Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

İzmir Körfezi için dev işbirliği: İzmir’den Çin’e ‘Mavi Köprü’

İzmir ve Çin’in dev kıyı şehri Qingdao, körfezin temizliğinden modern tarıma kadar uzanan dev bir iş birliği için masaya oturdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen zirvede, iki şehrin benzer coğrafi yapıları ve stratejik avantajları “ortak akıl” potasında buluştu.

Qingdao heyeti, İzmir’i “Avrupa’ya açılan kapı” olarak nitelerken, İzmir tarafı da Çinli uzmanların körfez temizliği konusundaki bilimsel desteğine dikkat çekti.

İzmir ve Çin’in dev kıyı şehri Qingdao, körfezin temizliğinden modern

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çin’in Qingdao kentinden gelen belediye heyetini ağırladı.

İzmir Körfezi’nin kurtuluşu için Çin modeli mi geliyor?

Çin’in dev liman kenti Qingdao’dan gelen heyet, İzmir’in stratejik gücüne hayran kaldı. Başkan Vekili Levent Yıldır müjdeyi verdi: “Körfez temizliğinde tecrübelerimizi birleştireceğiz.”

zmir ve Çin’in dev kıyı şehri Qingdao arasında dev bir iş birliği köprüsü kuruluyor!

İki körfez şehri, deniz temizliğinden modern tarıma, sanayiden lojistiğe kadar pek çok alanda tecrübe paylaşımı için masaya oturdu.

İzmir Körfezi için dev işbirliği: İzmir'den Çin'e 'Mavi Köprü'

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, özellikle İzmir Körfezi’nin temizliği konusunda Çinli mevkidaşlarıyla ortak çalışma sinyali verirken; Qingdao heyeti, İzmir’in Avrupa’ya açılan stratejik kapı olma özelliğine vurgu yaptı.

İzmir ve Qingdao’nun bürokratları, iki körfez kentinin karşılıklı ilişkilerinin geliştirilmesi, kentsel sorunlara ortak çözümler üretilmesi ve ticari iş birliklerinin artırılması konularında görüş alışverişinde bulundu.

İzmir ile Çin arasında ticaret ve kültür köprüsü kurmak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çin’in Qingdao (Çingdao) Belediyesi bürokratlarını ağırladı.

İzmir Körfezi için dev işbirliği: İzmir'den Çin'e 'Mavi Köprü'

“İki körfez şehri olarak ortak çalışabiliriz”

İzmir ile Qingdao arasında karşılıklı iş birliği potansiyeline dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, Uluslararası İzmir Körfez Konferansı’nda Çinli akademisyenlerin koyduğu katkıya da vurgu yaparak, “Çin halkına karşı ülkemizde ve İzmir’de ciddi bir sempati var. Pek çok konuda iş birliği yapabiliriz. Qingdao, denizle ilişkisi konusunda bize benzer bir şehir.

İzmir’de 3 buçuk milyonluk nüfus, İzmir Körfezi’nin etrafında yaşıyor. Ve biz körfezin temizliği için büyük bir çaba içerisindeyiz. Körfezi temizleme çalışmalarında ve karşılıklı ilişkilerin geliştirmesinde de birlikte çalışmak isteriz” şeklinde konuştu.

İzmir Körfezi için dev işbirliği: İzmir'den Çin'e 'Mavi Köprü'

“Qingdao’nun altyapısını İzmir’in stratejik avantajlarıyla birleştirmek istiyoruz”

Qingdao Belediye Başkan Yardımcısı Gao Jian, “Qingdao, Çin’in kıyı şehirlerinden biridir. Çin’in 13’üncü büyük şehridir. Sanayi ve tarım konusunda önemli paya sahiptir. Qingdao ile Türkiye arasında ticaret, yönetim ve hukuk gibi alanlarda güçlü iş birlikleri aktif olarak gelişmiştir.

Qingdao’nun güçlü sanayi altyapısıyla İzmir’in stratejik avantajlarını bir araya getirerek somut iş birlikleri sunmak istiyoruz. Sorunların çözümünde karşılıklı tecrübelerimizi aktarabiliriz. Özellikle modern tarım uygulamaları, teknolojik ekipmanlar, tekstil ve gıda işlemesinde İzmir, güçlü kapasiteye sahip; bu alanlarda çalışmak isteriz. İzmir, Avrupa’ya ulaşımda önemli bir yere sahip. İki şehrin ortak özelliklerini birleştirebileceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

İzmir Körfezi için dev işbirliği: İzmir'den Çin'e 'Mavi Köprü'

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Açık Ofis’teki toplantı salonunda gerçekleştirilen görüşmeye İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, Qingdao Belediye Başkan Yardımcısı Gao Jian, İzmir Planlama Ajansı (İZPA) Başkanı Prof. Dr. Koray Velibeyoğlu, İZULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yalçın Alver, İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selin Sayın Kapancı, Qingdao Su İşleri Bürosu Direktörü Xu Zhixiang, Qingdao Belediyesi Tarım ve Kırsal İşler Bürosu Direktörü Yuan Ruixian, Qingdao Belediyesi Ticaret Bürosu Direktör Yardımcısı Yu Hao, Çin-Şanghay İşbirliği Örgütü Yerel Ekonomik ve Ticari İşbirliği Uygulama Alanı İdari Komitesi Direktör Yardımcısı Fu Zhonghua ve iki belediyenin yetkilileri katıldı.

İzmir Körfezi için dev işbirliği: İzmir'den Çin'e 'Mavi Köprü'
Demokrat Gündem