Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erdoğan’dan Özel’e ‘cuntacı’ davası: 500 bin lira tazminat istendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kurultaydaki “cuntacı” ifadesi nedeniyle harekete geçti. Erdoğan’ın avukatı, Özel hakkında 500 bin liralık manevi tazminat davası açıldığını ve ayrıca “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kurultaydaki

DEMOKRAT GÜNDEM- Siyasi arenada tansiyon, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kullandığı “cuntacı” ifadesi üzerine yükseldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) odaklı soruşturmalar ve tutuklamalarla ilgili olarak bir süredir iktidarı “cunta”, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ise “cunta başı” olarak nitelendiren Özel’e hukuki yanıt gecikmedi.

AVUKATTAN RESMİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in olağanüstü kurultayda sayın cumhurbaşkanımızı hedef alan mesnetsiz ithamlar ile ‘cuntacı’ vb. hakaretamiz ifadeleri nedeniyle Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 500 bin liralık manevi tazminat davası açılmıştır. Ayrıca cumhurbaşkanına hakaret suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.”

KURULTAYDA NELER SÖYLENMİŞTİ?

CHP’nin geçen pazar günü gerçekleştirilen olağanüstü kurultayında konuşan Özgür Özel, İBB odaklı soruşturmalar kapsamında yapılan tutuklamaları eleştirmiş ve daha önce de kullandığı “cunta” ve “cunta başı” ifadelerini tekrarlamıştı. Bu sözler, hükümet cephesinden art arda gelen sert tepkilere neden olmuştu.

HUKUKİ SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK?

Açılan 500 bin liralık manevi tazminat davasının Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüleceği belirtilirken, Cumhurbaşkanına hakaret suçundan yapılan suç duyurusu üzerine savcılığın soruşturma başlatıp başlatmayacağı merak konusu. Türk Ceza Kanunu’nun 299. maddesi uyarınca, Cumhurbaşkanına hakaret suçu bir yıldan dört yıla kadar hapis cezasını öngörüyor.

Siyasi kulislerde, bu dava sürecinin önümüzdeki günlerde iktidar ve muhalefet arasındaki gerilimi daha da tırmandırabileceği konuşuluyor. Özellikle İBB odaklı soruşturmalar ve tutuklamalar konusunda iki taraf arasındaki söz düellosu, hukuki platforma taşınmış oldu. (Haber Merkezi)

Demokrat Gündem