Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Öğrenci Yaz Okulu’nda gençlerin ürettiği tasarım çalışmaları, Galeri Alt’ta açılan sergide ziyaretçilerle buluştu.
“Kentsel Boşluklardan Yaşayan Mekanlara” temalı sergi, 10 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.

Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Gençlerimizin fikirlerinden güç alarak, Karşıyaka’yı daha yaşanabilir ve kapsayıcı bir geleceğe birlikte taşıyacağız” dedi.
Karşıyaka Belediyesi giriş katında yer alan Galeri Alt, genç tasarımcıların eserlerine ev sahipliği yapıyor. Karşıyaka Belediyesi tarafından “Kentsel Boşluklardan Yaşayan Mekanlara” temasıyla düzenlenen 4. Öğrenci Yaz Okuluna katılan gençlerin hazırladığı tasarımların yer aldığı sergi, 10 Ekim’e kadar ziyaret edilebiliyor.

Üniversitelerin mimarlık, peyzaj mimarlığı ve şehir planlama bölümlerinden öğrencilerin katıldığı yaz okulu; seminerler, atölyeler, saha çalışmaları ve tasarım süreçlerinden oluşan üç haftalık yoğun bir programla gerçekleştirildi.
Donanmacı, İmbatlı ve Şemikler mahallelerinde belirlenen alanlarda kentsel boşlukların yaşayan mekânlara dönüştürülmesi hedefiyle çalışmalar yapıldı. Öğrenciler, kamusal alanların kimliğini ve dayanıklılığını güçlendirecek, mekânsal hafızayı ve peyzaj stratejilerini öne çıkaran projeler hazırladı.“

”Geleceğe ışık tutuyorlar”
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “4. Öğrenci Yaz Okulu boyunca ortaya konan çalışmalar, kentimizin kamusal alanlarının nasıl daha yaşanabilir ve kapsayıcı hale gelebileceğine dair önemli fikirler sunuyor.
Gençlerimizin disiplinler arası bakış açılarıyla ürettikleri projeler, Karşıyaka’nın mekânsal dönüşümüne yön verecek değerli öneriler içeriyor. Karşıyaka Belediyesi olarak, gençlerin fikirlerine her zaman kulak vererek, birlikte üretmeye ve kentimizi geleceğe hep birlikte taşımaya devam edeceğiz” diye konuştu.