Avrupa Şampiyonası maratonunun açılışında Letonya karşısında üstün bir oyun sergileyen milliler, rakibini 25-17, 25-16 ve 25-16’lık rahat setlerle geçerek organizasyona güçlü bir başlangıç yaptı.
Şampiyonada Letonya, Polonya, Almanya, Slovenya ve Macaristan ile birlikte A Grubu’nda zirve mücadelesi veren Filenin Sultanları, grubun ikinci randevusunda 23 Ağustos Pazar günü saat 19.00’da Slovenya karşısına çıkacak.
Son 16 Turu İçin Grup Aşaması Stratejisi
Dört farklı grupta 6’şar takımın kozlarını paylaştığı zorlu turnuva formatında, grup aşamasını ilk 4 sırada tamamlamayı başaran ekipler adlarını son 16 turuna yazdıracak.
İstanbul’daki seyirci avantajını sonuna kadar kullanmak isteyen milli takım, Slovenya engelini de kayıpsız geçerek gruptaki liderlik pozisyonunu pekiştirmeyi ve üst turlar öncesinde moral depolamayı amaçlıyor.