Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Gazze’den tahliye isteyen 695 Türk için ilk uçak Mısır’da!

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu’na Filistin’deki son gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Yıldız, dün itibarıyla Gazze’den Türkiye’ye tahliye talebinde bulunan 695 kişinin olduğunu açıkladı.

Bu kişilerin dağılımı hakkında bilgi veren Yıldız, “322’si Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 214’ü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yakını Filistinli, 55’i kurum personeli ve 104’ü KKTC vatandaşıdır” dedi.

Gazze'den tahliye isteyen 695 Türk için ilk uçak Mısır'da!

Tahliye için ilk uçak Mısır’da

Yıldız, Gazze’ye yardım gönderme çabalarına da değindi. Türkiye’nin Filistin’e gönderdiği yardımların bir kısmının Mısır’a ulaştığını ve bölgeye ulaştırıldığını belirtti. Bu yardımlar arasında 5 bin battaniye, yaklaşık 3 bin gıda kolisi ve 20 bin tıbbi malzeme kolisinin bulunduğu ifade edildi.

Gazze’deki yaralıların tedavisi için Türkiye’de hazırlıkların devam ettiğini belirten Ahmet Yıldız, diplomatik temasların sürdüğünü vurguladı.

Önerilen haber: Türk Silahlı Kuvvetleri, Gazze’ye Yardım İçin Hazır!

Gazze'den tahliye isteyen 695 Türk için ilk uçak Mısır'da!
Demokrat Gündem