DEMOKRAT GÜNDEM- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından ülke genelinde başlayan protestolar İzmir’de de yoğun şekilde devam ediyor. Ancak protestolar adli bir boyut kazandı ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu kapsamlı bir soruşturma başlattı.
SAVCILIKTAN EYLEMCİLERE SORUŞTURMA
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu kişilerin gözaltına alınmasıyla ilgili kentte düzenlenen protestolara katılan şüpheliler hakkında soruşturma başlattı. Savcılık, eylemlerin izinsiz yapıldığını ve kamu düzenini bozduğunu iddia ediyor.
ŞİDDET OLAYLARI VE YOL KAPATMA İDDİALARI
Savcılık ve emniyet yetkililerine göre, göstericilerin bir bölümü kolluk kuvvetlerine taşlı, sopalı ve molotoflu saldırıda bulundu. Ayrıca belediyeye ait çöp konteynerlerinin devrilerek yolların kasıtlı şekilde kapatıldığı ve bazı kişilerin diğer grupları provoke ettiği öne sürüldü.
GÖZALTINA ALINANLAR EMNİYETTE
Olayların ardından polis ekipleri tarafından 123 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. Soruşturmanın derinleştirilerek sürdürüleceği belirtildi.
İzmir’deki gösteriler, ülke genelinde yaşanan protestoların en yoğun noktalarından biri olarak dikkat çekerken, gözaltı sayısının yüksekliği ve savcılığın olayı “terör suçları” kapsamında değerlendirmesi, sürecin hukuki boyutunu da tartışmaya açtı. (HABER MERKEZİ)