Kahramanmaraş’ın merkez Dulkadiroğlu ilçesinden acı bir haber geldi. Doğukent Mahallesi’nde yapımı devam eden bir konut şantiyesinde, inşaat işçilerinin konakladığı yatakhane bölümünde sabahın erken saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
40 İTFAİYE ERİYLE 3 SAATLİK MÜCADELE
Yatakhaneden yükselen yoğun duman ve alevleri gören şantiye çalışanlarının ihbarı üzerine, bölgeye adeta itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, alevlere 15 araç ve 40 personelle müdahale etti.
Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, ekiplerin 3 saatlik yoğun ve tehlikeli çalışması sonucunda diğer şantiye alanlarına sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.
ACI BİLANÇO
Yangının tamamen söndürülmesinin ardından yatakhanede yapılan arama ve soğutma çalışmalarında kahreden bilanço ortaya çıktı.
Dumandan etkilenen ve alevlerin arasında kalan 1 işçi olay yerinde hayatını kaybederken, vücudunda yanıklar oluşan ve dumandan zehirlenen 6 işçi ise yaralandı.
Yaralı işçiler, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.
YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR
Faciayla sonuçlanan olayın ardından Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı. İtfaiye ve olay yeri inceleme ekipleri, yangının elektrik kontağından mı, ısıtıcılardan mı yoksa başka bir nedenden mi çıktığını belirlemek üzere küle dönen şantiye yatakhanesinde detaylı incelemelerini sürdürüyor.
İlginizi çekebilir: Emekliye bayram ikramiyesi ödemeleri başladı: İşte gün gün hesap takvimi