DOLAR 32,4699 -0.06%
EURO 34,7176 -0.74%
ALTIN 2.434,75-0,05
BITCOIN 2057238-0,92%
İzmir
21°

AZ BULUTLU

üst menü altı
Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek’ten HÜDA-PAR ile ittifaka tepki

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek’ten HÜDA-PAR ile ittifaka tepki

ABONE OL
17 Mart 2023 15:44
Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek’ten HÜDA-PAR ile ittifaka tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) partilerine görüşme talebi gelmediğini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme talebinde bulunduğunu açıkladı. Perinçek, HÜDA-Par'in Cumhur İttifakı'na katılma olasılığına ise tepki gösterdi. 

 

Gazetecilerle Ankara'da biraraya gelen Doğu Perinçek, olası HÜDA-Par-Cumhur İttifakı'na yönelik tepkisini, "Millet İttifakı’na, ‘Siz PKK ile işbirliği yapıyorsunuz' derken, siz de öbürüyle yapıyorsunuz" şeklinde ifade etti. 

HaberTürk yazarı Bülent Aydemir'in aktardığına göre Perinçek, şu ifadeleri kullandı: “Hüda-Par’ın kamuoyu önünde ittifak içinde gösterilmesi, seçim kaybettirecek, ittifaka çok oy kaybettirecek bir olay. Millet İttifakı’na, ‘Siz PKK ile işbirliği yapıyorsunuz derken, siz de öbürüyle yapıyorsunuz. Belki de bir tuzak. Bundan AK Parti de rahatsız; MHP de kaynıyor. Anayasa Mahkemesi’nin serbest bıraktığı 540 milyon lirayı Hazine ve Maliye Bakanı HDP’ye vermesin. AYM yanlış karar verebilir. Maliye Bakanı da diyecek ki, bu dava sonuçlanıncaya kadar milletin parasını size vermeyeceğim.”  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP