DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20424606,20%
İzmir
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
İZBETON’dan AK Partili Hızal’a Örnekköy’den videolu yanıt

İZBETON’dan AK Partili Hızal’a Örnekköy’den videolu yanıt

ABONE OL
14 Ekim 2021 15:18
İZBETON’dan AK Partili Hızal’a Örnekköy’den videolu yanıt
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İZBETON, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz gün gerçekleşen meclis oturumunda İZBETON’un kentsel dönüşüm çalışmalarında geride kaldığı, Örnekköy’deki kentsel dönüşüm çalışmasının yapıldığı alanda hiçbir çalışmanın yapılmadığını savunan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın açıklamalarının ardından çalışmaların yapıldığına dair bir video yayınladı.

DEMOKRAT GÜNDEM- İZBETON yetkilileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis oturumunda İZBETON’un battığını, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Gaziemir ve Örnekköy’de hiçbir çalışma yapılmadığını savunan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın açıklamalarının ardından bir video yayınlayarak, çalışmaların sürdüğünü belirtti.

İZBETON ÖRNEKKÖY’DEKİ ÇALIŞMALAR HAKKINDA VİDEO YAYINLADI

Kısa videoda Örnekköy’deki kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla sürdüğü belirtilerek, “İzmir’in kentsel dönüşümü için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Örnekköy 3.Etap’ta tahliye işlemlerinin tamamlanmasının ardından yıkım, hafriyat, deplase ve inşaat çevresi yol düzenleme işlerimizi tamamladık” denildi.

İZBETON YETKİLİLERİ, “İNŞAATIN BİTME SÜRESİ 3 YIL, YEREL SEÇİM ÖNCESİ BİTİRECEĞİZ”

İZBETON yetkilileri, “AK Parti yetkilileri anlam veremediğimiz bir şekilde İZBETON üzerinden yanlış ve eksik bilgilerle dolu açıklamalar yapıyor. Önlerine belge koyuyoruz buna karşın hala konuşuyorlar. İZBETON olarak 3. Ve 4. Etaptaki çalışmalarımız hızla devam ediyor. Tahliyeden sonra eski konutların yıkımı yapıldı. Akabinde çevre güvenlik önlemleri alındı. Alt yapı yapıldı. İnşaat projeleri tamamlandı. On gün önce ruhsat alındı. Ruhsatı bile yeni aldık. Çalışmalar hızla devam ediyor. 3 yıl inşaatın süresi. Yerel seçimden önce bitirmeyi planlıyoruz” açıklamasını yaptı. 

AK PARTİLİ HIZAL NE DEMİŞTİ? 

AK Partili Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “İBB bugüne kadar kentsel dönüşümle ilgili ne yapmış, kentsel dönüşüme ilişkin olarak kurtarıcı olarak gördüğü İZBETON ile ne yapılmış? İBB, şehrin değişik alanlarında bugüne kadar 30-33 bin civarında kentsel dönüşüm çalışması yapması gerekirken bugüne kadar sadece bin civarında dönüşüm yaptı. ‘Neden yapıyorsunuz’ diye soruduğumuzda ‘Yasal mevzuat sorunları var’ denildi. İhaleye şirketler girmiyor denildi. Geçen yıl kendinize bir kurtarıcı buldunuz ve ‘Şirketler ihaleye girmiyorsa bizim bir şirketimiz var, İZBETON. İhalelere onunla girelim’ dediniz. İZBETON geldi, Örnekköy’de 2 etapta bin konut, Gaziemir’de de 300 konut yapmak üzere İBB Meclisi’nden yetki aldık. Yer teslimi 1 yıla yakın bir süre önce yapılmış. Bugüne kadar İZBETON’un Örnekköy kentsel dönüşüm alanında neler yaptığını biliyor musunuz?” diye sormuştu. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP