Karabağlar Belediyesi’nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda, Belediye Başkanı Helil Kınay’ın başkanlığında iki önemli teklif görüşüldü. Toplantıda hem kadın girişimi kooperatifine ortaklık hem de kurban kesim ve satış alanı kurulmasına ilişkin öneriler, CHP ve AK Parti meclis üyelerinin ortak oylarıyla reddedildi.
SELLUKA KADIN KOOPERATİFİ’NE ORTAKLIK TEKLİFİ KABUL GÖRMEDİ
Meclisin en dikkat çeken gündem maddelerinden biri, S. Selluka Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi’ne Karabağlar Belediyesi’nin ortak olması önerisiydi. Teklif, belediyenin kooperatife ortaklığını ve gerektiğinde temsilci atanması için Belediye Başkanı’na yetki verilmesini içeriyordu. Hukuk, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ile Plan ve Bütçe Komisyonlarından geçen rapor, meclis oturumunda yapılan oylamada Cumhuriyet Halk Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi üyelerinin oy çokluğuyla reddedildi.
Oylamanın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Fırat Eroğlu, kısa bir açıklama yaparak, “Duyarlılığınız için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
KURBAN KESİM VE SATIŞ ALANI TEKLİFİ DE KABUL EDİLMEDİ
Toplantıda görüşülen bir diğer önemli gündem maddesi, Karabağlar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler İşletmesi bünyesinde faaliyet gösteren Bütçe İçi İşletmeye “Kurban kesim ve satış yerinin işletilmesi” faaliyet konusunun eklenmesine yönelik teklifti. Hukuk ile Plan ve Bütçe Komisyonu raporuyla meclise gelen bu öneri de oylamada CHP ve AK Parti üyelerinin oylarıyla reddedildi.
BAŞKAN KINAY’DAN RET KARARINA SİTEM
İki önemli önerinin de reddedilmesinin ardından Belediye Başkanı Helil Kınay, meclis üyelerine sitemini dile getirdi. Kınay, “CHP de ret verdi, AK Parti de ret verdi. Belediye Başkanlığımızca sunulan önergeyle ilgili değerlendirme için teşekkür ediyorum” diyerek, kendi önerilerinin her iki partinin de oylarıyla reddedilmesine tepki gösterdi.