DOLAR 32,9985 -0.14%
EURO 35,9567 0.03%
ALTIN 2.550,16-0,01
BITCOIN 22215970,57%
İzmir
33°

AÇIK

üst menü altı
EYT’de kritik gün… İşte detaylar

EYT’de kritik gün… İşte detaylar

ABONE OL
28 Şubat 2023 08:09
EYT’de kritik gün… İşte detaylar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT düzenlemesi tamamlandı. Düzenleme bugün Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: “AK Partili Mustafa Elitaş’ın yapmış olduğu açıklama ilk gündem maddesinin EYT olacağı yönünde. Meclis’in kendine göre bir kanun planlaması var Komisyon’un buna göre bir çalışması var ve kanunlar buna göre Meclis Genel Kurulu’na geliyor.

Daha önce de belirtmiş olduğum gibi vatandaşların EYT hakkı korunacaktır bu devletin bir sözüdür. Tabi ki de Meclis Genel Kurulu buna karar verecektir. Öncelikle asıl gündem maddelerinin depremle ilgili çıkacak yasaların olmasını bekliyorum.

EYT’LİLERE AYLIK NE ZAMAN BAĞLANIR?

EYT, Meclis gündemine gelirse eğer 28 Şubat Salı günü yasalaşırsa vatandaşlarımız mart ayında dilekçe verir, dilekçe verdiklerinden 1 ay sonra kanuni olarak kendilerine emekli aylığı bağlanır.

Eğer bu yasa çarşamba günü yani 1 Mart’a kalırsa ve 1 Mart’ta yasalaşırsa vatandaşlarımız yine mart ayı içerisinde dilekçelerini verip nisanda ilk emekli maaşlarını alırlar.

Yani 28 Şubat’ta kanun çıkması ile martın ilk günlerinde kanun çıkmasında vatandaşlarımızın emekli maaşlarını almaları açısından farklılık bulunmamaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP