Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Temizlik meyvesini verdi: İzmir Körfezi’ne flamingolar geri döndü!

İzmir Körfezi’ni kurtarma çalışmaları olumlu sonuçlarıyla dikkat çekiyor. Bugün Meles Deltası’nda flamingolar, martılar ve pelikanlar görüntülendi.

İzmir Körfezi'ni kurtarma çalışmaları olumlu sonuçlarıyla dikkat çekiyor. Bugün Meles

DEMOKRAT GÜNDEM- İzmir Körfezi’ni temizlemek ve ekosistemini iyileştirmek amacıyla başlatılan çalışmalar, gözle görülür sonuçlar vermeye devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Körfezi’nin temizlenmesine yönelik kapsamlı çalışmaları sonuç vermeye başladı.

MELES’DE BU KEZ FLAMİNGOLAR BOY GÖSTERDİ

Bugün Bayraklı Meles Deltası’nda kaydedilen yeni görüntüler, körfezdeki olumlu değişimin şahitlerini artırdı. Daha önce martı ve pelikanların görüldüğü deltada bu kez flamingolar da berrak suların tadını çıkartırken görüntülendi.

HAFTA SONU MARTI VE PELİKANLAR GÖRÜLMÜŞTÜ

14 Aralık Cumartesi günü saat 11.30’da çekilen görüntülerin ardından, bugün Meles Deltası’nda tekrar kaydedilen karelerde deniz ekosisteminin canlandığı bir kez daha gözler önüne serildi.

Flamingoların Meles Deltası’nda görülmesi, bölge halkı ve çevre aktivistleri tarafından sevinçle karşılandı.

BAŞKAN TUGAY’IN KOORDİNASYONUNDAKİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Çevre projelerine büyük önem veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Cemil Tugay’ın önderliğinde körfezin temizlenmesi için uzun soluklu bir çalışma planı yürütüyor.

Deniz ekosistemindeki bu iyileşme, projelerin başarıya ulaşacağına dair umutları daha da artırıyor.

Meles Deltası’nda flamingoların görülmesi, sadece bölge halkının değil, aynı zamanda çevre koruma projelerine gönül verenlerin de motivasyonunu yükseltti.

İzmir’deki bu doğal canlanma, gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir körfez bırakma hedefine daha da yaklaşıldığını gösteriyor.

Bayraklı Meles Deltası’nda çekilen görüntülerde deniz suyunun temizliği dikkat çekiyor. Pelikanlar ve martılar doğal yaşamlarına geri dönerken; deltada bu kez flamingoların görülmesi sevinçle karşılandı.

Çalışmalar kapsamında Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesi artırılırken, su sirkülasyonunu hızlandıran tarama ve derelerde ıslah çalışmaları aralıksız sürüyor. Yetkililer, Körfez’in ekosistemini koruma hedefiyle çalışmaların devam edeceğini belirtiyor. (Haber Merkezi)

İlginizi çekebilir: İzmir Körfezi yeniden doğuyor: Meles Deltası’nda umut veren manzara

Demokrat Gündem