Ankara’ya giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Ahlatlıbel Parkı’nda bir araya geldiği bildirildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in seçim sonrası değişim talebiyle genel başkan adayı olabileceği konuşuluyor.
Özgür Özel’in “değişim” vurgulu açıklamaları sonrası partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “Gemiyi limana sağlam götürmek yine kaptanın görevidir. Gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin” dedi ve şöyle devam etti: “Yenilenmenin ve değişimin önünü sonuna kadar açacağım” ifadesi dikkat çekmişti.
Öte yandan İmamoğlu, dün gazetecilerin CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “İstanbul’u da düşünmek zorundayım” açıklaması hatırlatılarak yönelttiği “Siz aday olursanız İstanbul ne olacak” sorusuna “Kendileri genel başkanımız. İstanbul’u da düşüneceğiz, Ankara’yı da düşüneceğiz, Türkiye’yi de düşüneceğiz, geleceği de düşüneceğiz. Her türlü düşünmek zorundayız. O da bizim de zaten asla ıskalamadığımız bir noktasıdır İstanbul. Ama mesele İstanbul’dan da ibaret değil” ifadelerini kullanmıştı.