Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

Karabağlar Meclisi’nde Başkan Kınay’a yaylım ateşi: “Sözde solculuk yapıyor…”

Karabağlar Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Başkan Helil Kınay, hem AK Parti hem de eski partisi CHP sıralarından gelen çok sert eleştirilerin hedefi oldu. Belediyenin bir milyar lirayı aşan borç iddiaları, bitmeyen inşaatlar ve kurum içindeki mobbing suçlamaları meclis salonunda tansiyonu zirveye taşıdı.

Karabağlar Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda Başkan Helil Kınay,

Karabağlar Belediyesi’nin eylül ayı olağan meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümü, Belediye Başkanı Helil Kınay’a yönelik sert eleştirilerin gölgesinde geçti.

Kürsüye çıkan AK Partili Meclis Üyesi Bekir Kalaylı, Başkan Kınay’ın geride kalan iki yıllık görev süresinde somut hiçbir esere imza atmadığını ve yalnızca sosyal medya belediyeciliği yaptığını iddia etti.

Kurum içindeki personel değişikliklerine de dikkat çeken Kalaylı, “Biz söylemekten utanıyoruz ancak siz dinlemekten sıkılmıyorsunuz. Bence siz Karabağlar’ı cezalandırıyorsunuz. Bugün yine bir müdür değişmiş, bir de bu izne giden personele baskı oluyormuş, yerler değişiyormuş. Bugünün yarını da var, bence insanlara çok zulmetmeyin” sözleriyle yönetim anlayışını ağır bir dille eleştirdi. Kalaylı’nın hemen ardından söz alan bir diğer AK Partili isim Uğur Özcan ise, belediyeye ait hizmet araçlarının üzerinde Başkan Kınay’ın adının dev puntolarla yer almasını gündeme taşıyarak, “Bakanlığın ya da TBB’nin gönderdiği araçlarda biz bakanımızın ya da valimizin adını görmüyoruz ancak belediyenin araçlarında Helil Kınay’ın adını büyük harflerle görüyoruz. Sizin araçlara yazdırdığınız isim belediyeye külfet olacak. Sizden ricam ivedi bir şekilde bu yanlıştan dönün” çağrısında bulundu.

ESKİ PARTİSİNDEN ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

Toplantının en çarpıcı çıkışı ise Başkan Kınay’ın eski siyasi yuvası olan CHP sıralarından geldi.

CHP’li Meclis Üyesi Ezgi Aktaş, doğrudan Kınay’ı hedef aldığı sert konuşmasında kurum içinde sistematik bir mobbing uygulandığını ve çalışanların Yeni Parti’ye üye olmaya zorlandığını iddia etti.

Başkan Kınay’ı “sözde solcu” olarak nitelendiren Aktaş, “Bu insanlar sizden ayrımcılık istemiyor. Sadece çalışmak ve evlerine ekmek götürmek istiyorlar. Kamu gücü kişisel hesapların ya da güç gösterişinin aracı değildir. Kamu gücü halka hizmet için vardır. Helil Kınay, işçinin emeğiyle oynamaktadır” diyerek tepkisini dile getirdi. On beş yıllık bir belediye çalışanının toplu iş sözleşmesi sürecindeki fikirleri nedeniyle mobbinge maruz kaldığını savunan Aktaş, sözlerini, “Sizin gibi sözde solcu birinden ayrılmamızın bizim için hayırlı olduğunu düşünüyoruz” diyerek noktaladı. Bu sert eleştirilere yanıt vermek üzere söz alan Yeni Parti Grup Başkanvekili Abdülvahap Batihan ise, baskı iddialarını kesin bir dille reddederek, “Partimizin bir personele baskı yaparak, mobbing yaparak kendi safına geçirmek gibi bir derdi olamaz. Biz diyoruz ki bugün seçim olsun teraziye çıkalım. Biz polemiğe girmek istemiyoruz ama girmek istiyorsanız da bizim terazimiz halktır” şeklinde konuştu.

“BURASI KİMSENİN BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİL”

Meclis salonundaki gerilim, AK Parti Grup Başkanvekili Fırat Eroğlu’nun iddialarıyla daha da tırmandı. Belediyenin sıfır hizmetle devasa bir borç batağına sürüklendiğini öne süren Eroğlu, 153 memurun yüzlerce kez rotasyona tabi tutulduğunu belirterek bunu “mobbingin tam olarak kendisi” olarak tanımladı.

Belediyenin 1 milyar 800 milyon lira borcu olduğu yönünde duyumlar aldıklarını belirten Eroğlu, “Burası kimsenin babasının çiftliği değil, kimsenin tapulu malı değil. Bu belediye şirketlerinin A.Ş. olması, Helil Kınay’ın şahsına ait olduğunu göstermez” çıkışını yaptı.

Ailesine yönelik tehditvari telefonlar aldığını da iddia eden Eroğlu, bu duruma da sert tepki gösterdi. Bu iddialar üzerine söz alan MHP Meclis Üyesi Uğur Durmaz ise Eroğlu’na destek vererek, “Benim yol yürüdüğüm adamı tehdit edecek adam daha anasının karnından doğmadı. Ben ne kadar beyefendiysem, kuyunun dibi kadar da derinim” diyerek rest çekti.

BAŞKAN KINAY: “LAFA DEĞİL YAPILAN İŞE BAKILMALI”

Eleştirilerin odağındaki isim Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, toplantının sonunda söz alarak hakkındaki tüm iddialara yanıt verdi.

Tartışmaların merkezindeki Yeşilyurt Pazaryeri projesinin durdurulmadığını ve müteahhit firmaya borçları bulunmadığını belirten Kınay, borç iddialarını yalanlayarak, “Şu borç rakamları nereden çıkmış merak ediyorum, şu belgeleri getirin de biz de görelim. Tüm çalışma arkadaşlarımız hizmet etmek için elinden geleni yapmaktadır” dedi.

Kurum içindeki personel değişikliklerinin kişisel değil tamamen liyakat ve ihtiyaç odaklı olduğunu savunan Başkan Kınay, eleştirileri yanıtlarken, “Bir masadan diğer masaya görev değişikliği yapılması suretiyle ortaya konan hak-hukuk-adalet cümlesini dinledik. Bize burada akıl verecek olan herkes önce dönüp kendine bakacak” sözleriyle meclis üyelerine tepki gösterdi.

Karabağlar Meclisi’nde Başkan Kınay'a yaylım ateşi: “Sözde solculuk yapıyor…”
Demokrat Gündem