DOLAR 32,6296 -0.54%
EURO 35,0226 -0.73%
ALTIN 2.427,47-0,71
BITCOIN 2126221-1,45%
İzmir
36°

AÇIK

üst menü altı
İBB CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın: 'İktidar İzmir'de UKOME ile belediyeleri çalışamaz hale getirmeye çalışıyor ancak..'

İBB CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın: 'İktidar İzmir'de UKOME ile belediyeleri çalışamaz hale getirmeye çalışıyor ancak..'

ABONE OL
30 Kasım 2022 16:36
İBB CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın: 'İktidar İzmir'de UKOME ile belediyeleri çalışamaz hale getirmeye çalışıyor ancak..'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kasım Ayı Meclis Toplantısı 8. birleşimi İBB Başkanı Tunç Soyer başkanlığında gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2023 Mali Yılı Bütçesi ve Performans Programının ele alındığı İBB Meclisinde konuşan İBB CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, “Büyük illeri kaybeden siyasi iktidar İstanbul ve Ankara'da meclis çoğunluğunu dayanarak, İzmir'de de UKOME'ye dayanarak belediyeleri iş yapamaz hale getirmeye çalışıyor. Özeti budur. Bu bütçeye evet diyeceğiz. Bizim ideal ve hayallerimiz büyük. Önümüze konulan hiçbir engeli, baskıyı, başkanımıza açılan hiçbir soruşturmayı bir yılgınlık vesilesi olarak görmeyeceğiz. Bir adım geri adım atmayacağız” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM-HABER MERKEZİ- İBB CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, Başkan Soyer'in yönettiği İBB Meclisinde 26 milyar liralık 2023 tahmini bütçesine evet diyeceklerini gerçekleriyle açıkladı.

İBB CHP Grup Başkanvekili Avukat Murat Aydın, bütçenin yüzde 41'inin yatırıma ayrılmasının önemli olduğunu dile getirerek, “İBB bütçesiyle de bu vizyonu hayata geçirecek 26 milyarlık bir bütçeyle karşımızda. Bütün bu yoksulluğa rağmen İBB bu yıl da bütçesinin yüzde 41'ini yatırıma ayırıyor. İzmir'de yapılan kamusal yatırımların üçte ikisini belediyeler yapıyor bu şehirde” dedi.

Merkezi Hükümetin İzmir'e yatırımının çok düşük olduğunu anımsatan CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, “Son on yılda merkezi hükümetten doğrudan yatırım miktarı oldukça düşük. Bulunduğunuz yerden etrafınıza bakın. Son on y lda kamu yatırımlarına bakın, bunların ne kadarı belediye ne kadarı merkezi hükümet bütçesiyle yapıldı. En yüksek vergi ödeyen 3. kent iken kamu yatırımlarının 71. sırasında olmayı reddediyoruz. Daha gelişmiş kent olarak daha az gelişmiş kentlere yatırımı elbette önemsiyoruz ama 71. sırada olmayı kabullenmiyoruz. Umarım merkezi yönetime sahip olmadan yaptığımız bu son meclisten sonra bu sıralama da değişecek” diye konuştu.

İktidar partisinin İstanbul ve Ankara'da meclis çoğunluğu, İzmir'de ise UKOME aracılığıyla CHP'li belediyeleri çalışamaz hale getirmeyi amaçladıklarını savunan Murat Aydın, “2019 yılında yerel seçimlerle büyük illeri kaybeden siyasi iktidar İstanbul ve Ankara'da meclis çoğunluğunu dayanarak, İzmir'de de UKOME'ye dayanarak belediyeleri iş yapamaz hale getirmeye çalışıyor. Özeti budur. Bu bütçeye evet diyeceğiz. Bizim ideal ve hayallerimiz büyük. Önümüze konulan hiçbir engeli, baskıyı, başkanımıza açılan hiçbir soruşturmayı bir yılgınlık vesilesi olarak görmeyeceğiz. Bir adım geri adım atmayacağız. Nerede olursak olalım ne yapacaksak yapalım, dayanacağız kitap ile, diş ile, umut ile, tırnak ile” ifadelerini kullandı.

""

İBB CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın'ın konuşmasının satır başları:

İZMİR'İN İÇİNE KAPANMIŞ, DÜNYADAN UZAK OLMASINI İSTEMİYORUZ

Siyaset dediğimiz şey temel tercihlerimizi ve tercihlerimizin gereği olan ilkelerimizi hayata geçirmedir. İBB'de misyonunda tanımladığı şekilde kendisine bir görev biçmiştir. Halktan aldığı gücü yenilikçi bir belediye hizmeti sunmaktır. Bu şehrin belediyesi gücünü halktan alır. Bu belediyeyi kayyumlar, bir emirle gelip bir emirle istifa edenler, merkezden atanan memurlar ve çıkar odakları değil halkın oylarıyla seçtiği yöneticiler yönetir. İbb bu gücünü şehrin ve toplumun ortak yararına sunar. Ranta dayalı ekonomi sahiplerinin edğil halkın çıkarlarını gözetir. İBB toplumun ortak çıkarı için kalkınmayı hedefler. Ancak bu kalkınmayı vahşi kapitalizmin dayattığı kalkınma olarak değil sürdürülebilir kalkınma olarak görür. İBB'nin ulaşmak istediği şehir ülküsü, vizyon beyanıyla da ortaya konmuştur. Farklılıkların ahenk içinde yaşamasını temel alan, refahın-adaletin ve doğayla uyumun olduğu bir şehir olma vizyonudur. İBB'nin hayal ettiği kent bu yüzden kimseyi ötekileştirmez, ayrıştırmaz. İzmir'i içine kapanmış, dünyadan uzak, kendi yağıyla kavrulan bir şehir olmasını da istemiyoruz. İzmir daima dünyayla birlikte, dünya ile birlikte nefes alıp veren bir şehirdir. Bütün bunlar lafla sözle olmuyor elbette.

26 MİLYAR LİRALIK BÜTÇENİN YÜZDE 41'İ YATIRIMA

İBB bütçesiyle de bu vizyonu hayata geçirecek 26 milyarlık bir bütçeyle karşımızda. Bütün bu yoksulluğa rağmen İBB bu yıl da bütçesinin yüzde 41'ini yatırıma ayırıyor. İzmir'de yapılan kamusal yatırımların üçte ikisini belediyeler yapıyor bu şehirde.

71. SIRADA OLMAYI KABULLENEMİYORUZ

Son on yılda merkezi hükümetten doğrudan yatırım miktarı oldukça düşük. Bulunduğunuz yerden etrafınıza bakın. Son on y lda kamu yatırımlarına bakın, bunların ne kadarı belediye ne kadarı merkezi hükümet bütçesiyle yapıldı. En yüksek vergi ödeyen 3. kent iken kamu yatırımlarının 71. sırasında olmayı reddediyoruz. Daha gelişmiş kent olarak daha az gelişmiş kentlere yatırımı elbette önemsiyoruz ama 71. sırada olmayı kabullenmiyoruz. Umarım merkezi yönetime sahip olmadan yaptığımız bu son meclisten sonra bu sıralama da değişecek.

BU ŞEHİRDE KAMUSAL YATIRIM YOK

Bu şehirde kamusal yatırım yok. İhtiyaca yetecek adliyesi yok mesela bu şehrin. İş hanlarından bozma kiralık yerlerde hizmet veriyor İzmir adliyesi. Karşıyaka Adliyesi, derme çatma içinde adliye olduğuna inanmayacağınız yerde. Yıkılan okulları yapılmıyor. Bitmeyen hızlı treni, şehir hastanesi ve hiç başlamayan spor alanları var.

İBB BÜTÇESİNİN YÜZDE 41'U BU ŞARTLARDA YATIRIMA AYRILIYOR

İzmir halkı olarak bu bütçede ne yapıldığı üzerinde durmak istiyorum. 2019 yılı bütçemiz o tarihteki dolar kuruna göre bir milyar 57 milyondu. Bir milyar 400 bugün. Artış var gibi görünüyor.dolar kurundaki bu artış merkezi yönetimin siyasi saiklerle yaptığı bütün baskıya rağmen bizim bütçemizde dolar bazlı artış gözükse de alım gücümüzde artış sözkonusu değil. Tıpkı yurttaşlarda olduğu gibi. Asgari ücretli sizce daha yüksek alım gücüne mi sahip oldu? İBB için de bu geçerli. Bütçemiz 2019 yılına göre 400 milyon dolar artmış gözükse de, otobüslerde kullandığımız tekerleklerin fiyatı yüzde 400 artmış durumda. ESHOT 2019 yılında otobüs alımı yaptı. İyi ki yapmışız. Çünkü 2019 yılında 160 körüklü otobüsün tanesini 2 milyondan almıştık, bugün aynı otobüs 7 milyon lira. O zaman 2.5 otobüs alabilirken, bu gün bir otobüs alabiliyoruz. İbb'nin de alım gücünü gösteriyor. Bütün bu zor koşullara rağmen İBB bütçesinin yüzde 41'inin yatırımlara ayrılıyor olması bu nedenle bir başarıdır.

""

BUCA METROSU İLE İZMİR BÜYÜK BİR YATIRIMA KAVUŞMUŞ OLACAK

İBB Ulaşım hizmetlerinde temel tercih olarak toplu ulaşımı özendirme ve geliştirmeyi önemser. Demir tekerlekli araçlarla vermeyi benimser. İBB yatırım harcamalarının önemli kısmını, raylı sistemlere yapıyor. Raylı sistem yatırımlarımızın bir kısmını Uluslar arası kredilerle bir kısmını iç kaynaklarla yapıyoruz. Buca Metrosu'ndan 45 milyar avro işletme geliri bekliyoruz. Yaptığımız kredi anlaşması ise 4 yıl ödemesiz. Buca metrosunda ilk kazık çakıldı. Yaklaşık üç ay sonra t ünel açmaya başlanacak. Buca İzmir büyük bir yatırıma kavuşmuş olacak.

BUCA CEZAEVİ ALANINI BETONA, RANTA TESLİM ETMEYECEĞİZ

Buca Cezaevi alanı yeşil alan olsun. Betona, ranta teslim etmeyeceğiz. CHP bütün örgütüyle buna izin vermeyecek. Bu rant projesine karşı çıkacak. İBB Meclis Grubu o alanı 70 bin metrekare ticaıret ve konut ticaretine açan bakanlığa iptal davasını geçen hafta açtı. Bütün handikaplarına rağmen biz hukuka inanmaya devam edeceğiz. Hukuk eliyle toplumsal baskımızı oluşturup bu projeyi durduracağız. Buca'nın yararına olan ve durdurulamayan Buca metrosu söylenen zamanda Buca'ya gelecek. Buca'ya o metroyla giden insanlar cezaevi alanındaki yşeil alanda nefes alacak. Ve hepimizi anacak.

473 YENİ OTOBÜS ALDIK

Tercihimiz raylı sistemler. Ama otobüsler de önemli. 473 yeni otobüs aldı ESHOT. ESHOT'un kullandığı otobüs sayısı 1769. bunların 473'ü bu dönemde alındı. Beşte biri üç yaşından küçük demek. Yaş ortalaması ile Avrupa'nın en genç filosuyuz, sadece Türkiye'nin değil. 2019'daki ESHOT ve bürokratların gösterdiği alım başarısıyla 473 yeni otobüsü alarak filomuzu gençleştirmiş olduk. Hat sayısı 363 ESHOT'un. Amacımız toplu ulaşım. Amiral gemimiz ESHOT. İZULAŞ da var. Bu dönem İZTAŞIT devreye girdi. Menemen de artık İZTAŞIT ağına geldi. Yenileri de eklenecek.

EGE ORDU KOMUTANI BİLE UKOME ÜYESİ YAPILDI VE…

ESHOT bilet fiyatlarını belirleyemiyor merkezi hükümetin anlayışı yüzünden. Çayın, tostun fiyatlarını bile bu meclisten geçiriyoruz. Ama ESHOT'un bilet fiyatlarını geçiremiyoruz. Yönetmelikle bu yetkiyi UKOME'ye verdiler. Ulaşım koordinasyon merkezi İBB'nin bir birimi, başında büyükşehir belediye başkanı var. ama UKOME çoğunluğunu belediyeden almaki çin ilgili ilgisiz herkesi aldılar. Mesela Ege Ordu Komutanı da UKOME üyesi. UKOME ESHOT'un, İzban, metronun bilet fiyat artışlarını reddediyor. Dolmuş fiyatlarına zammı, taksilere zammı, servislere zammı kabul ediyorsunuz. Onlar başka bir maliyete mi sahip? Merkezi hükümet eliyle taşımacılıkta haksız rekabet yapılıyor. Dolmuşçu istediği hasılatı elde edemiyor. 14 Nisan 2021'de toplanan UKOME, ilçe belediye başkanlarının da katılımıyla, bu toplantıya katılmasının yasaya engel olduğu denilerek, karar iptal ediliyor. Bununla ilgili yargı süreci de devam ediyor.

İZMİR'DE UKOME İLE İŞ YAPAMAZ HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

2019 yılında yerel seçimlerle büyük illeri kaybeden siyasi iktidar İstanbul ve Ankara'da meclis çoğunluğunu dayanarak, İzmir'de de UKOME'ye dayanarak belediyeleri iş yapamaz hale getirmeye çalışıyor. Özeti budur. İğneden ipliğe herşeye zam gelen, Tayyip erDOĞAN'I üzmeme kurumu konu belediyelere gelince kendi yaptığını unutup populist söylemlere girişiyor. İnsanları üretemez hale getiren kendileridir. İBB'nin ulaşım maliyetinin korkunç boyutlarda artmasına yol açanlar da kendileri. Taşımadaki bu artışı İBB engellemelere rağmen karşılamaya devam edecektir. Her koşulda sübvanse edeceğiz. Bütçesini her koşulda yüzde 41 yatırıma ayıracağız.

ULAŞIM SEKTÖRÜ ÖNÜMÜZDEKİ YIL 3 MİLYAR LİRA ORANIDA SÜBVANSE EDİLECEK

İBB, ulaşım hizmetlerini sübvanse edebilmek için 2019 bütçesinin yüzde 16'sını ulaşım sektörüne aktarıyordu. 2022 yılının ilk on ayında yüzde 18,5'e çıktı. Önümüzdeki yıl 3 milyar lira para ayrılacak. Çiğli, Bayraklı bütçesi kadar bir parayı siyasi iktidarın kazanamadığı belediyeleri batırmak için ortaya koyduğu tavır yüzünden harcamak zorunda kalacağız. Ödenen bu para İzmir halkının parasıdır. İBB bu parayı ödemek için izmirlilerin beklediği bazı yatırımları kısmak zorunda kalacaktır. Buna rağmen yüzde 41'ini yatırıma ayırmaya da deevam edecektir.

NE YAPARLARSA YAPSINLAR…

Ne yaparlarsa yapsınlar, İzmir halkının oylarıyla seçilen İBB Başkanı ve meclisiyle ve t üm çalışanlarıyla hizmet etmek için canla başla çalışmaya devam edecektir. İBB'nin kurum ve kuruluşlarının ve İzmir halkının savunma konusundaki cesaretimizi ve kararlılığımızı azaltmayacaktır.

İBB 2019'DA 23 BİN HANEYE, 2022 YILINDA 78 BİN HANEYE ÇIKAN SOSYAL YARDIM YAPIYOR

Ülkemizin temel meselesi ekonomi. Ekonomik kriz artık ekonomik şiddet ve terör boyutuna ulaşmıştır. Yoksulluğun yaygınlaştığı bu dönemde İBB sosyal harcamalarını da arttırdı. Bir tane rakam vereceğim, 23 bin haneye yardım yaparken 2019 yılında, bu sayı 78 bin haneye yani yaklaşık dört katına çıktı. İnsanlar yoksullaşıyor. İzmir ekonomisini geliştirmek için, İBB şehrin yerel ekonomisinin gelişmesi için fuarcılık yatırımlarına da devam edecek. İzmir bir fuarlar şehri olduğu için faaliyetlerini sürdürecek. Ama temel sektörlerden biri olarak da tarımı görüyoruz.

TEMEL SEKTÖRLERDEN8 BİRİ OLAN TARIM ALANINDA DA ÇALIŞIYOR

Kırsal kalkınma ile kuraklıkla mücadele, su kaynaklarını koruma, katma değerli ürünler ortaya çıkararak istihdamı büyütmeye çalışıyoruz. Gıda güvenliğini sağlamak, sağlıklı erişilebilir, ekonomik fiyatlı gıda tedarikine de katkı vermeye çalışıyoruz. İBB bu anlamda modeller üretmeye çalışmaktadır.

KADINA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE CİNSİYET EŞİTLİĞİNİ SAĞLAMAK TEMEL AMAÇLARIMIZDAN BİRİSİ

İBB bütçesinin 4. stratejik bölümünde, yüzde 14'ü tutan bir yatırım var karşımızda. Alt kalemlerinde kadınlara, çocuklara, gençlere yönelik hizmetler var. toplumsal cinsiyet eşitliği için de çalışıyor. Kadına şiddetin önlenmesi ve cinsiyet eşitliğinin sağlanması temel amaçlarımızdan birisi.

İBB BÜTÇESİNDE KADINLAR ÖLDÜRÜLMESİN DİYE GÖSTERİLEN BİR ÇABA DA VAR

İzmir kadın cinayetleri konusunda çok kötü durumda. Her ay birkaç kadın öldürülüyor maalesef. İBB bütçesinde kadınlar öldürülmesin diye gösterilen bir çaba var. Kadın cinayetleri politik bir sorun. Birey değil namus öğesi olarak görüp eş, anne olarak görüyorsanız kadın cinayetlerini engelleyemezsiniz. Kadınların yerine geçip fikir üretirseniz kadın cinayetlerini önleyemezsiniz. İBB bununla da mücadele ediyor. İstanbul Sözleşmesi'nden bir gecede çıktık.

İKÇÜ REKTÖRÜNE SÖYLEYİN: KRALA YASLANAN DÜŞER

Gençler barınamıyor. Günlük yemek dağıtıyor. Ama İKÇÜ Rektörü için bu iyi Bir şey değil. Rektör bin dereden su getirerek İBB'nin yemek dağıtım araçlarının kampüse sokulmasına hala izin vermiyor. O çocuklar dışarıda, kaldırıma çökerek yemek yiyorlar. AK Partili meclis üyeler8i, rektörünüze ösyleyin, gençlerin yiyeceği yemek üzerinden siyaset yapmasın. Bizi dinlemiyor da. Ona Bir şey söyleyeyim; krala yaslanan düşer.

YAĞMUR SUYU AYRIŞTIRMA ALT YAPISI İÇİN

İzmir Körfezi ve koku sorunuyla ilgili birkaç durum ile karşı karşıyayız. İzmir'in yağmur suyu ayrıştırma alt yapısı eksik. Yağmur yağdıı zaman yağmurların büyük kısmı kanalizasyon suyuyla birlikte arıtma suyuna gidiyor. Gitmemesi gerekiyor. Doğrudan körfeze verilebilir ya da yağmur hasadı yapılabilir. Sayın soyer bu konuda üç yıldır çaba sarf ediyor. Henüz yeterli değil ama yol alınıyor. Bunun bir sonucu oluyor o da şu; pek çoğumuz İZSU'nun kazdığı yollarla ilgili günlük yaşamda zorluk yaşıyoruz. Ama bunu yapmak zorundayız. Daha çabuk, organize yapmasını isteyebiliriz. Yağmur suyu ayrıştırmayı başaramazsak arıtma ve körfez kirliliğiyle ilgili sıkıntı yaşamaya devam ederiz. Körfez temizliğinin ikinci ayağı, Çiğli Arıtmanın revizyonu ve yeni arıtma tesisleri kurulması. Çiğli Arıtma'dan çıkan 73 milyon metreküp suyun çıkış noktasının değiştirilmesi olmalıdır.

KREDİ NOTU 3A OLAN TEK KAMU KURUMU İBB

Bütün bu hikayeyi gerçekleştirmek için paraya ihtiyacımız var. merkezi hükümetin siyasi iktidarın aldığı veya almadığı kararların hepsi hayatımıza lehte ya da aleyhte etki yapıyor. İBB'nin mali yapısı üzerinde duralım. Ülkenin neredeyse bütün kamu kurumlarının ve pekçok özel kuruluşun dışarıda kredi bulma imkanlarının neredeyse sona erdiği, üç beş dolar swap için kapılarda dolaşıldığı halde, Fitch Rate 4. kez İBB bütçesini 3A ile tespit etti. Bu nota sahip en yüksek kamu kurumuyuz. Tüm baskılara, kredilerini çıkarmamaya rağmen kredi notu 3A. 2019 yılında 4 milyar olan borcunu, bugün de sürdürülebilir ve yönetilebilir halde tutmaktadır. Bugün borçlanma kapasitesinin altındadır. Borçlanma kapasitesinin yüzde 30'unu kullanmaktadır.

BU BÜTÇEYE EVET DİYECEĞİZ

Buca Cezaevi Alanı'na beton dikilmesine izin vermenin vebali hepimizin olacaktır. Getirdiğmiiz her bütçede daha iyisini yapacağız. Bu bütçeyi de yetersiz buluyoruz. Her seferinde hayallerimizi daha yukarı koyacağız çünkü. Bu bütçeye evet diyeceğiz. Bizim ideal ve hayallerimiz büyük. Önümüze konulan hiçbir engeli, baskıyı, başkanımıza açılan hiçbir soruşturmayı bir yılgınlık vesilesi olarak görmeyeceğiz. Bir adım geri adım atmayacağız. Nerede olursak olalım ne yapacaksak yapalım, dayanacağız kitap ile, diş ile, umut ile, tırnak ile.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP