DOLAR 32,4511 -0.13%
EURO 34,7613 -0.66%
ALTIN 2.437,650,07
BITCOIN 2078357-0,89%
İzmir
21°

AZ BULUTLU

üst menü altı
Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde golcüler konuşacak!

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde golcüler konuşacak!

ABONE OL
30 Eylül 2022 09:33
Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde golcüler konuşacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beşiktaş ve Fenerbahçe derbisinde ligin en etkili hücumcuları sahneye çıkacak. forvetler tarihe geçecek goller için savaşacak. Kartal pivot santrfor oyunlarıyla, Kanarya hareketli yıldızlarıyla skor arayacak.

Konu derbiler olduğunda futbol tarihi golcülere çok ayrı bir yer verir. Hakkı Yeten'den Cemil Turan'a, Feyyaz Uçar'dan ve Aykut Kocaman'a, Metin Tekin'den Serhat Akın'a, John Carew'den Nicholas Anelka'ya, Bobo'dan Alex de Souza'ya Beşiktaş-Fenerbahçe derbileri çok önemli golcüleri sahneye çıkarmıştır.

Bu rekabette pazar günü yeni bir sayfa açılacak. Takımlarından gol bekleyen gözler de en çok onların üzerinde olacak. İki takımın forvetleri, derbi tarihine geçmeye çalışacak. Ne Beşiktaş'ta ne de Fenerbahçe'de ezeli rakibine gol atabilen bir isim bulunmuyor. Tüm bu donelerin ışığında devlerin forvetlerini tartıya koyduk. Başlıyoruz…

WEGHORST INDIRECEK MULEKA DAĞITACAK

Beşiktaş’ın süre alacak üç forveti de farklı özellikte. Valerien İsmael üç oyuncuyu da farklı şekilde kullanıyor. Weghorst takımın 1 numaralı hücum gücü. 1.97'lik boyu ve hareketli tarzıyla Hollandalı, hem al-ver yapıyor hem alan açıyor hem de uzun topları indiriyor. Üç golüne eklediği dört asistle derbide özel bir performans gösterebilir. Muleka ise ikinci santrfor görevinde ve açılan boş alanlarda etkili oluyor. Onun dört golünün üçü kafa vuruşlarıyla geldi. Cenk Tosun ise bu sezon suskun. Onun da 13 kez rakip olduğu Fenerbahçe'ye golü bulunmuyor.

JESUS'UN BÜYÜK KOZU VALENCIA

Fenerbahçe, üstelik bir maç eksiğiyle ligin en çok gol atan takımı boşuna olmadı. Jorge Jesus, 1. dakikadan 90. dakikaya kadar gol istiyor. Takımı da hakkını veriyor. Geniş bir kadroya sahip sarı-lacivertlilerin forvet hattı da geniş.

Kral ise belli: 7 gol-2 asistli tecrübe Valencia… Onun mobil tarzı, bu sezon takımının en büyük silahı. Sahada adım atmadık yer bırakmayan Ekvadorlu hücumu sürükleyecek. Batshuayi eski bir Beşiktaşlı. Siyah-beyazlı formayla iki Fenerbahçe derbisinde iki kez direğe takılan Belçikalı ilk peşinde. Pedro sürpriz şutları ve Rossi de defans arkası koşularıyla gol arayacak. King sakatken yedek güç Serdar Dursun olacak.

İRFAN YİRMİBEŞ: FENER DAHA KALİTELİ

Derbide rahat olan taraf Fenerbahçe. Beşiktaş ise daha stresli. Sahanın her yerinde agresif pres uygulayan, oyuncular değişse de rakip kim olursa olsun aynı oyun anlayışından taviz vermeyen Fenerbahçe, özgüvenli sahaya çıkacak. Jorge Jesus gibi tecrübeli bir teknik adamın yedek kulübesinde olması, takımın oyun gücü ve güçlü yedek kulübesi nedeniyle Fenerbahçe'nin derbide kazanacağını düşünüyorum. Kadro kalitesi olarak da Fenerbahçe önde. Kaliteli yerli oyuncuları var, bu da Jesus'un oyuncu değişikliklerinde elini rahatlatıyor. Ayrıca Jesus'un her maç rotasyon yapması, farklı kadrolarla farklı sistemlerle aynı oyun anlayışını sergilemesi rakipleri için Fenerbahçe'nin analizini zor hale getiriyor.

DOĞAN GÜNDOĞDU: İSPAT ETMEK İSTİYOR

Beşiktaş’ta derbi maçın en büyük kozu taraftarı olacak. Oyun planının presle başladığı sistemi de içine katarsak taraftarın itici gücü çok önemli. Ön alanda yoğun baskının dümeni yine Weghorst'ta olacak. Duran toplar iki takım adına da maçın kader anları olarak gidişatı etkileyebilir. İlk yarı kritik, çünkü ligde attıkları 16 golün 12'si ilk 45'te geldi. Yoğun pas trafiği olmadan uzun ve isabetli toplar oyunun şifresi.

Beşiktaş’ta en büyük dezavantaj tek bir oyun planı ve ikinci yarılarda yaşanan düşüş. Derbi psikolojisi de oyunun gidişatı için Beşiktaş adına önemli. Zira itici güç olan taraftar etkisi bir anda rüzgârı tersine çevirebilir. Rüşdünü ispat etmek isteyen İsmael'in oyuncu değişiklikleri derbide bakalım kaç puana mal olacak..

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP