Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Hizbullah’tan Lübnan hükümetine “müzakere” ültimatomu: “Derhal iptal edin!”

Hizbullah Genel Sekreteri Naim Kasım, İsrail ile yürütülen doğrudan müzakerelere ilişkin sert bir çıkış yaptı.

Lübnan hükümetine “tarihi bir tavır alma” çağrısında bulunan Kasım, İsrail’in asıl hedefinin “Büyük İsrail” projesi olduğunu iddia ederek, “Doğrudan müzakereler sonuçsuz kalacaktır, derhal iptal edilmelidir” dedi.

Hizbullah Genel Sekreteri Naim Kasım, İsrail ile yürütülen doğrudan müzakerelere

Orta Doğu’da gerilim hatları yeniden ısınırken, Hizbullah Genel Sekreteri Naim Kasım’dan Lübnan hükümetine yönelik kritik bir çağrı geldi.

Canlı yayında halka hitap eden Kasım, İsrail ile yürütülen doğrudan müzakerelerin Lübnan’ın egemenliğini tehdit ettiğini savunarak, diplomatik sürecin derhal sonlandırılmasını istedi.

‘HEDEF BÜYÜK İSRAİL PROJESİ’

Kasım, konuşmasında İsrail’in Lübnan’a yönelik operasyonlarının sadece sınır güvenliğiyle sınırlı olmadığını iddia etti.

İsrail’in kapsamlı bir “yok etme” planı hazırladığını öne süren Hizbullah lideri, “İsrail’in hedefleri net; ‘Büyük İsrail’ projesini hayata geçirmek için Lübnan’ın direniş gücünü kırmak istiyorlar. Kimse bize kendi ülkemizde nasıl yönetileceğimizi dayatamaz. Lübnan’ın egemenliği hiçbir şart altında pazarlık konusu yapılamaz” dedi.

MÜZAKERELERE “VETO”: İÇ UZLAŞMA ŞART

Kasım 2024’teki ateşkes şartlarını hatırlatan Naim Kasım, İsrail’in saldırıları durdurması ve Lübnan topraklarından tamamen çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Doğrudan müzakerelerin Lübnan’ın iç dengelerine zarar verdiğini savunan Kasım, “İsrail ile yürütülen doğrudan müzakereleri reddediyoruz. Bunlar sonuçsuz kalmaya mahkumdur. Hükümetten beklentimiz, tarihi bir tavır alarak bu müzakereleri iptal etmesidir” sözleriyle hükümete seslendi.

ORDUYA ‘HALKLA SAVAŞMAYIN’ MESAJI

Lübnan ordusunun konumu üzerine de değerlendirmelerde bulunan Kasım, ordunun Hizbullah üzerinde baskı kurma aracı olarak kullanılmasına karşı çıktı.

“Lübnan ordusu, kendisinden istenen şeyi, yani kendi halkıyla savaşmayı yerine getirmeyecektir” diyen Kasım, hükümetin direnişçileri “suçlu” ilan etme eğiliminden vazgeçmesi gerektiğini, aksi takdirde “her şeyin altüst olacağını” belirtti.

‘TESLİM OLMAYACAĞIZ’

Diplomatik çabaların ABD desteğiyle sürdürülen saldırılar karşısında “bir arpa boyu yol alamadığını” savunan Kasım, direnişin süreceği mesajını yineledi. İran ile olan dayanışmanın “onurlu bir duruş” olduğunu ifade eden Hizbullah lideri, Lübnanlı yetkililerle iş birliğine açık olduklarını ancak “teslimiyetçi” bir tutumu kabul etmeyeceklerini vurguladı.

İlginizi çekebilir: Şanlıurfa’da okulda dehşet: öğrenci arkadaşlarına ateş açtı

Hizbullah’tan Lübnan hükümetine "müzakere" ültimatomu: "Derhal iptal edin!"
Demokrat Gündem