DOLAR 32,2171 -0.19%
EURO 35,0468 -0.14%
ALTIN 2.488,780,93
BITCOIN 21407250,84%
İzmir
25°

AÇIK

üst menü altı
İYİ Partili Dervişoğlu'ndan İzmir değerlendirmesi: Soyer'e 'Pelikanlı' gönderme

İYİ Partili Dervişoğlu'ndan İzmir değerlendirmesi: Soyer'e 'Pelikanlı' gönderme

ABONE OL
10 Eylül 2021 12:06
İYİ Partili Dervişoğlu'ndan İzmir değerlendirmesi: Soyer'e 'Pelikanlı' gönderme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’de çeşitli inceleme çalışmalarına katılan İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Millet İttifakı arasında çatışma olduğu şeklindeki görüşlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “İttifakın ruhunu yaşatmamızı millet istiyor bizden. Biz bu isteği doğrudan doğruya karşılamakla mükellefiz. Sıradan bir ittifak değildir milletin isteğiyle oluşmuştur. Kısır tartışmalarla bozulmasını beklemek de abesle iştigaldir. Havuz medyasındaki yorumcular sanki ittifakın içinde ciddi sorunlar varmış gibi sunuyorlar” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM- İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir İl Başkanlığı binasında beraberinde İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Serap Özöktem ve parti yöneticileri olduğu halde bir basın toplantısı düzenledi.

Kent ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Millet İttifakı arasında çatışma olduğu şeklindeki açıklamaların doğru olmadığını, ittifakı milletin istediğini söyledi.

İTTİFAKIN RUHUNU YAŞATMAMIZI MİLLET İSTİYOR BİZDEN

“Millet İttifakı’nın Cumhur İttifakı’ndan farklı bir yanı var. CHP ile ittifakı kurarken gerek genel gerekse yerel seçimde yaptığımız her iki ittifakı da bir protokole bağlamıştık. Dolayısıyla her ittifakın kendi içinde oluşmuş şartları vardır. Sayın Paçacı’nın açıklamasının bir bardak suda koparacak önemde olduğunu düşünmüyorum. Gayet halisane niyetle yapılmış bir açıklama söz konusu” diyen Müsavat Dervişoğlu, “İttifakın ruhunu yaşatmamızı millet istiyor bizden. Biz bu isteği doğrudan doğruya karşılamakla mükellefiz. Sıradan bir ittifak değildir milletin isteğiyle oluşmuştur. Kısır tartışmalarla bozulmasını beklemek de abesle iştigaldir. Havuz medyasındaki yorumcular sanki ittifakın içinde ciddi sorunlar varmış gibi sunuyorlar. Ayrıca yarın seçim olmayacağı için ortada CHP ile yaptığımız herhangi bir protokol de yok. Her iki parti ayrı ayrı siyasi kurum, ayrı ayrı siyasi görüşleri var. Sayın Kılıçdaroğlu ve sözcülerinin görüşlerine nasıl saygıyla yaklaşıyor isek, bizim görüşlerimize de saygı çerçevesi içinde yaklaşılması beklentisi içinde olduğumuzu söylemek istiyorum” değerlendirmesini yaptı.

""

DİYANET ATATÜRK’ÜN KURDUĞU KURUMDUR, SİYASİ TARTIŞMALARIN ODAĞI YAPILMAMALIDIR

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yaptığı ve tartışma yaratan açıklamalarla ilgili değerlendirme yapan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığı Atatürk’ün kurduğu bir kurumdur. Dolayısıyla ilk Diyanet İşleri Başkanımız da Börekçizade Rıfat Efendidir. Onun kurduğu bir kurumun siyasi tartışmalarla yıpratılmasını, konu edilmesini yerinde bulmuyorum. Diyanet Atatürk’ün kurduğu bir kurumdur, siyasi tartışmaların odağı yapılmamalıdır. Diyanet Başkanının da kendisini tartışmaların odağına taşıyacak tartışmalardan uzak durması gerekiyor. Yerinde tartışmalar değil. Diyanet bizim güzide bir kurumumuzdur. Ne hazindir ki iç siyasi tartışmaların odağına taşınmak istenmektedir. Diyanet başkanının da hiç kimsenin himayesine muhtaç bulunmadığını da buradan ilan ediyorum. Atatürk’ün bize mirasıdır. Onun bütün mirasına nasıl sahip çıkıyorsak Diyanet’e de aynı şekilde sahip çıkıyoruz. Kimse bizi bu tartışmanın içinde göstermesin” diye konuştu.

HÜKÜMET YASA YAPMA GÜCÜNÜ MİLLETİN İRADESİNİ MANİPÜLE ETMEK İÇİN BİR SİLAHA DÖNDÜRÜRSE…

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, hükümetin seçim kanunu ve barajı konusunda değişiklik yapma çalışmaları hakkında kendisine yöneltilen soruya, “Seçim kanunu değişikliğinden bahsediliyor. Kanunun bütünü kapı arkasında hazırlandığı için sadece baraj bölümünü tartışıyoruz. Bütünüyle önümüze alıp toptancı bir bakışla ülkenin yararına mıdır zararına mıdır onu tartışmamız lazım. Seçim kanunları temsilde adalet ve yönetimde istikrar için hazırlanmalıdır. Hükümet sistemine geçtiğimiz günden beri yönetimde istikrardan bahsetmek mümkün değil. Hükümet varlığını sürdürebilmek adına seçim yasalarıyla oynamaya çalışmaktadır. Hangi değişikliği yapmaya çalışırlarsa çalışsınlar bu iktidarı gitmekten alıkoyamayacaktır. Yasa yapma gücünü, milletin iradesini yönlendirmek, manipüle etmek için bir silaha döndürürse, hiçbir silah sahibine sadık değildir. Günü geldiğinde onları öldürür. Baraj meselesi üzerinde derin tartışmalar girmenin yerinde olduğu kanaatinde değilim. Bu ittifak sistemiyle girilen seçimlerde baraja ihtiyaç var mıdır yok mudur o da tartışma konusu. Barajın ne için konulduğunun tespiti gerek. 7 mi olsun 5 mi olsun tartışmasının dışında belki de bizi başka bir sonuca ulaştıracak kanaat sözkonusu olabilir. Kanunun bütününü görelim, görüşlerimize sıhhat kazandırsın” yanıtını verdi.

YAPAY GÜNDEMLERLE ZAMAN KAYBETMİYORUZ

 Türkiye gündeminin yapay gündemlerle meşgul edilmemesi çağrısında da bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, “Türkiye’nin gerçek gündemiyle meşgulüz. Yapay gündemlerle pek fazla uğraşmıyorum. O gündemlerle de zaman kaybetmiyoruz. Vatandaşın dertleriyle baş başa bırakmamak, onların dertlerine çare olabilmek adına vatandaş ile iç içe olmaya davet ediyorum. Bu çağrım öncelikle iktidar milletvekillerine. TÜİK rakamları üzerinden günlük gülistanlık bir ülkeymiş gibi, vatandaşlarını refah içinde yaşatan bir ülke imiş gibi sunma çalışmalarından vazgeçsinler, yaraya parmak bassınlar. Ziyaretlerimiz devam edecek” diye konuştu.

GENÇLERLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİMİZİ PARTİ PROGRAMINDA DİLE GETİRİYORUZ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gençlerle ilgili vaatlerini bir video ile açıklamasının ardından İYİ Parti’nin gençlerle ilgili planlarının ne olduğu sorusu yöneltilen Dervişoğlu, “Biz görüşlerimizi partimizin yetkili kurulları ve kurullarda oluşmuş heyetlerle kristalize ediyoruz. Tüm dezavantajlı kesimlerle ilgili bilimsel heyetlerle çalışıyoruz. Genel başkanımız grup toplantılarda bu gruplara da söz veriyor. Karşı karşıya bulundukları sorunların çözümüyle alakalı olarak da görüşlerini sergiliyor. Bunlar programdır efendim. Siyasi partilerin programlarında ifade edilir. İttifak ile girilen seçimlerde ortak programların olması da gerekli olabilir. Hem şimdi ilan ediyoruz görüşlerimizi dezavantajlı gruplarla ilgili hem de parti programında dile getiriyoruz” dedi.

DERVİŞOĞLU’NUN İZMİR DEĞERLENDİRMELERİ

İzmir’e dair sorun ve gündemi de değerlendiren İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu,  İzmir’de sorunların çözümü noktasında merkezi ve yerel yönetim arasında bir uyum olması gerektiğini, hükümetin İzmir ile rekabet etmekten vazgeçmesinin kendi yararına olacağını söyledi.

İZMİR HALKININ İRADESİYLE İNATLAŞMAK BU İKTİDARA FAYDA GETİRMEZ

Müsavat Dervişoğlu, “İzmir hem nüfusu hem sorunları büyük olan bir kent. Dolayısıyla merkezi yönetim ile yerel yönetim arasında bir uyum olması beklentimizdir. Ama hükümetin İzmir ile rekabet etmek gibi bir problemi var. Öncelikle hükümete AK Parti’ye bu soruyu aşmasını temenni ediyorum. İzmir’in sorunlarını çözülebilmesi noktasında ortak adımların atılması gerekiyorsa bu adımları atmada geri durmamak icap eder. Yurtdışından kredinin onaylanmadığı için o krediyi tüm kaynak ve imkanları yeterli olmasına karşın, alamadığı noktada doğru adımlar atmasını bekliyorum. İzmir halkının iradesiyle rekabet etmek, inatlaşmak bu iktidara hiçbir fayda getirmeyecektir” diye konuştu.

DERVİŞOĞLU’NDAN SOYER’E ‘PELİKANLI’ GÖNDERME

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP ile görüş ayrılıklarının olabileceğini ancak bunun ittifaka zarar vermeyeceğini vurguladı. Dervişoğlu, gazetecilerin büyükşehir meclisinde zaman zaman bazı konularda Millet İttifakı arasında görüş ayrılıkları olmasını nasıl değerlendirdiği sorusuna, manidar bir yanıt verdi.

VATANDAŞLARIMIZ PELİKANLARDAN DAHA FAZLA İLGİ GÖRME SIKLIĞINI GÜNCELLİYOR

Dervişoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanıtına atıfta bulunarak, “Bunlar doğal şeyler. Partilerin sözcüleri yetkilileri beyanlarda bulunur ama bu ittifakın millet tarafından istendiğini söyledim. Bağlayıcı olan liderlerin beyanlarıdır. İzmir’de Millet İttifakı olarak seçime girdik. O ittifak İzmir’deki o dönem yapılmış yerel seçimleri içeriyordu. Sandıklar açıldığı andan itibaren o ittifak fiilen bitmişti. Evet o ittifak sandıklar açıldığında fiilen bitmiştir. Ama ruhu yaşamaktadır. Millet bizden o ittifakı sürdürmemizi istiyor. Bu konuyla alakalı bizim CHP ile görüş ayrılıklarımız olabilir, bu ittifaka zarar vermez. Sayın Tunç Soyer söyledi, ben sadece İzmir’de yaşayan insanların değil pelikanların bile belediye başkanıyım diye. Vatandaşlarımız pelikanlardan daha fazla ilgi görme sıklığını güncelliyor” diye konuştu.

TORBALI PAMUKYAZI MAHALLESİ’NDE YAPILAN KAVŞAK…

İzmir’de yaptığı incelemeler sırasında Torbalı’nın Pamukyazı Mahallesi’nde yapılan kavşağın kazalara neden olduğunu anlatan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, sorunun çözülmesi çağrısında bulundu ve yakından takip edeceğini belirtti.

KAZA NASIL YAPILIR DİYE BİR ÇALIŞMA YAPMIŞLAR….

Dervişoğlu, “Torbalı’nın Pamukyazı mahallesinde önemli bir mesele var. Arkadaşlarımız bizi bizzat götürdüler. Muhtar ve yaşayanlarla toplantı yaptık. Sonunda da ciddi bir sorunla karşı karşıya bulunduklarını yerinde müşaade ettik. Orada bir kavşak yapılmış. Sanki mühendisler burada trafik akışını nasıl sağlarız diye değil de kaza nasıl yapılır diye bir çalışma yapmışlar gibi görünüyor. Ben de iki kez o kavşaktan döndüm, her ikisinde de kaza olma ihtimali kendini hissettirdi. Yol çalışmasıyla mahalle ortadan ikiye bölünmüş, ne alt ne üst geçit ne de bir yaya geçidi var. Ne de bir trafik lambası var. Arkadaşlarımız bu konuyla ilgili çalışıyor. Bakanlığa kadar ileteceğim ama karayolları bölge müdürlüğünün orada ciddi bir çalışma yapmasını ve çözmesini talep ediyorum. Hayatını kaybedenler var. Bu sorunun çözümüyle yakinen ilgilenilmesini yetkililerden talep ediyorum, takipçisi olacağımı da buradan ilan ediyorum.”

ÇİFTÇİ, ESNAF PERİŞAN DURUMDA

Çiftçi, esnaf  ve üreticilerin zor durumda olduğunu da kaydeden İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, tespitlerini şöyle sıraladı? “Çiftçimiz zor durumda. Yem fiyatlarının aşırı yükselmesi, süt fiyatlarında beklenen artışın olmaması nedeniyle hayvancılık ve çiftçilikten vazgeçme eğiliminin kendisini hissettirdiğine şahit oldum. Sebze üreticilerinin fiyatların tüccarların vicdanına bırakılmasından muzdarip. Ürünü tarlada bırakanlar var. Özellikle domates üreticileri Torbalı’da. Onların bu yılı nasıl geçireceklerini içimizde yara olarak hissediyorsak hükümetin de aynı acı ve ızdırabı hissederek çare aramak mecburiyetinde. Esnaf perişan durumda. Kredi borçları, hacizler, icralar, stopaf borçları. Açıklamalara göre ülke günlük gülistanlık ülke gibi tarif ediliyor. Bu iktidar artık yapması gereken işlere bakmalı ve yapay tartışmalardan siyasi rant temin etme arayışını terk etmelidir. Zaman kaybetmeden bu sorunun çözümü yolunda ciddi adımlar atılmalı. Hem merkezi hem yerel yönetimi bir koordinasyon içinde bu sorunun çözümü yolunda adımlar atmasını beklemekteyiz.”

DERVİŞOĞLU’NDAN İZMİR’İN KURTULUŞUNUN 100. YILINA DAİR ÖNERİLER
 
İzmir’in 99’uncu kurtuluş yıldönümü etkinlik programının eğlence, resmi geçitle sınırlı olmaması gerektiğini belirten Dervişoğlu, 100’üncü yıl programına dair önerilerde de bulundu. Dervişoğlu, “İzmir’in 99 kurtuluş yıl dönümünü kutlayarak konuşmasını başlayan Müsavat Dervişoğlu, 100 yıl kutlamaları için uyarı ve önerilerde bulunarak, “İzmir kurtulunun 99’uncu yılını coşkuyla kutladı. Önümüzdeki yıl 100 yıl kutlayacağız. Sadece resmi geçitler, eğlence ile değil İzmir’in Türk tarihindeki yeri doğru belirlenmesi anlamında farklı bir kutlamanın olacağını düşünüyorum. Şimdiden hazırlıkların başlamasını, sempozyumların panellerin yapılarak önümüzdeki yılı bir İzmir yılı olarak tarihe geçmesini temenni ediyorum” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP