ABD’nin Massachusetts eyaletinde görülen davada mahkeme, İstanbul’da Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan trafik kazasının ardından Türkiye’den kaçan yazar Eylem Tok ve 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur’un Türkiye’ye iade edilmesine karar verdi.
Boston’daki Massachusetts Bölge Mahkemesi’nde görülen davada Hakim Donald Cabell, kararın onaylanması için ABD Dışişleri Bakanlığı’na gönderileceğini açıkladı.
Hakim Cabell, Timur Cihantimur’un iade sürecinde U.S. Marshals (ABD Adli Güvenlik Gücü) denetiminde tutulacağını belirtti.

Eylem Tok’un önce Mısır’a, ardından ABD’ye kaçtığı, Timur Cihantimur’un ise Haziran 2024’ten bu yana ABD’de tutuklu bulunduğu biliniyor.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da mahkeme kararına ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul Eyüpsultan’da meydana gelen ölümlü ve yaralamalı trafik kazasının ardından başlatılan adli soruşturma sonrasında ülkemiz dışına çıkarak Amerika Birleşik Devletleri’ne giden ve iade talebimiz kapsamında ABD’de yakalanarak gözaltına alınan ve tutuklanan şüpheliler Eylem Tok ve Timur Cihantimur’un Massachusetts Bölge Mahkemesi tarafından ülkemize iadelerine karar verilmiştir.
Adaletin tecellisi için şüphelilerin ABD’den ülkemize iadeleri hakkında gerekli girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
İlginizi çekebilir: Özel’den Ahmet Türk’e ‘geçmiş olsun’ ziyareti