Türk basketbolunun 54 yıllık en köklü kulüplerinden olan ve 52 yıldır hiç küme düşmeyen Karşıyaka, tarihinin en kritik sınavlarından birini veriyor.
Sezon başından bu yana düşme hattından çıkmaya çalışan yeşil-kırmızılı ekip; takımı, teknik heyeti, yönetimi ve taraftarıyla omuz omuza vererek parkede bir diriliş öyküsü yazıyor.
Bitime 0.8 saniye kala gelen bayram sevinci
Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda tıklım tıklım dolu tribünler önünde oynanan Safiport Erokspor maçı, nefesleri kesti.
Karşıyaka, kaybetmesi halinde büyük oranda havlu atacağı karşılaşmanın son hücumunda skor 66-67 aleyhine iken sahneye çıkan Young’un bitime 0.8 saniye kala bulduğu sayıyla maçı 68-67 kazanmayı başardı.
Eski antrenörü Ufuk Sarıca’nın çalıştırdığı Erokspor’u mağlup eden Kaf-Kaf, 18 yıl sonra takımın dümenine geçen Antrenör Ahmet Kandemir yönetiminde son 5 maçta 4’üncü galibiyetini alarak ligde kalma ateşini harladı.

Ahmet Kandemir: “Hak eden taraf bizdik”
Takımın üzerindeki psikolojik baskıya dikkat çeken Antrenör Ahmet Kandemir, maç sonu değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “Rakibimizin yüksek skor potansiyeline sahip bir takım olduğunu biliyorduk. Maçı daha düşük tempoda, kontrollü bir oyunla kazanmamız gerektiğinin farkındaydık. Uzun süredir galibiyet alamayan bir takım olmanın getirdiği psikolojik yük toparlanmayı zorlaştırsa da, maçın genelinde ortaya koyduğumuz mücadele ve oyun disipliniyle galibiyeti hak eden tarafın biz olduğuna inanıyorum.”

Camia kenetlendi: Sancak ve Ergüllü’den dev pirim
Kaf-Kaf’ın parkede verdiği varoluş mücadelesine İzmir iş dünyasından ve kulüp camiasından da büyük destek geldi. Maçı protokol tribününde heyecanla takip eden Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ve Eski Başkan İlker Ergüllü, maç sonu soyunma odasına inerek teknik heyet ve oyuncuları tebrik etti.
Daha önce maaş ödemelerini üstlenen ve ligde kalma primini 100 bin Dolar olarak açıklayan Mesut Sancak’ın desteğine, voleybol ve basketbol sponsoru İlker Ergüllü de katıldı.
Ergüllü, takıma ligde kalmaları halinde 50 bin Dolar daha prim vereceğinin sözünü verdi.
Kurtuluş reçetesi: Son iki maç
Karşıyaka, son 2 haftaya 8 galibiyetle düşme potasında girdi. Ligde kalma barajındaki rakipleri Bursaspor, Manisa Basket, Aliağa Petkimspor ve Mersin Spor’un 9’ar galibiyeti bulunuyor. Karşıyaka, kalan iki maçını (Tofaş ve Bursaspor) kazanması halinde diğer sonuçlara bakmaksızın ligde kalmayı garantileyecek.