DOLAR 32,2669 0.07%
EURO 34,7447 -0.13%
ALTIN 2.398,73-0,42
BITCOIN 2035607-0,17%
İzmir
28°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
İzmirli siyasetçilerden HDP'ye saldırıya kınama

İzmirli siyasetçilerden HDP'ye saldırıya kınama

ABONE OL
17 Haziran 2021 13:07
İzmirli siyasetçilerden HDP'ye saldırıya kınama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HDP İzmir İl Binası'na gerçekleştirilen silahlı saldırı sonrası İzmirli siyasetçilerden tepki geldi. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere CHP İzmir milletvekilleri saldırıyı kınadıklarını belirtti. 

DEMOKRAT GÜNDEM-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,salıdırıyı kınadığını belirterek, huzura zarar verecek her türlü girişime karşı olduklarını belirtti. 

TUNÇ SOYER: HUZURA ZARAR VERECEK HER TÜRLÜ GİRİŞİMİN KARŞISINDAYIZ 

Başkan Soyer, yayınladığı mesajda, "HDP İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen saldırıyı kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İzmir’imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız" ifadelerini kullandı. 

DENİZ YÜCEL: SALDIRIYI LANETLİYORUM 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, saldırıyı kınadıklarını belirterek, "HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum. Türkiye’de herhangi bir siyasi partiye yapılan saldırı, ülkenin siyasetine ve demokrasi düzenine yapılmış demektir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum" açıklamasını yaptı. 

MAHİR POLAT: ŞİDDET NEREDEN GELİRSE GELSİN LANETLİYORUZ 

CHP YDK üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı, İzmir Milletvekili Mahir Polat: "Şiddet nereden gelirse gelsin lanetliyoruz. Türkiye'de huzurun ve barışın tesis edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Hayatını kaybeden yurttaşımıza Allah'dan rahmet diliyoruz, ailesine ve HDP'li camiaya başsağlığı diliyoruz" dedi. 

EDNAN ARSLAN: İZMİR BARIŞ KENTİDİR, ÖYLE KALACAKTIR 

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "HDP İzmir İl Başkanlığı binasına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Sağduyu ile provokasyonlara engel olacak davranışlara ihtiyacımız var. İzmir barış kentidir, öyle kalacaktır" şeklinde açıklama yaptı. 

RIFAT NALBANTOĞLU: PROVAKASYONA KARŞI DİKKATLİ VE DUYARLI OLMAK ZORUNDAYIZ 

CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, Türkiye'nin ve İzmir'in huzurunu bozmaya yönelik saldırıyı kınadığını kaydederek, "Ülkemizin geleceğini, izmir’imizin huzurunu bozma ihtimali olan bu ve benzer tüm saldırıları şiddetle kınıyorum. Her türlü provakasyona karşı dikkatli ve duyarlı olmak zorundayız. Hayatını kaybeden yurttaşımıza rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı. 

ERDAL AKSÜNGER: DEMOKRASİ AÇISINDAN UTANÇ VERİCİ 

CHP PM Üyesi Erdal Aksünger, saldırıyı utanç verici olarak nitelendirerek, "İzmir için de utanç verici. Demokrasi açısından da utanç verici. Kamplaşan siyasetin ve bu işten beslenenlerin getirdiği. zavallı kızcağız belki de doğduğunda bu sorun zaten vardı. Sonuçta baktığınız zaman Türkiye'de bundan beslenen bir kitle var. Son zamanlarda sosyal medyada bu işi gerçekleştiren kişinin elindeki silahlarla fotorğafını görünce, iktidar yalakalığı yapanların beslendikleri siyasetin nereye geldiğini de görüyoruz. Burada gördük ki, Sedat Peker açıklamaları da bunu gösterdi; o silahlarla gösteriler yapanların asıl amaçlarının ülkeyi soymak ve rant olduğunu gördük. Bu sorunu aslında çözmek için uğraşmayanlar iç siyasetteki bu kamplaşmayla ülkeyi getirdikleri nokta uçurum" diye konuştu. 

SEVDA ERDAN KILIÇ: SALDIRIYI KINIYORUM 

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, hedef gösterme ve kutuplaştırıcı dilin demokrasiye darbe vurduğunu belirterek, "Kullanılan kutuplaştırıcı dil ve hedef gösterme kültürü bir kez daha demokrasiye darbe vurmuştur. HDP İzmir İl Binasına yapılan saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden görevli vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı. 

BEDRİ SERTER: TASVİP EDEMEYİZ 

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, hiçbir parti ya da kuruma yapılacak silahlı saldırının asla kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, "Hiçbir kişinin böyle silahlı saldırısını tasvip edemeyiz. Böyle bir saldırı  AK Parti de HDP de İYİ Parti de olsa kabul edilir değil. Bir vatandaşımız da rahmetli olmuş. Allah'tan rahmet diliyorum. Tasvip edilecek gibi değil, bu saldırıyı kınıyorum" dedi. 

MURAT BAKAN: HUKUKSUZLUĞU, SALDIRIYI, ŞİDDETİ REDDEDİYORUZ 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, saldırıyı kınayarak, "Ülkeyi yönetenin öfke ve nefret saçan dili, kendinden olmayan herkesi hedef gösteren ve düşmanlaştıran kirli siyaseti bu saldırının azmettiricisidir. Hepimiz bu ülkenin eşit yurttaşlarıyız; hukuksuzluğu, saldırıyı ve şiddeti reddediyoruz! Başsağlığı ve sabır diliyorum" açıklamasını yaptı. 

KANİ BEKO: SALDIRIYI LANETLİYORUM 

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko,saldırıyı lanetlediğini belirterek, "HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum. Saldırı nedeniyle yaşamını yitiren Deniz Poyraz'a Allah’tan rahmet diliyor, partisine ve ailesine başsağlığı diliyorum" şekilnde açıklama yaptı. 

KAMİL OKYAY SINDIR: BİRARADA KARDEŞCE YAŞAM ÖZLEMİYLE 

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da bir açıklama yaparak, saldırıyı kınadı ve, "HDP İzmir İl Başkanlığına gerçekleştirilen provokatif saldırıyı kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybeden yurttaşımıza rahmet diliyorum. Nefret söylemiyle insanlarımızı ayrıştıran, kutuplaştıran dile ve mafya çetelerine geçit vermeyeceğiz. Bir arada kardeşce yaşam özlemiyle…"  dedi. 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP