DOLAR 32,5838 0.29%
EURO 35,0578 0.23%
ALTIN 2.456,580,85
BITCOIN 20983610,75%
İzmir
20°

AZ BULUTLU

üst menü altı
AK Parti İl Başkanı Sürekli vekillik için yola çıktı: ‘Başvurumu tamamladım, hepimize hayırlı olsun’

AK Parti İl Başkanı Sürekli vekillik için yola çıktı: ‘Başvurumu tamamladım, hepimize hayırlı olsun’

ABONE OL
16 Mart 2023 14:41
AK Parti İl Başkanı Sürekli vekillik için yola çıktı: ‘Başvurumu tamamladım, hepimize hayırlı olsun’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milletvekili aday adayı olmak için il başkanlığı görevinden istifa eden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 4 yıllık görev süresini değerlendirdi. Genel merkez yöneticilerinin bilgisi ve onayı dahilinde adaylık amacıyla görevinden istifa ettiğini açıklayan Kerem Ali Sürekli, “Bütün amacım görevimi bıraktıktan sonra hoş seda oluşturmaktı. Teşkilatta bunu gördük umarım İzmir’de de bunu başarmışızdır. Aday adaylığı başvurumu tamamladım, hepimize hayırlı olsun” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM-(EMİN ŞANLI-HABER MERKEZİ) -Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir İl Başkanlığı görevini 4 yıl boyunca yapan Kerem Ali Sürekli, bugün partisinin il başkanlığı binasında gerçekleştirdiği basın toplantısıyla Milletvekilliği aday adayı olduğunu açıkladı.

İl başkanlığı görevinden bu amaçla istifa eden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Bugün itibari ile toplantıya girmeden önce 4 yıldır onur gururla sürdürdüğüm görevimden istifa ettim. Aday adaylığı başvurumu tamamladım. Hepimize hayırlı olsun. Allah herkese nasip etsin. Bambaşka bir teşkilatımız. Çok güzel şekilde uğurladı. Bütün amacım görevimi bıraktıktan sonra hoş seda oluşturmaktı. Teşkilatta bunu gördük umarım İzmir’de de bunu başarmışızdır” ifadelerini kullandı.  

""

TEŞKİLAT, GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI, MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

İstifa ettiği il başkanlığı görevine AK Parti Genel Merkezi tarafından yeni il başkanı ataması gerçekleştirilinceye kadar yerine il başkan yardımcılarından Nail Kocabaş’ın vekalet edeceği bilgisini veren AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı Kerem Ali Sürekli, teşkilat mensuplarına, milletvekillerine, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Erkan Kandemir ve Hamza Dağ’a teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

CUMHURBAŞKANIMIZI EN YÜKSEK OYLA BİR KEZ DAHA SEÇECEĞİZ

AK Parti’nin her zaman yeni bir seçime hazır olduğunu vurgulayan AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı ve AK Parti İzmir İl eski Başkanı Kerem Ali Sürekli, amaçlarının Cumhur İttifakı’nın adaylı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı’nın 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlerde en yüksek oyu almasını sağlamak olduğunu söyledi.

AK PARTİ’DE BİR SEÇİM BİTER DİĞERİNE YETİŞİR, TEŞKİLATIMIZ SEÇİME HAZIRDIR

Kerem Ali Sürekli, “Cumhurbaşkanımız tarafından 14 Mayıs seçim tarihi olarak belirlendi. Yaklaşık 6 aydır AK Parti teşkilatları seçime yönelik faaliyetlerini yoğunlaştırmıştı. AK Partide bir seçim biter diğerine yetişir. Tüm AK Parti teşkilatı hazırdır o yüzden seçime. 6 aydır genel merkezde çalışmalar yapılıyor. Teşkilatların aday adaylığı konusunda. Teşkilat başkanımız Sayın Erkan Kandemir, il ve ilçe başkanlığı düzeyinde aday adaylığı konusunu tartıştılar. Şahsımla da 3 kez istişare edildi. Sayın cumhurbaşkanı ve başkan ile şahsımın aday adaylığı konusunda genel merkezin kabulü ortaya çıktı. Sayın cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Vatana millete hayırlı olsun, inşallah cumhurbaşkanımızı en yüksek oy çokluğuyla bir sefer daha cumhurbaşkanı seçeceğiz” ifadelerini kullandı.

""

KOCABAŞ BAŞKANIMIZ BAŞKAN VEKİLİ OLARAK GÖREVİNE DEVAM EDECEK

Kendisinin yerine Nail Kocabaş’ın vekalet edeceğini dile getiren Kerem Ali Sürekli, genel merkezin asil il başkanını en kısa sürede atayacağını kaydetti.

ASİL İL BAŞKANI ÇALIŞMASI SÜRATLE TAMAMLANIR

AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı Kerem Ali Sürekli, “Tabii AK Parti’de istikrar ön plandadır. Benim istifam bir şeyi değiştirmez. Teşkilat aynı devam edecek. Nail Kocabaş başkanımız il başkan vekili olarak görevine devam edecektir. Atama da en kısa sürede yapılacaktır. Çalışmalar yapılmaktadır. Her kim göreve gelirse gelsin bizim il başkanımızdır. Yeni gelecek başkanımızın emrinde olacağımı net bir şekilde ifade ediyorum. Yeni il başkanı çalışmaları çok süratli bir şekilde tamamlanacak. Belki yarın belki yarından da yakın” açıklamasını yaptı.

İstişareler sonunda İzmir milletvekili aday listesinin oluşturulacağını kaydeden AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı Kerem Ali Sürekli, takdirin genel merkeze ait olduğunu söyledi.

SÜREKLİ YÖNELTİLEN SORULARI YANITLADI

İl başkanlığı görevinden önce de İzmir Milletvekilliği görevi yapan Kerem Ali Sürekli seçilmesi durumunda mecliste oluşacak farklı yapıda görev yapmasının zor olup olmayacağı sorusunu da yanıtladı.

KİM ATANIRSA ATANSIN VERİLMİŞ KARAR EN DOĞRU KARARDIR

AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı ve AK Parti İzmir İl eski Başkanı Kerem Ali Sürekli, aday adayı olarak herhangi bir çalışması olmayacağını söyledi ve şu açıklamaları yaptı: “Benle geçmişte de bugün de yapıldı. Yarın da yapılacak. İstişare. En iyi kararı genel merkezimiz verecektir. Ben bunu inancımı belirtmek isterim. En iyisini İzmir için karar verecektir. Tüm hususları gözetiliyor. Kim atanırsa atansın verilmiş karar en doğru karardır.

ADAY ADAYI OLARAK ÇALIŞMAM OLMAYACAK

Aday adayı olarak çalışmam olmayacak. Geçmiş dönemde yaptım, şahsıma uygun olmaz. Takdir genel merkezindir. Öyle bir çalışmamız olmayacak. Ama her halükârda her gün halkla teşkilatımızla beraberiz. Geçmiş dönem milletvekili ve il başkanı olarak tabii ki olacak.

HEPİMİZ MİLLETİMİZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ, SORUN YARATMAYACAKTIR

Geçmişte üç yıllık parlamentoda görev süremiz olmuştu. O zamanda aynı tarz devam ettik. Tabii ki bazı gerginlikler yaşanır. Doğasında var meclisin. Hepimiz milletimiz için çalışıyoruz. Sorun yaratmayacaktır.”

SÜREKLİ, 4 YILLIK İL BAŞKANLIĞI GÖREV SÜRESİNİ DEĞERLENDİRDİ

AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı Kerem Ali Sürekli, 4 yıllık görev süresi boyunca yaptıkları çalışmaları da tek tek sıraladı.

ÇALIŞMALARINI TEK TEK SIRALADI

Kerem Ali Sürekli, görev süresini ve yaptıklarını şu şekilde değerlendirdi: “İlk amacımız teşkilatımızı harekete geçirmekti. Büyük bir güce ulaşmıştı. Geçmişten bu yana ak parti teşkilatlarında görev alan sayı oldukça fazlaydı bu görev alan arkadaşlarımızdan bir kısmı görevde değildi. Vefa çalışmalarını başlattık. Kurucular kurulumuz, milletvekillerimiz, geçmiş dönemdeki AK Parti teşkilatlarında kim görev aldıysa ulaşmaya çalıştık. Yaklaşık 500 kişi AK Parti teşkilatlarında görev aldı bunların birçoğuna ulaştık. İstişare ettik. Toplantılar yaptık.

3 BİN 208 MAHALLE BAŞKANIMIZA ULAŞTIK

Geçmiş dönemde 3 bin 208 mahalle başkanlarımıza ulaştık, sonuçta bu topluluğumuzu bitirdik. Elhamdülillah, İzmir’de görev yapmış herkesle beraberiz, biriz.Farklı çalışmalar yapalım dedik, takdir İzmir kamuoyunun. Karınca modeli ile teşkilat çalışmalarını tekrar hayata geçirdik. İstikrarlı şekilde aylar, haftalarca, deprem sürecine kadar kesintisiz şekilde uyguladık onun yanında eş zamanlı çalışma modelini gündeme getirdik. Bunların hepsi kesintisiz sürdü.

4 YILDA 230 BİN 640 ÜYE KAYDI YAPTIK

Dönemimizde en çok dikkat ettiğimiz konu istikrar ve sürdürebilirlik konusuydu. Bu hedefimize elhamdülillah ulaştık. Üye kampanyaları yaptık, gençlik, kadın, bütün teşkilatımız son 4 yılda 230 bin 640 üye kaydı gerçekleştirildi. Şu anda AK Parti teşkilatının İzmir üye sayısı 530 bin. 

5 BİN 30 ESNAF ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİK

İlk defa online üyelik sistemini hayata geçirdik. Partimize farklı kesimlerden arkadaşımız hemşerimiz katıldı. 5 bin 30. Esnaf ziyaretleri STK ziyaretleri, şehitlerimizi engellilerimizi yalnız bırakmadık ziyaret ettik. Ramazan aylarında iftar sahur sofraları kurduk, rekor düzeyde geleneksel katılım oldu. Konak meydanında yaptık.

KAH KÖRFEZ’DE KAH HARMANDALI’DA BASIN AÇIKLAMALARI YAPTIK

Aynı zamanda teşkilat çalışmalarımızı yaparken İzmir halkının bize verdiği yerel marifet görevini de titizlikle yapmaya çalıştık. Programımız yerinde ve etkin muhalefet. 16 basın açıklaması yaptık. Kah körfezde, kah Harmandalı Çöplüğünde. İzmirlinin yaşadığı sorunlara farkındalık oluşturmak istedik. Başarılı olduğumuzu kamuoyunda görüyoruz.

İZMİR’İN ALT YAPI, TRAFİK, ÇÖP SORUNLARINI GÜNDEME GETİRDİK

İzmir’de çöp sorunu trafik altyapı sorununa vurgu yaptık. Bugün bunların çözümü için herkes çalışmaktadır, inşallah çözümü genelden sonra yerel seçimlerde Cumhur ittifakına nasip olacak. Yerinde çalışmanın ikinci anlamı gerçekçi, sorunlara siyaset üstü yaklaşan muhalefet tarzını benimsedik, İzmirlinin sorunlarını en iyi şekilde ifade edebildiğimizi mutlulukla gözlemledik.

PANDEMİ, DEPREMLER YAŞADIK

Pandemi gördük, deprem gördük. 4 yılda kongremizi yaptık en sonda asrın felaketini yaşadık. Burada deprem bölgesine yönelik çalışmalar yaptık. Tekrardan oradaki vatandaşlarımıza cenabı Allahtan rahmet ailelerine sabır yaralılara geçmiş olsun diliyor, Allah daha kötüsünden korusun diliyorum.”

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP