İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde, Beykoz Belediyesi’nde gerçekleştirilen bazı ihalelere ilişkin usulsüzlük iddiaları üzerine operasyon düzenlenmişti.
Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında yer alan Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül, savcılık sorgusunun ardından ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçlamasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Mahkeme, yapılan sorgunun ardından Gül’ün tutuklanmasına karar verdi.
Soruşturma dosyasına göre, belediyeye bağlı çeşitli birimlerde yapılan bazı alım ve hizmet ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı iddia ediliyor. Savcılık, ihalelere müdahale edilerek rekabetin engellendiği ve kamu zararına neden olunduğu yönünde deliller bulunduğunu belirtiyor.
Beykoz Belediyesi’ne yönelik yürütülen aynı soruşturma kapsamında daha önce de 12 kişinin tutuklandığı öğrenildi. Soruşturma çok yönlü olarak sürüyor.
İlginizi çekebilir: Altaylı’dan İmamoğlu açıklaması: ‘Hakkındaki karar beraat olacaktır’