DOLAR 32,2915 -0.15%
EURO 34,8023 -0.05%
ALTIN 2.406,700,57
BITCOIN 21085822,33%
İzmir
19°

AÇIK

üst menü altı
İkinci Yüzyılda İzmir’e 2 yeni metro hattı! Başkan Soyer: ‘Kendi rekorlarımızı kırmaya devam ediyoruz’

İkinci Yüzyılda İzmir’e 2 yeni metro hattı! Başkan Soyer: ‘Kendi rekorlarımızı kırmaya devam ediyoruz’

ABONE OL
31 Ocak 2023 15:48
İkinci Yüzyılda İzmir’e 2 yeni metro hattı! Başkan Soyer: ‘Kendi rekorlarımızı kırmaya devam ediyoruz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karabağlar Gaziemir Metro Projesi tanıtım toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yeni hattın İzmir’in en uzun metro hattı olduğuna vurgu yaparak, “Buca Metrosu 765milyon euroluk bütçesiyle en büyük yatırımdı. Karabağlar-Gaziemir 2 milyar 105 milyon Euro. Kendi rekorlarımızı kırmaya devam ediyoruz” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM-Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, büyükşehir belediyesinin kendi kaynaklarıyla kenti demir ağlarla örmeye kararlı olduğunu belirtti.

Gaziemir Karabağlar metro hattının İzmir’in en uzun metro hattı olacağını vurgulayan Başkan Tunç Soyer, “32.6 km’lik bu hat tamamlandığında en uzun metro hattı unvanını alacak. Bu hatta 24 istasyon olacak. Bu istasyonların 3’ü Menderes’te. Bu hatla günde 340 bin yolcu taşımayı öngörüyoruz. Buca Metrosu 765milyon euroluk bütçesiyle en büyük yatırımdı. Karabağlar-Gaziemir 2 milyar 105 milyon Euro.

KENDİ REKORLARIMIZI KIRMAYA DEVAM EDİYORUZ

Kendi rekorlarımızı kırmaya devam ediyoruz. Bu rakam sadece İzmir’in değil Türkiye’nin de en büyük rakamı olacak. Bunu baştan sonra İBB kendi kaynaklarıyla başaracağız” dedi.

İSTASYONLARDAN BİRİNE NEŞET ERTAŞ’IN ADI VERİLECEK

İstasyonlardan birine Neşet Ertaş’ın adının verileceğini de açıklayan İBB Başkanı Tunç Soyer, bu müjdeyi, “Bir istasyonun adı da Neşet Ertaş olacak. Onun adını vereceğimiz, onu saygıyla sevgiyle yad edeceğiz” sözleriyle verdi.

""

3 BİN LİRAYA ŞAHANE BİR TRENİMİZ VAR, BİR DAHAKİ SEFERE ONU DA SERGİLERİZ

“Tüm bu ekonomik koşullar altında, dolar ve Euro başını alıp gitmişken çalışmaya devam edeceğiz. Otogar Halkapınar metrosu için 9. Kez 3 bin liralık bütçe koymaya devam ediyorlar. 3 bin liraya şahane bir trenimiz var. Getirecektim buraya ama bir dahaki sefere onu da sergileriz” diyen Başkan Soyer, hükümetin İzmir’e yönelik politikalarını eleştirdi.

""

İZMİR 40 KOYUP BİR ALMAYA DEVAM EDİYOR

Tunç Soyer, “Ödemiş Kiraz’a da biner lira bütçe ayrıldı. Onunla oyuncak tren de alamıyoruz. İzmir 40 koyup bir almaya devam ediyor. Hiç merak etmeyin, kaynağı bulup İzmirlilere getirmeye devam edeceğiz. İzmir’in kent için ulaşımında bir dünya kenti olması için bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kaybedilen yılları telafi için varımızı yoğumuzu ortaya koyuyoruz” dedi.

""

İZMİR’DE HÜKÜMETİN BİR TANE U TABELASI YOK

İBB Başkanı Tunç Soyer, Ulaştırma Bakanlığ’nın İzmir’de bir tane U harfli tabelası olmadığını kaydederek, “İstanbul’un birçok yerinde U harfi vardır. Ulaştırma Bakanlığı’nın yaptığı. İzmir’de ise hükümetin bir tane bile U tabelası yoktur. Çıktığımız yoldan geri dönüş yok, ok yaydan çıktı. İzmir’e hizmet getirmeye devam edeceğiz. Kararlıyız. İzmir’i demir ağlarla örmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

TUNÇ SOYER’İN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI:

Gerçekten tarihi bir an. İçinde bulunduğumuz konjoktörden daha iyi anlaşılır. Ok yaydan çıktı, heyecanımız çok büyük. 3.5 yıl önce yola çıktığımız zaman, çalışma arkadaşlarıma İzmir’i demir ağlarla öreceğiz demiştim. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında İzmir’i 2 yeni metro hattına kavuşturuyoruz.

NARLIDERE METROSUNU BU YIL İZMİRİMİZE KAZANDIRACAĞIZ

Çiğli tramvay hattını önümüzdeki günlerde yapacağız. Narlıdere Metrosu’nda sona varmak üzereyiz. Bu yıl İzmirimize kazandıracağız.

26 ADET TRAMVAY ARACI ALIMINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Öte yandan İzmir tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu için inşaata başladık. Tamamlandığında hergün İzmir nüfusunun ondan birinden fazlasını taşıyacağız. Buca’nın Çamlıkule ile körfez arasındaki ulaşım süresi 15 dakikaya inecek. Yine Örnekköy tramvay hattı için de ihaleye yaklaşıyoruz. Otogar Kemalpaşa için çalışmalarımız hızla sürüyor. Yapım ihalesi aşamasına gelmiş olacağız onaydan sonra. Tüm hatlardaki yoğunluğu karşılamak üzere 26 adet tramvay aracı alımını gerçekleştirdik.

""

İZMİR’İN HER KARIŞINI DEMİR AĞLARLA ÖRÜYORUZ

İzmir’in her karışını demir ağlarla örüyoruz, örmeye devam edeceğiz. Bugün raylı sistemler ağının en yeni halkası Gaziemir Karabağlar hattını sizlerle paylaşmak için geldik. Aslında hatta Menderes de Konak da var. Konak’tan da geçiyor.

TAMAMLANDIĞINDA EN UZUN METRO HATTI ÜNVANINI ALACAK

32.6 km’lik bu hat tamamlandığında en uzun metro hattı unvanını alacak. Bu hatta 24 istasyon olacak. Bu istasyonların 3’ü Menderes’te. Bu hatla günde 340 bin yolcu taşımayı öngörüyoruz. Buca Metrosu 765milyon euroluk bütçesiyle en büyük yatırımdı. Karabağlar-Gaziemir 2 milyar 105 milyon Euro.

KENDİ REKORLARIMIZI KIRMAYA DEVAM EDİYORUZ

Kendi rekorlarımızı kırmaya devam ediyoruz. Bu rakam sadece İzmir’in değil Türkiye’nin de en büyük rakamı olacak. Bunu baştan sonra İBB kendi kaynaklarıyla başaracağız.

""

KONAK‘TA AYRI BİR İSTASYON İNŞA EDECEĞİZ

Konak’ta ayrı bir istasyon inşa edeceğiz. Kılçık hattı dediğimiz bu hatta Buca Metrosu’na bağlanabilecek. Hattın bir diğer özelliği ise fuar İzmir’in kent merkezine bağlanacak olması.

3 BİN LİRAYA ŞAHANE BİR TRENİMİZ VAR, BİR DAHAKİ SEFERE ONU DA SERGİLERİZ

Tüm bu ekonomik koşullar altında, dolar ve Euro başını alıp gitmişken çalışmaya devam edeceğiz. Otogar Halkapınar metrosu için 9. Kez 3 bin liralık bütçe koymaya devam ediyorlar. 3 bin liraya şahane bir trenimiz var. Getirecektim buraya ama bir dahaki sefere onu da sergileriz. Ödemiş Kiraz’a da biner lira bütçe ayrıldı. Onunla oyuncak tren de alamıyoruz. İzmir 40 koyup bir almaya devam ediyor. Hiç merak etmeyin, kaynağı bulup İzmirlilere getirmeye devam edeceğiz. İzmir’in kent için ulaşımında bir dünya kenti olması için bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kaybedilen yılları telafi için varımızı yoğumuzu ortaya koyuyoruz.

""

İZMİR’DE HÜKÜMETİN BİR TANE U TABELASI YOK

İstanbul’un birçok yerinde U harfi vardır. Ulaştırma Bakanlığı’nın yaptığı. İzmir’de ise hükümetin bir tane bile U tabelası yoktur. Çıktığımız yoldan geri dönüş yok, ok yaydan çıktı. İzmir’e hizmet getirmeye devam edeceğiz. Kararlıyız. İzmir’i demir ağlarla örmeye devam edeceğiz.

BİRŞEY DEĞİŞECEK HERŞEY DEĞİŞECEK

Biliyorum ki çok az kaldı; bir şey değişecek herşey değişecek.

BİR İSTASYONUN ADI NEŞET ERTAŞ OLACAK

Bir istasyonun adı da Neşet Ertaş olacak. Onun adını vereceğimiz, onu saygıyla sevgiyle yad edeceğiz.

""

ERKAN ÖZKAN: BAŞKANIMIZ SOYER’E İNANCIMIZ TAM

Menderes Belediyesi Başkan Vekili Erkan Özkan, “Halkapınar Menderes metro projesi ilçemize her yönüyle artı değer katacaktır. Ulaşım konusunda büyük rahatlık ve konfora ulaşılacak. Tüm ilçelerimiz gibi bu mutluluğu ve gururu bize yaşattığı için İBB Başkanımız sayın Tunç Soyer’e inancımız tam. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Geçen İZBAN için verilen 3 bin liralık ek ödenek vardı, nasıl kullanacaksınız bilmiyorum ama hayırlı olsun diyorum başkanım” şeklinde bir konuşma yaptı.

HALİL ARDA: BİR NUMARALI PROJEM GAZİEMİR PROJESİ DEMİŞTİM VE…

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, projenin seçim vaatleri arasında yer aldığını ve İBB Başkanı Tunç Soyer sayesinde hayata geçecek olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

""

ARDA: GAZİEMİRLİLER SİZE MİNNETTAR SAYIN BAŞKANIM

Başkan Arda: “İzmir’in en büyük yatırımı. Şu anda tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Gaziemir ilçesi Tunç Başkanımızla birlikte altın çağını yaşıyor, kendisine çok teşekkür ediyorum. Başkanım Aktepe-Emrez kentsel dönüşümünde bugünün en mutlusu benim demiştim. Çünkü oradaki kentsel dönüşüm on yıllardır sürüncemede idi. 31 Mart seçiminden bir ay sonra Tunç Başkanım ziyaretime geldiğinde bana bir numaralı projen ne demişti. Gaziemir Metrosu demiştim. Başkanımızın vizyonu, öngörüsü, çevreci yaklaşımı o kadar önemli idi ki, Tunç Başkanım notunu aldı. Bir hafta sonra bir açıklama, Gaziemir Metrosu geliyor diye. O gün çığlık attım, ok yaydan çıktı dedim. Ön proje ihalesi yapıldı. Çalışmalar devam etti. Biz gördük, sondajlar, jeolojik etütler yapıldı. En son ÇED raporu sorunları aşıldı. Bugün kesin proje aşamasına geldik. Bugün tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Dedemin adını taşıyan Abdullah Arda Meydanı’nın altından metro geçecek. bu proje aynı zamanda çevreci bir proje. Çok mutluyum, heyecanlıyım. Hayal etmediğim hızda ilerleyen bir proje. Bin kilometre hızla gidiyoruz projede. İnşallah 100. Yılımızda iktidar değişimi de yaşayacağız. O İzmir’e bir metre metroyu hak görmeyenler sandıkta cevabını alacaklar. Ve Gaziemir Metrosu daha da hızlı bir şekilde hayata geçecek. Gaziemirliler size minnettar sayın Başkanım” ifadelerini kullandı.

""

MUHİTTİN SELVİTOPU: SAYIN TUNÇ SOYER’E TEŞEKKÜR EDİYORUM

Arda’nın ardından kürsüye gelen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar’ın 4 temel sorununu tespit ettiklerini anlatarak Başkan Soyer ve büyükşehir belediyesine teşekkür etti.

SELVİTOPU: BU SADECE ULAŞIM DEĞİL AYNI ZAMANDA DÖNÜŞÜM GELİŞİM PROJESİ

Başkan Selvitopu, “4 temel sorunu tespit etmiştik. Ulaşım, kentsel dönüşüm, plan revizyonları ve Karabağlar’ın dar gelirli insanlarımıza yapacağımız sosyal yardımlar. Bu 4 temel sorunun çözümü konusunda hem büyükşehir belediyemiz hem de Karabağlar Belediyesi var gücüyle çalışmakta. Plan revizyonlarını tamamladık. Karabağlar 2050’li yıllara dönük yürüyeceği yol belli. Kentsel dönüşümle ilgili büyükşehir belediyemizin çalışmaları hızla ilerliyor. Bakanlığın ilan ettiği alanda da 540 hektarlık alanda, henüz somut bir adım atılamadı. Umuyorum Mayıs’tan sonra o adımı atmak bizlere kısmet olacak ve sağlıklı-yerinde dönüşümü de 17 mahallemizde gerçekleştireceğiz. Metronun Karabağlar’a gelmesi önemli. Kentin dönüşümünü sağlayacak planların uygulanmasına hız kazandıracak. Sayın Tunç Soyer’e bu proje anlamında çok teşekkür ediyorum. Bu sadece ulaşım değil aynı zamanda dönüşüm ve kentin gelişim projesi olarak kabul etmek gerekir” diye konuştu.

""

SELVİTOPU: KARABAĞLAR HERŞEYE MUHTAÇ AMA İYİ YOLDA

Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu, büyükşehir belediyesine eğitim, sosyal yardımlar konusunda verdiği desteğe de değinerek, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: "Açılması gereken birkaç nokta var. Büyükşehir yoğun çalışıyor. Fuara bağlayacak çalışma gibi. Gene bir diğer konu da Eski İzmir Caüddesi’nden Dostluk Bulvarı’na bağlanmış. Az bir kısım kaldı, tamamlandığında iç ulaşım büyük ölçüde tamamlanmış olacak. Metro bunu taçlandıracak. Sosyal yardımlar için de büyük teşekkürü hak ediyorlar. Bir diğer konu özellikle eğitimle ilgili büyükşehir belediyemizin Abdi İpekçi’de yapmaya başladığı okullar için de buradan çok teşekkür ediyorum. Karabağlar herşeye muhtaç ama iyi yolda. Bunu da büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle birlikte hızla kenti dönüştürmeye doğru yürüyoruz."

KİMLER KATILDI?

Tanıtım toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Tunç Soyer'in yanısıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan, CHP’li belediye başkanları ve ilçe başkanları, CHP’li belediye meclis üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe yöneticileri de katıldı. 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP