Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

İzmir CHP’de grup toplantısı krizi: “Çağatay Güç partinin yetkilisi değildir, CHP’li bile diyemeyiz!”

CHP İzmir İl Başkanlığı görevine getirilen Utku Gümrükçü, yeni yönetimle katıldığı çelenk sunma töreninde, görevden alınmasına rağmen meclis grubu toplantısına başkanlık eden Çağatay Güç’e sert tepki göstererek üyelik haklarının askıya alındığını ve CHP çatısı altında hiçbir çalışmayı yönetemeyeceğini açıkladı.

CHP İzmir İl Başkanlığı görevine getirilen Utku Gümrükçü, yeni yönetimle

DEMOKRAT GÜNDEM- HABER MERKEZİ- İzmir siyasetinde hareketli günler geçiren Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), yeni il yönetiminin belirlenmesinin ardından sular durulmuyor.

İl yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak göreve resmen başlayan CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gümrükçü, geçtiğimiz günlerde görevden alınan eski il başkanı Çağatay Güç’ün İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi öncesinde CHP grup toplantısına başkanlık yapmasına çok sert tepki gösterdi.

Yapılan toplantının tüzüğe aykırı olduğunu ve resmi bir grup toplantısı niteliği taşımadığını belirten Gümrükçü, “Çağatay Bey, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında herhangi bir çalışmaya başkanlık yapamaz. Kendisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin yetkilisi değildir. Üyelik görevleri askıya alınmıştır. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partili bile diyemeyiz şu an. Tabii ki durumuna partinin yetkili organları, Yüksek Disiplin Kurulu karar verecektir. O ayrı bir süreç, kişinin çalışmaları ayrı bir süreç. Yapılan toplantı grup toplantısı değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’nde grup toplantısının yerine ve saatine il başkanı karar verir.

Ben öyle bir toplantı kararı almadım. Zaten gördüğüm kadarıyla da katılım da çok sınırlı oldu. Öyle estirdikleri rüzgar kadar bir şey yok. Şimdi bu konuları sonra konuşacağız. Bizim meclis üyelerimizle, ilçe örgütlerimizle, belediye başkanlarımızla bir problemimiz yok. Ama dediğim gibi Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında kalanlarla… Ayrılırlarsa siyasi rekabet oluşur, o rekabette de durumuna şartlarına bakarız” dedi.

İzmir CHP’de grup toplantısı krizi: "Çağatay Güç partinin yetkilisi değildir, CHP’li bile diyemeyiz!"

“İLK GÖREVİMİZ BÖLÜNMEYE ÇALIŞANLARLA ÖRGÜTSEL MÜCADELE YÜRÜTMEK”

Konuşmasında yeni yönetim kadrosunun niteliğine ve öncelikli hedeflerine değinen İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP’nin köklü tarihine vurgu yaparak parti içi disiplini ve birliği koruma kararlılığını ifade etti.

Yeni görevlendirilen İzmir İl Yönetimi’nin tabandan gelen, liyakatli ve tecrübeli isimlerden oluştuğunu belirten Gümrükçü, partiyi içeriden zayıflatmaya çalışan odaklara karşı tavizsiz bir mücadele başlatacaklarını ilan ederek, “Cumhuriyet Halk Partisi, 102 yıllık tarihiyle geçmişten gelen ve geleceğe uzanan bir ulu çınar. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni görevlendirilen İzmir İl Yönetimi bu süreçte çok güzel çalışmalar yapacak. Çok başarılı işlerin altına imza atacak. Ama öncelikle hep birlikte görevimiz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bölünmesine çalışan, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında Cumhuriyet Halk Partisi’nin aleyhine hareket eden arkadaşlarla içeride bir önce ideolojik, sonra örgütsel mücadele yürütmek.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçmişinden geliyoruz. Ben burada belki 5., belki 6. Çelenk koyma törenine katılıyorum ama ilk defa il başkanıyım. Geçmişte il yöneticiliklerimiz de oldu biliyorsunuz. Şu anki yönetim, son 20 yılın, 25 yılın parti tarihinin içinden gelmiş isimlerden oluşuyor. Ben 21 yaşında 2003 yılında İl Yönetim Kurulu üyesi seçilmiş hissetmiştim, çarşaf listeyle.

Buradaki arkadaşların tamamı tabandan gelen, partide emeği olan, alın teri olan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinde belirli kesimleri, grupları, tabanı temsil eden parti emekçileri ve çok büyük bir tecrübe barındırıyorlar içlerinde. Zaten en küçük bir eleştiri olmamasından anlarsınız yönetimin kadrosunun güçlü olmasını” diye konuştu.

“PARTİDEN AYRILAN ARKADAŞLARIMIZ BİZİM SİYASİ RAKİBİMİZ OLACAK”

Mevcut yönetim kadrosunun parti tabanında “Şampiyonlar Ligi” olarak nitelendirildiğini aktaran Gümrükçü, ayrılıkçı hareketlere girişen eski yol arkadaşlarına da net bir mesaj gönderdi.

Cumhuriyetin kurucu değerlerine ve altı oka bağlı kalan herkesle omuz omuza yürüyeceklerini belirten Gümrükçü, kırmızı çizgilerinin sadakat olduğunu vurgulayarak, “Dün, yakın zamanda partide aktif görev almış, adını vermeyeyim, bir arkadaşa denk geldim. Cumhuriyet Halk Partisi ailesinde güçlü, onun da çatısı altında kalmaya devam edeceğini düşündüğümüz bir arkadaş, “Şampiyonlar Ligi, A takımı” diye nitelendirdi.

Yani bu kadro sahayı biliyor. Bu kadro ekip çalışmasını biliyor. Bu kadronun kendi ilçesinde, kendi mahallesinde, kendi çevresinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne katkısı olduğunu da bütün İzmir biliyor. Bu kadroyla biz CHP çatısı altında kalan, kalacak olan, altı oka inanan, Mustafa Kemal Atatürk’e devrimlerine inanan, Cumhuriyeti yaşatmak için Cumhuriyet Halk Partisi’nin korunmesi gerektiğine inanan bütün partili arkadaşlarımızla birlikte yürüyeceğiz.

Onlar arasında yapacağımız ayrımın tek gerekçesi partiye sadakatleri olacak. CHP’ye sadakati olan herkes, her arkadaşımız bizim yol arkadaşımız. Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılan her arkadaşımız da bizim siyasi rakibimiz olacak. Biz partinin birliğini, bütünlüğünü sağlamakla görevliyiz.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçmişini geleceğe taşımakla görevliyiz. Bu kadro bu işi, bu görevi layıkıyla yapacak; İzmir’e yakışacak, İzmirli’ye yakışacak, Atatürk’e yakışacak bir kadro. Hayırlı, uğurlu olsun diyorum” dedi.

“İLÇE ÖRGÜTLERİNDEN ÇİÇEKLERİYLE GELİP BAŞARI DİLEMELERİNİ BEKLİYORUZ”

İzmir’deki bazı ilçe başkanlıklarının görevden alınıp alınmayacağına yönelik iddialara da açıklık getiren Utku Gümrükçü, idari süreçlerin aceleye getirilmeyeceğini ancak parti içi hiyerarşiye ve adaba uygun hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Yeni yönetime yönelik tebrik ziyaretlerinin sürdüğünü belirten Gümrükçü, ilçe örgütlerinden beklentilerini, “Önümüzdeki günlerde o işlere bakacağız. Şimdi daha dün ilk toplantımızı yaptık. Bugün çelengimizi koyduk. Biraz hayırlı olsun talebi yüksek. Sivil toplum örgütlerinden geliyorsunuz zaten, bir aydır ben misafir kabul ediyorum.

Yönetim atanınca hızlanacaktır ama şunu bekliyoruz mevcut ilçe örgütlerinden: partinin adabı gereği, bir yönetim göreve geldiğinde, bir üst yönetim göreve geldiğinde, ilçe örgütleri “ona hayırlı olsun” derler, yönetimlerini çiçeklerini alır gelirler, başarı dileklerini iletirler. Beklentimiz o yönde” sözleriyle aktardı.

Demokrat Gündem