Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Gökçe Gökçen gözyaşlarıyla Gülşah Durbay’ı anlattı: “Alışırız sanmıştık, öyle olmuyormuş”

37 yaşında veda eden Gülşah Durbay için Bornova’da tarihi tören… CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, hastane koridorlarından bayram sofralarına uzanan o derin dostluğu anlattı.

37 yaşında veda eden Gülşah Durbay için Bornova’da tarihi tören...

DEMOKRAT GÜNDEM- Bornova Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve genç yaşta hayatını kaybeden Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın adını taşıyan Gençlik Merkezi’nin açılışında gözyaşları sel oldu.

Merhum Durbay’ın ailesi adına kürsüye çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, yakın siyasi yol arkadaşını ve sırdaşını anlatırken duygu dolu anlar yaşadı. Gökçen, “Önemli olan yası umuda dönüştürmek” diyerek merkezin taşıdığı anlama dikkat çekti.

Geçtiğimiz aylarda amansız bir hastalığa yenik düşerek henüz 37 yaşında aramızdan ayrılan Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın hatırası, Bornova’da ölümsüzleşti. Bornova Belediyesi’nin hayata geçirdiği Gülşah Durbay Gençlik Merkezi’nin açılış töreni, kentin siyasi gündeminin yanı sıra derin bir hüznü de beraberinde getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in gönderdiği anlamlı mesajın okunmasıyla başlayan tören, CHP’nin üst düzey isimlerini ve yerel yöneticilerini bir araya getirdi. Açılışa; CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen ve Yankı Bağcıoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan ve Deniz Yücel, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın ile çok sayıda ilçe belediye başkanı katılım sağladı.

“HEM SİYASİ YOL ARKADAŞIM HEM SIRDAŞIMDI”

Törenin en duygu yüklü anları ise Gülşah Durbay’ın ailesi adına konuşma yapmak üzere kürsüye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen’in sözleriyle yaşandı. Konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Gökçen, Durbay ile sadece siyasette değil, özel hayatlarında da çok derin bir bağ kurduklarını anlattı.

Gökçen, kaybettiği yakın dostun Gülşah Durbay için, “Ben arkadaşımı kaybettim. Hayatımızda birbirimizle çok şey paylaştık. İki kız arkadaş olarak hem sosyal hayatı birlikte geçirmek hem de zorlu bir siyasi yolu omuz omuza yürümek hayatta kolay rastlanacak bir durum değildir. Burada, ailesiyle birlikte sadece o zorlu hastane koridorlarında değil; bayramlarda, en mutlu ve önemli günlerimizde de omuz omuza vakit geçirmiştik” dedi.

“SESİNİ HER GÜN DUYUYORMUŞ GİBİ HATIRLIYORUM”

Alandaki kalabalığa bakarken hissettiklerini paylaşan Gökçen, hüznün zamanla geçeceği yönündeki inanışın aksine, acılarının ilk günkü tazeliğini koruduğunu belirtti.

Herkesin yüzüne baktığında, gençlik kollarını ve siyasi dostlarını gördüğünde Gülşah’tan bir parça bulduğunu ifade eden Gökçen, “Yas tutmak önemli bir süreç. Üzüntümüz herhalde hiçbir zaman geçmeyecek, eskimeyecek. Yüzünü bu kadar net hatırlamak, sesini her gün duyuyormuş gibi bu kadar berrak hatırlamak benim beklediğim bir şey değildi. Zamanla alışabileceğimizi düşünürdük ama maalesef öyle olmuyormuş” diye konuştu.

“GENÇLİK MÜCADELESİ BU MERKEZDE UMUDA DÖNÜŞECEK”

Konuşmasını, açılışı yapılan merkezin Durbay’ın idealleriyle ne kadar örtüştüğünü vurgulayarak tamamlayan Gökçen, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’ye de vefası için teşekkür etti.

Gökçen, sözlerini, “Belki de burada en önemli olan şey, içimizdeki bu derin yası umuda dönüştürebilmek. Gülşah’ın hayatı boyunca verdiği o büyük gençlik mücadelesini, ülkesi ve şehri için kurduğu o güzel, kocaman hayalleri düşündüğümüzde, isminin bir ‘Gençlik Merkezi’ne verilmesini son derece anlamlı ve kıymetli buluyorum. Bu ince düşüncesi ve emeği için hem Gülşah’ın ailesi adına hem de bir arkadaşı olarak Ömer Başkan’a yürekten teşekkür ediyorum”diyerek sonlandırdı.

Gökçe Gökçen gözyaşlarıyla Gülşah Durbay'ı anlattı: “Alışırız sanmıştık, öyle olmuyormuş"
Demokrat Gündem