DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2155537-0,53%
İzmir
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
İsrail’de kaos! ‘Derhal durdurun’

İsrail’de kaos! ‘Derhal durdurun’

ABONE OL
27 Mart 2023 08:32
İsrail’de kaos! ‘Derhal durdurun’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Netanyahu'nun Savunma Bakanı'nı kovması ülkeyi allak bullak etti, gece yarısı ABD'den mesaj gelirken sabah kriz yeni bir boyut kazandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yargı sisteminde yapılması planlanan değişikliklere karşı bir tonda konuşan Savunma Bakanı Yoav Galant’ı Pazar akşamı görevden aldı. Galant, Netanyahu’nun sıkı bir müttefiki olarak bilinen bir isimdi.

Yargı sisteminin gücünü kısmayı öngören yasa tasarısı yüzünden aylardır protestolar düzenleniyordu. Galant’ın görevden alınmasının ardından, on binlerce kişi sokaklara döküldü.

Kudüs’te polis ve asker, Netanyahu'nun evinin yakınında eylem yapan protestoculara tazyikli su ile müdahale etti. Protestocular başkent Tel Aviv'deki otoyolu trafiğe kapattı. Haaretz gazetesi, Ayalon Otoyolu'nun saatlerce kapalı kaldığını ve polisin protestocuları çıkarmak için kalabalık kontrol önlemleri uyguladığını bildirdi. Otoyol sabaha karşı trafiğe açılabildi.

Protestocular Netanyahu’yu bir diktatör gibi davranmakla ve İsrail’in güvenliğine zarar vermekle suçluyor.

Yeni yasa tasarısı, mahkemelerin görevini yerini getirmediğine hükmettiği siyasetçilerin makamından alınmasını zorlaştırıyor. Hakkında yolsuzluk suçlamaları olan Netanyahu’nun bu kanun tasarısını kendi çıkarı için hazırladığı öne sürülüyor.

Muhalefetin başında bulunan Yair Lapid, Galant’ın görevden alınmasını 'hükümetin alçaldığı bir başka adım' olarak tanımlayarak bu kararın ülkenin güvenliğine zarar vereceğini savundu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP