DOLAR 32,5978 0.16%
EURO 34,9730 -0.16%
ALTIN 2.435,25-0,02
BITCOIN 2082032-0,79%
İzmir
22°

AÇIK

üst menü altı
Çevrimiçi flört uygulamaları üzerine dikkat çeken rapor

Çevrimiçi flört uygulamaları üzerine dikkat çeken rapor

ABONE OL
17 Kasım 2022 15:02
Çevrimiçi flört uygulamaları üzerine dikkat çeken rapor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NewsLabTurkey Research Hub adına bir araştırma yayınlayan Dr. Serra Sezgin, çevrim içi flört uygulamalarının haberlerde ele alınışı hakkında dikkat çekici bilgiler paylaştı. Araştırma sonuçlarına göre, basın yayın organları flört uygulamalarına ilişkin yayınladıkları haberlerde uygulamalardaki dolandırıcılık ya da flört tüyolarına odaklanıyor. LGBTİ bireyler ya da queer ilişkiler habelerde neredeyse hiç yer almıyor. 

Dr. Serra Sezgin, çevrimiçi flört uygulamalarının haberlerde ele alınışına odaklanan yeni araştırması yayınladı. News Lab Turkey'de de yayınlanan araştırmaya göre gazeteler flört uygulamalarına ilişkin haberlerinde uygulamalardaki dolandırıcılara ve flört tüyolarına odaklanılıyor ancak LGBTİ+ bireyler ya da queer ilişkiler haberlerde neredeyse hiçbir şekilde görünmüyor. 

NEDİR FLÖRT ŞİDDETİ, ROMANTİZM DOLANDIRICILIĞI, ÖZNEL HİKAYE AKTARIMI 

Dr. Serra Sezgin’in NewsLabTurkey Research Hub için kaleme aldığı rapora göre çevrimiçi flört uygulamaları çoğunlukla “teknoloji/pazar”, “ilişkilerdeki dönüşüm”, “romantizm dolandırıcılığı”, “flört tüyoları”, “öznel hikâye aktarımı” ve “flört şiddeti” gibi konular üzerine odaklanıyor.

Araştırmada temalar genel olarak ele alındığında, ilişkilerdeki dönüşüm, öznel hikâyeler ve flört tüyoları kategorilerinde yer alan haberlerin bir kısmının flörtü ve çevrimiçi flörtü meşrulaştıran söylemler üretmesi bakımından olumlu, özgürleştirici bir nitelik taşıdığı ifade ediliyor.

ÇEVRİMİÇİ FLÖRTLE İLGİLİ RİSKLER AKTARILIYOR

Öte yandan araştırmaya göre, çevrimiçi flörtle ilgili olumsuz haberler sıklıkla kişisel verilerin korunması ya da dolandırıcılık bağlamında okuyucuya çevrimiçi flörtün risklerini aktarıyor.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET TÜRLERİNDEN BİRİ OLAN FLÖRT ŞİDDETİ GÜNDEME GETİRİLMİYOR

Araştırmada ayrıca kadına yönelik şiddetin, toplumsal cinsiyet temelli eşitsizliklerin ve ayrımcılığın Türkiye’deki yadsınamaz varlığı göz önüne alındığında kadına yönelik şiddet türlerinden biri olan flört şiddetinin gündemde yer almamasının dikkat çekici olduğu vurgulanıyor.

Raporun tamamını okumak için: "https://www.newslabturkey.org/cevrimici-flort-ve-flort-uygulamalari-haberlerde-nasil-ele-aliniyor/"

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP