13:50
Ege Üniversitesi'nden anjiyo ünitesi iddialarına yanıt: 6 ay değil 3 ay… Yerine 2 cihaz kullanıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ege Üniversitesi anjiyo ünitesi için öne sürülen iddialara yanıt verdi.

DEMOKRAT GÜNDEM- Ege Üniversitesi Hastanesi'nde bulunan Anjiyo Ünitesi'nin 6 aydır kapalı olduğu iddialara üniversiteden açıklama geldi. Üniversiteden yapılan açıklamada 6 ay kapalı olduğu iddialarını ret ederek, "söz konusu cihazlar iddia edildiği gibi 6 ay değil 3 ay rutin hizmette kullanılamamıştır" denildi. Ege Üniversitesi'nin bu süre zarfında herhangi bir ihmalin yaşanmadığını dile getirerek, "Acil durumlarda Pediatrik Anjiyo ve Girişimsel Radyoloji Bölümünde yer alan iki cihaz alternatif olarak kullanılmıştır. Söz konusu anjiyo cihazlarının Eylül ayı içerinde satın alma işlemlerinin tamamlanması öngörülmektedir" denildi.

Ege Üniversitesi tarafından yapılan açıklama şöyle:

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemizde uzun yıllardır bölgemize ve ülkemize Dünya standartlarında kaliteli sağlık hizmeti verilmektedir.

Sağlık Bakanlığı Verimlilik ve Kalite Daire Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirmede, 96.28 puan alarak “A Plus Hastane”  ilan edilen hastanemizin, geçtiğimiz yıl Ekim ayında yaşanan İzmir depreminde ve Covid salgını sürecinde gösterdiği performansla bölgemiz için ne denli önemli bir sağlık üssü olduğu bir kez daha anlaşılmıştır.  

Hastanemizde sağlık hizmeti standartlarını en üst seviyede sunabilmek için son dört yılda 493 milyon 466 bin liralık tıbbi cihaz yatırımı gerçekleştirilmiştir. Bu yatırımlarla hastanedeki tıbbi cihaz altyapımız günümüz standartlarına uygun hale getirilmiştir.  

Son günlerde basında konu olan anjiyo ünitesindeki iki anjiyo cihazının yenilenmesi için ihale süreci devam etmektedir. Üniversitemiz bütçesi bu cihazları karşılayabilecek durumda olmakla birlikte, kurumumuza temin edilecek tıbbi cihazlara ilişkin ihale süreçleri yasa ve yönetmeliklere uygun bir şekilde yürütülmektedir. Öte yandan söz konusu cihazlar iddia edildiği gibi 6 ay değil 3 ay rutin hizmette kullanılamamıştır. Bu süreçte kurumumuzun herhangi bir ihmali söz konusu değildir. Acil durumlarda Pediatrik Anjiyo ve Girişimsel Radyoloji Bölümünde yer alan iki cihaz alternatif olarak kullanılmıştır. Bu süreçte İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışılmıştır. Söz konusu anjiyo cihazlarının Eylül ayı içerinde satın alma işlemlerinin tamamlanması öngörülmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP