DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21568131,06%
İzmir
23°

AÇIK

üst menü altı
İl Sağlık Müdürü Öztop'dan İzmir’in aşı raporu

İl Sağlık Müdürü Öztop'dan İzmir’in aşı raporu

ABONE OL
19 Haziran 2021 15:34
İl Sağlık Müdürü Öztop'dan İzmir’in aşı raporu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye ve İzmir genelinde başlatılan aşı seferberliği tüm hızıyla sürerken İzmir İl Sağlık Müdürü Burak Öztop, İzmir’de de süren aşı süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tam bir aşı seferberliği içinde olduklarını belirten Sağlık Müdürü Öztop, “İzmir’de dün itibariyle 2 milyon 711 bin 360 doz aşı yapıldı. İzmir olarak oldukça iyi durumdayız” dedi. Öztop, AVM’lerin yer tahsisinde bulunabilecekleri önerisine ise kendilerinin değil Bakanlığın karar vereceğini belirtti.

DEMOKRAT GÜNDEM- Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, İstanbul-Ankara-İzmir ve Bursa gibi büyükşehirlerde il sağlık müdürleriyle iletişim halinde olduklarını belirterek, kendilerinden talep edilmesi durumunda yer tahsisi yapmaya hazır olduklarını söyledi.

BURAK ÖZTOP: AŞI SEFERBERLİĞİ İÇİNDEYİZ

Dernek başkanının yaptığı açıklamaları değerlendiren ve İzmir’deki aşılama süreciyle ilgili önemli açıklamalar yapan İzmir İl Sağlık Müdürü Burak Öztop, “Şu an bir aşı seferberliğinin içerisinde bulunmaktayız. Yapılan yüksek doz aşı fiziksel şartlarımızı zorlamakta fakat uzun süreli, büyük sorunlar oluşmamaktadır.  Bakanlığımız aşı uygulamalarını sağlık kurumları dışına çıkarma kararı alması durumunda İl Müdürlüğümüzün bu konudaki hazırlığı tamdır” diye konuştu.

TÜM TEDBİRLER ÜST DÜZEYDE ALINDI

İzmir’in Covid-19 pandemisiyle mücadele sürecini başarılı bir şekilde geçirdiğini kaydeden İl Sağlık Müdürü Burak Öztop, Demokrat Gündem’e yaptığı açıklamada,  alınan tedbirler ve iyi organizasyon sayesinde İzmir’in nüfusa göre vaka sayısında hiçbir zaman ilk 5’te yer almadığına dikkat çekti.

İZMİR NÜFUSA GÖRE VAKA SAYISINDA HİÇBİR ZAMAN İLK 5’TE YER ALMADI

İl Sağlık Müdürü Öztop, “Covid-19 pandemisi ile mücadelede İzmir zor fakat başarılı bir süreç geçirdi. İzmir olarak çok talihsiz günler yaşandı, pandemi sürecine deprem ve sel felaketleri eklendi.  İzmir Depremi’nde çadır kentlere tıbbi destek ve PCR çadırları kuruldu ve vatandaşımızın hizmete ulaşımı kolaylaştırıldı. Deprem sonrasında vaka sayılarımız yükseldi. Hastanelerimizde çok sayıda Covid polikliniği oluşturuldu. İl genelinde servis ve yoğun bakım yatak sayıları arttırıldı. Bakanlığımızın ventilatör, monitör ve malzeme desteği ile birçok hastanede ek yoğun bakım yatakları açıldı ve böylece doluluk oranlarımız normal sınırlarda tutuldu.  Bu sayede İzmir, Türkiye’nin en büyük 3., Ege’nin 1. kenti olmasına rağmen nüfusa göre vaka sayısında hiçbir zaman ilk 5’te yer almadı. Son açıklanan verilere göre; yüz binde nüfusa oranla İzmir, Türkiye sıralamasında 61. sırada yer alıyor” diye konuştu.

KAMU, ÖZEL, ÜNİVERSİTE, SEMT POLİKLİNİKLERİ VE MOBİL AŞI EKİPLERİ İLE AŞI HİZMETİ

İzmir’de de toplumsal bağışıklığın sağlanması için hızla yürütülen aşılama sürecinde 30 kamu hastanesi, 8 semt polikliniği, 65 ASM, üniversite hastaneleri ile özel hastanelerin hali hazırda hizmet verdiğini açıklayan Müdür Şentop, pek çok bölgede mobil aşı ekiplerinin de sahada olduğu bilgisini paylaştı.

İZMİR OLARAK OLDUKÇA İYİ DURUMDAYIZ

İzmir İl Sağlık Müdürü Burak Öztop, İzmir’de son aşılama verilerini de paylaşarak, “Pandemiyle mücadelede İzmir ‘de toplumsal bağışıklığın kazanılması için halen 30 kamu hastanesi ve bunlara bağlı 8 semt polikliniği, 65 Aile Sağlığı Merkezi (ASM), üniversite ve özel hastaneler olmak üzere çok sayıda aşı poliklinikleri ve il genelinde pek çok bölgede mobil aşı ekipleri hizmet vermektedir. Bakanlığımız tarafından tanımlanan grup sayısı arttıkça, talep artışını öngörüp daha fazla sayıda aşı kapasitesi artırımı yapılmaktadır. İzmir’de dün itibariyle tanımlanan nüfusa toplamda 2 milyon 711 bin 360 doz yapıldı.  Bunlardan 1 milyon 737 bin 410’u birinci doz, 973 bin 950 ‘i ikinci doz olmak üzere toplamda 2 milyon 711 bin 360 olmak üzere yapıldı.  Yapılan tek doz aşı sayısının il nüfusuna oranına bakarak takip ediyoruz. Burada da İzmir olarak oldukça iyi durumdayız” şeklinde bilgi verdi.

İZMİR’DE AŞIYA RAĞBET MEMNUN EDİCİ DÜZEYDE

Sağlık Müdürü Öztop, İzmir genelinde aşıya rağbetin de memnun edici düzeyde olduğunu kaydederek, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “Kent genelinde aşıya rağbetin memnun edici düzeyde olduğu görülüyor. Dün İzmir’de vatandaşlarımıza 100 binin üzerinde aşı yapıldı. Bu sayı her gün artarak devam etmektedir. “

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP