DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20667681,19%
İzmir
18°

AÇIK

üst menü altı
Elbistan’da yardım çığlığı! Sağ olanlar donarak hayatını kaybediyor…

Elbistan’da yardım çığlığı! Sağ olanlar donarak hayatını kaybediyor…

ABONE OL
7 Şubat 2023 12:11
Elbistan’da yardım çığlığı! Sağ olanlar donarak hayatını kaybediyor…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş'da meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki ikinci depremin merkez üssü Elbistan'da çok sayıda bina yıkıldı. Bölgeye giden CHP'li vekiller, yeterli sayıda arama faaliyetinin yapılamadığını ve depremzedelere gıda, çadır gibi yardımların ulaştırılamadığını aktardı. İlçeye gıda yardımı ulaştırılamadığı için bazı yaralıların sedye üzerinde aç beklediği kaydedildi.

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 7.7 ve 7.6’lık iki deprem ardından bölgede adeta can pazarı yaşanıyor.
7.6’lık ikinci depremin merkez üssü Elbistan'da birçok vatandaş, yeterli arama kurtarma ekibinin bölgeye ulaşamaması sebebiyle yakınlarını kendi imkânlarıyla enkaz altından çıkarmaya çalışıyor. Yoğun kar yağışının etkisiyle yolların kapanması sonucu bölgeye gıda ve çadır yardımı da yapılamıyor.

CHP'Lİ VEKİLLER ELBİSTAN'DA

CHP Milletvekilleri Çetin Arık ve Yıldırım Kaya'da depremin ardından Elbistan'a gitti. Elbistan'daki son durumu SÖZCÜ'ye değerlendiren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, bölgede adeta can pazarı yaşandığını söyledi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Japonya'dan gelen arama kurtarma ekiplerinin Elbistan'a ulaşamadığını ifade eden Arık, şunları söyledi:

“Burada çok fazla göçük var. Göçüklerde en acı olan şey ise, kurtarma ekiplerinin hala buraya ulaşamamış olması. Şu an burada insanlar kendi çabalarıyla yakınlarını enkaz altından çıkarmaya çalışıyor ama yeterli olamıyorlar.

İnsanlar çaresiz bir şekilde yardım bekliyor. İş makineleri var ama onları kullanacak kimse yok. Şu ana kadar buraya gıda yardımı da gelmedi. Burada resmen bir can pazarı yaşanıyor. Su yok, ekmek yok, çadır, doktor yok… Fırınlar da kapalı. Bunların yanında bir de ciddi bir yağışı da var. Bu da Elbistan'a ulaşımı zorlaştırıyor.

Aralarında Japonya'dan gelen arama ekiplerinin de olduğu ekip bu sebeple henüz buraya ulaşamadı. Karayolları ekiplerinin acilen buradaki yolları açması lazım. Şu an buranın dünyayla iletişimi kopmuş gibi.”

“YARALILAR SEDYE ÜZERİNDE AÇ BEKLİYOR”

“Burada göçük altındaki birçok vatandaşımızdan yardım çığlıkları geliyor ama yardım edecek kimse yok” diyen Çetin Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Depremde en büyük hasarı gören bölgelerden birisi burası olmasına rağmen ne yazık ki yardım gelmiyor. Burada ilk yaşanan depremde çok fazla göçen bina yokmuş ama ikinci deprem birçok binanın yıkılmasına sebep olmuş.

Depremzedelerde burada geceyi soğuk havada dışarda geçirmek zorunda kaldı. Şu an buraya ulaşmış bir çadır yok. Sadece bir kısım depremzede burada tek katlı fabrikalarda geceyi geçirdi.

Sağlık ekipleri buraya yönlendirilemediği için yeterli doktor da yok. Yaralılar ve hastalar şu an burada sedye üzerinde bekletiliyor. Bunun yanında yaşanan gıda sorunu nedeniyle hastalar ekmek yiyemediler.”

“BİR AN ÖNCE BU ÇIĞLIĞI DUYUN”

Ulaştırma Bakanlığı'na Elbistan'a bağlanan yolların açılması çağrısında bulunan CHP Ankara Milletvekilli Yıldırım Kaya ise, şunları söyledi:

“Buraya dünden beri kurtarma ekipleri bir türlü gelemiyor. Burada enkaz altında kalan birçok insan var ve ekipler gelemediği için bunlara ulaşılamıyor. Yollar kapalı ve gıda yardımı ulaşmıyor.

Ulaştırma Bakanlığı'nın bir an önce Kayseri ve Adana tarafından gelen yolları açması lazım. Elbistan'a Göksu tarafından sürekli yol açma araçlarının çalışması lazım. Bunlar yapılmadığı için hiçbir gıda ulaşmıyor ve burada insanlar açlıktan kırılacak. Bir an önce bu hava koşullarını derdest etmek lazım.

Eğer hava şartlarını aşamazsak burada insanlara bir tek çadır kuramayacağız. Yollar açılmadan gıda gelemez, gıda gelmeden çadırlar kurulamaz, çadır kurulamadan insanların hayatına dokunamayız. Bir an önce bu çığlığı duyun.

Biz 2 gündür Elbistan'da bu çığlığı atıyoruz ama sesimizi duyan yok diye haykırmak istiyorum”

“ENKAZ ALTINDA SAĞ OLANLAR DA SOĞUKTAN ÖLDÜ”

Enkaz altında kalan yakınları için CHP'li Arık'a dert yanarak yardım çağrısında bulunan depremzedeler, “Çok mağdur durumdayız. Hiç kimse ulaşmadı. Soğuk havada herkes üşüyor. Şu an enkazın altında sağ kalanlar bile öldü. Bir Allah'ın kulu bile gelmedi. 24 saat geçti ama hala herkes mağdur. Elbistan resmen ölüme terk edildi” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP