Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

İzmir’deki elektrik faciasında “tahliye”kararı: Dosyada tutuklu kalmadı!

İzmir’de 2024 yılında sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay davasında yargı süreci yeni bir evreye girdi. Mahkeme, dosyada tutuklu bulunan son üç sanığın da tahliyesine hükmetti.

İzmir'de 2024 yılında sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını

Türkiye’yi yasa boğan, 12 Temmuz 2024 tarihinde Konak ilçesi Alsancak semtinde meydana gelen elektrik faciasına ilişkin davada mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tamamı hakkında tahliye kararı verdi.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14’üncü Ceza Dairesi’nde görülen duruşmada, cezaevinde bulunan İZSU teknik amiri Mehmet Zeki Aytulun, Argan Mühendislik’ten inşaat mühendisi Doğan Kılıç ve ızgara kolu bağlantı personeli Arif Kapuş’un serbest bırakılması kararlaştırıldı.

BİLİRKİŞİ RAPORUNDAKİ İHMAL ZİNCİRİ

İzmir’in Konak ilçesinde yaşanan ve iki kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan elektrik akımı faciasına ilişkin hazırlanan bilirkişi raporu, kurumlar arasındaki koordinasyon eksikliğini ve ihmaller silsilesini gözler önüne seriyor.

Raporda, GDZ Elektrik’in kabloları standartların gerektirdiği derinliğe gömmemesi ve İZSU’nun mazgal inşaatı sırasında mevcut elektrik hatlarını yüzeye fazlasıyla yaklaştırması, kazanın temel nedenleri olarak sıralanıyor.

Kurumlar arasında altyapı çalışmalarına dair hiçbir koordinasyonun sağlanmadığına dikkat çekilen raporda, bu ihmallerin birleşerek facianın yaşanmasına zemin hazırladığı vurgulanıyor.

DOSYADA TUTUKLU KALMADI

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan ve toplum vicdanını derinden yaralayan facia sonrası başlatılan davada, tüm sanıkların tahliye edilmesiyle birlikte cezaevinde tutuklu isim kalmadı.

Davanın tutuksuz devam edeceği süreçte, mahkemenin tarafların kusur oranlarına ilişkin nihai kararı bekleniyor.

12 Temmuz 2024 günü, şiddetli yağış altında yolun karşısına geçmeye çalışırken birikinti içinde elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz ve onu kurtarmak isterken aynı acı sonu paylaşan İnanç Öktemay’ın kaybı, kentteki altyapı güvenliği tartışmalarını da beraberinde getirmişti.

Sanıkların serbest bırakılması, aileler ve kamuoyu tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu olurken, hukuki sürecin önümüzdeki duruşmalarda nasıl bir seyir izleyeceği dikkatle takip ediliyor.

İlginizi çekebilir: CHP’ye yargıdan “kesin” karar: İtiraz reddildi!

İzmir’deki elektrik faciasında "tahliye"kararı: Dosyada tutuklu kalmadı!
Demokrat Gündem