Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir güne depremle uyandı

İzmir ve çevre iller, Ege Denizi’nde meydana gelen peş peşe depremlerle sallandı. Kandilli Rasathanesi ve AFAD’ın verilerine göre, en büyüğü 5,2 olmak üzere art arda depremler kaydedildi. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

İzmir ve çevre iller, Ege Denizi'nde meydana gelen peş peşe

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Ege Denizi’nde saat 08:58’de 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin 19 kilometre derinlikte gerçekleştiği açıklandı.

Saat 09:00’da ise 9,5 kilometre derinlikte ve 4,2 büyüklüğünde bir başka sarsıntı daha kaydedildi. Depremler, İzmir ve çevre illerde hissedildi.

Sosyal medyada yurttaşlar, sarsıntının şiddetli olduğunu belirten paylaşımlar yaptı.

İZMİR GECE BOYU SALLANDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ege Denizi’nde gece saatlerinde iki büyük depremin daha meydana geldiğini açıkladı.

İlk deprem saat 23:16’da 5,2 büyüklüğünde kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu ve en yakın kara parçası Muğla’nın Bodrum ilçesine 160,66 kilometre uzaklıkta meydana geldiği bildirildi. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Saat 01:37’de ise 5,1 büyüklüğünde bir başka deprem daha meydana geldi. AFAD verilerine göre, bu sarsıntı da 7 kilometre derinlikte gerçekleşti. AA’nın haberine göre, deprem İzmir ve çevre illerde hissedildi.

İlginizi çekebilir: Ege Kıyılarında yine deniz çekildi

Demokrat Gündem