Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

İzmir Çeşme Belediyesi’ne operasyon: Başkan yardımcısı ve imar müdürü gözaltında

İzmir’in Çeşme Belediyesi’ne yönelik yürütülen usulsüz ihale soruşturmasında operasyon düğmesine basıldı. Aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Emre Can Durmaz ve İmar Müdürü Buğçe Sağlamer’in de bulunduğu isimler gözaltına alındı.

İzmir’in Çeşme Belediyesi’ne yönelik yürütülen usulsüz ihale soruşturmasında operasyon düğmesine

İzmir emniyeti, yerel yönetimlerdeki usulsüzlük iddialarına yönelik operasyonlarına bir yenisini daha ekledi.

Çeşme Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen bazı ihalelerde mevzuata aykırı hareket edildiği ve usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine emniyet güçleri harekete geçti. Düzenlenen operasyonda Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Emre Can Durmaz ile İmar ve Şehircilik Müdürü Buğçe Sağlamer gözaltına alındı.

İHALE DOSYALARI MERCEK ALTINDA

Emniyet birimleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, belediye bünyesindeki ihale süreçleri ve resmi işlemler mercek altına alındı. Operasyon çerçevesinde gözaltına alınan iki tepe yöneticinin adreslerinde ve belediyedeki makam odalarında incelemeler yapıldığı, soruşturmaya konu ihale evrakı ile dijital materyallere el konulduğu öğrenildi.

EMNİYETTEKİ SORGULARI DEVAM EDİYOR

Gözaltına alınan Belediye Başkan Yardımcısı Emre Can Durmaz ve İmar ve Şehircilik Müdürü Buğçe Sağlamer, işlemleri yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüphelilerin emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmeleri beklenirken, soruşturmanın kapsamının genişletilebileceği ifade edildi.

İzmir Çeşme Belediyesi'ne operasyon: Başkan yardımcısı ve imar müdürü gözaltında
Demokrat Gündem