DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22649041,76%
İzmir
33°

AÇIK

üst menü altı
İzmir Tabip Odası’ndan ”Doktor dövebiliyoruz” röportajına suç duyurusu!

İzmir Tabip Odası’ndan ”Doktor dövebiliyoruz” röportajına suç duyurusu!

ABONE OL
5 Mayıs 2023 12:34
İzmir Tabip Odası’ndan ”Doktor dövebiliyoruz” röportajına suç duyurusu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEMOKRAT GÜNDEM- Türkiye'de sağlık çalışanlarına yönelik şiddet vakaları her geçen gün artarken, bir sokak röportajı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Röportajda bir vatandaş, "25 sene önce doktorlar bizi azarlardı. Şu an biz doktor beğenmeyip doktor dövüyoruz. O rahatlıktayız. Daha bunun ötesi yok" ifadelerini kullanmıştı.

Bir vatandaşın sokak röportajında söylediği sözler olay oldu: Eskiden doktorlar bizi azarlardı şimdi doktor dövüyoruzpic.twitter.com/uiNfMK55Oj

— Demokrat Gündem (@demokratgundem) May 4, 2023

İZMİR TABİP ODASI’NDAN SUÇ DUYURUSU

Bu açıklama tepkileri beraberinde getirirken, İzmir Tabip Odası da konuya ilişkin açıklama yaptı.

Tabip Odası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "4 Mayıs 2023 tarihinde sosyal medyada paylaşılan görüntü kaydında bir şahsın hekimlere yönelik sözleri meslektaşlarımızı rencide edici olmasının yanı sıra sağlıkta şiddeti övmesi nedeniyle kabul edilemez. Anılan şahsın ifadesi “Suç işlemeye tahrik” (TCK 214), 'Suç ve suçluyu övme' (TCK 215), “Halkı kin ve düşmanlığa teşvik” (TCK 216) kapsamında soruşturulmalı ve cezalandırılmalıdır. Odamız şahsın cezalandırılması için gerekli hukuki girişimleri başlatmıştır. Hukukta suç ve cezaların şahsiliği ilkesi geçerli olsa da bu suçun işlenmesinde azmettiricilerin de rolü olduğu açıktır. Bu röportajın hazırlandığı saatlerde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli bir meslektaşımız planlı şekilde şiddete maruz kalmıştır. Yıllardır mağduru olduğumuz sağlıkta şiddetin sorumlularını gayet iyi biliyoruz, yakından tanıyoruz. Sağlıkta şiddetin önlenmesi için bu suçun cezalandırılması gerektiğine inanıyoruz. Hem hukuki hem siyasi arenada" ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP