DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2158840-0,20%
İzmir
33°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Karşıyaka’da ‘İmar Çözüm Ofisleri’ açılacak

Karşıyaka’da ‘İmar Çözüm Ofisleri’ açılacak

ABONE OL
20 Mayıs 2021 19:12
Karşıyaka’da ‘İmar Çözüm Ofisleri’ açılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, ‘İmar Çözüm Ofisleri’nin açılacağını duyurdu.  Ofislerde kentsel dönüşüm için başvurmayı düşünen, bununla ilgili süreç başlatmak isteyen vatandaşlara rehberlik etmeyi amaçlayan çalışmalar yürütülecek.

Karşıyaka Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ikinci olağan toplantısı Belediye Başkanı Cemil Tugay idaresinde gerçekleşti. 
Karşıyaka’da, Fen İşleri bünyesinde bulunan ve 2014 yılından itibaren faaliyeti durdurulan Asfalt Üretim Tesisi gerekli bakım ve onarımı yapıldıktan sonra Asliye Ticaret Mahkemesince değer tespiti yapılacak. Belirlenecek değer üzerinden 10 yıllık intifa hakkının yüzde 96’sı Karşıyaka Belediyesi’ne ait olan Kent AŞ’ye ayni sermaye olarak aktarılması oy birliği ile kabul edildi. 
Öte yandan 2020 Mali Yılı Kesin Hesabı, komisyonlardan oy çokluğu ile kabul edildi. 

CHP GRUBUNDAN UYGUR TÜRKLERİ AÇIKLAMASI
CHP’li Meclis Üyesi Belma İnam, CHP’li Meclis Üyeleri adına Uygur Türklerine yapılan zulüm hakkında bir basın açıklaması okudu. O açıklamada şu ifadeler yer aldı. 
“Çin Halk Cumhuriyeti’nin 2014 yılından itibaren Uygur Türkleri ile diğer soydaşlarımıza yönelik sistematik e kitlesel şekilde uyguladığı ağır zulüm insanlığa karşı suçtur ve ne yazık ki halen devam etmektedir. Terörle ve radikalizmle mücadelesi kisvesi  altında milyonlarca soydaşımız, zorla toplama kamplarında alın-konulmakta ve “yeniden eğitim” adı altında dini ve kültürel baskılara tabi tutulmaktadır. Müslüman soydaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirmeleri engellenmekte, ibadethaneleri yıkılmaktadır. Bu şekilde; işkence, tecavüz, kısırlaştırma, İslamiyet’in zorla terk ettirilmesi gibi uygulamalarıyla alenen insanlığa karşı suç işleyen Çin yönetimi, toplama kamplarının ve kamplardaki uygulamaların uluslar arası bağımsız bir heyet tarafından denetlenmesine izin vermemektedir. ABD, İngiltere, Kanada başta olmak üzere Avrupa Birliği ve Birleşmiş 39 ülke, Uygurlar ile birlikte Türk ve Müslüman halkların gördükleri zulme karşı Çin’e teki gösterip çeşitli yaptırımlar uygularken, Türkiye’nin de bu uluslar arası girişimlere aktif destek vermesi ve hatta öncülük vermesi ve hatta öncülük etmesi beklenmektedir. Soydaşlarımız, bu sorunun Birleşmiş Milletlerin gündemine taşınmasını beklemektedirler. CHP üyeleri olarak, Çin’in soydaşlarımıza karşı yaptığı mezalimin karşısında durmaya, bu vahşi politika son buluncaya kadar Uygur Türklerinin ve diğer soydaşlarımızın mücadelesine destek verip sesleri olmaya devam edeceğini beyan ederiz.”

ÖZTÜRK: GÖSTERDİKLERİ HASSASİYETE TEŞEKKÜR EDERİZ
AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk, yapılan bu basın açıklamasına destek verdiklerini belirterek, “CHP’li meclis üyeleri bir önceki mecliste Filistin halkına destek vermişti. Filistin, Kudüs ve Uygur Türkleri hakkın gösterdikleri hassasiyete teşekkür ederiz. Bizi şaşkınlığa uğrattı bu tepkileri. Hiçbir platformsa Kudüs, Filistin ve Uygur Türkleri için bir insiyatif almalarıyla karşılaşmadık. Ortak bir sesle, bu işe gönül verilmesi bizleri birlikte bir ulus olma adına güçlendirdiği kanaatindeyim. Yeryüzünün en azgıncı ve bozguncu olan İsrail bugünde orantısız güç kullanarak kadın çocuk demeden, Mescidi Aksa’ya saldırıyor. Söz konu Müslüman olduğunda dünya toplumunun sessiz kalması bizim toplum olarak ne kadar birlikte hareket etmemizi ortaya koymuştur. Bu çağrıları anlamlı buluyorum. Buradan Filistin halkına ve Uygur Türklerine seslenmek istiyorum. Üzülmesinler ve sabırlı olsunlar” dedi. 

TUGAY: DEPREMİN SİYASETİ OLMAZ
Karşıyaka Belediye başkanı Cemil Tugay ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
Umuyorum önümüzdeki ay daha iyi koşullarda ve belki zaman içerisinde normal salonumuzda meclislerimiz gerçekleştirebiliriz. İyi bir yazın olması için hepimizin duyarlı davranması gerekiyor. Hastalıkla ilgili olsun, sosyal ekonomik zorluklar açısından olsun, ülkemize insanlarımıza her bir breyi ile siyasi düşüncesi ne olursa olsun, köken nereden olursa olsun hiç kimseyi bir diğerinde ayırmadan her zaman insani bir adalet duygusu ile herkese yardım çabası içinde olmasını diliyorum. Deprem oldu yine kısa bir zaman önce. Tekrar endişelendik. Bir taraftan hepimizin şahit olduğu kentsel dönüşüm çalışmalarında da, bina yıkımı projelendirilmesi ve yapım işleri ile ilgili olarak çalışan herkesi bir diğerinin işini kolaylaştıracak bir şekilde çalışmasını diliyorum. Bizde belediye olarak bu süreçte ilgili taraflarla olabildiğince yakın iletişim içerisinde olarak en kolaylaştırıcı tavırla bu sürecin ilerlemesini istiyoruz. İmar çözüm ofisleri adı altında bir ofis açacağız. Burada kentsel dönüşüm için başvurmayı düşünen, bununla ilgili süreç başlatmak isteyen vatandaşlarımıza rehberlik etmeyi amaçlayan bir çalışma yürütülecek. Bu süreçte yaşanacaklar, mevcut hukuki tablo içerisindeki hakları ve hangi yoldan giderlerse en doğru çözümü üretirler, onun hakkında bilgi verecekler. Bu çalışma artık bir nihayete erdi ve çok yakın zamanda başlayacağız. Kentimizde binaların yenileme sürecine olumlu katkı verecekler. Deprem konusu önemli bir konu. Ben bu sürece herkesin katkı vermesini diliyorum. Kendi adıma ve bulunduğum makam adına herkese müteşekkir olurum. Deprenin siyaseti olmaz. En kısa zamanda çözmemiz gereken en önemli sorunlardan biridir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP