DOLAR 32,2970 -0.6%
EURO 34,7234 -0.44%
ALTIN 2.408,18-0,58
BITCOIN 1857331-4,69%
İzmir
20°

AÇIK

üst menü altı
Kılıçdaroğlu: Devletteki çürümeye son vereceğiz

Kılıçdaroğlu: Devletteki çürümeye son vereceğiz

ABONE OL
28 Ocak 2023 16:12
Kılıçdaroğlu: Devletteki çürümeye son vereceğiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Konya Akşehir’de ‘Yörük Türkmen Büyük Buluşması’na katıldı, “Türkiye’yi yeniden bütün kurumlarıyla inşa etmek zorundayız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin kurduğu ‘Yörük Türkmen Masası’nın çalışmaları ve atacakları adımlar kapsamında organize edilen ‘Yörük Türkmen Büyük Buluşması’na katıldı. Akşehir’de gerçekleşen buluşmaya CHP lideri Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte geldi.

‘Teokratik Oligarşiye Geçit Yok’ pankartının yer aldığı salonda mehteran ekibi, “Kemal Başkan ülkenin gururusun, Türkiye’ye ışık saçan umudumuzsun” dizelerinin yer aldığı şarkı çaldı, İzmir Marşı’nı okudu.

‘CUMHURBAŞKANI KILIÇDAROĞLU’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Yörük kültürünün önemine dikkat çekerek, “Bu kültürü yaşatmak için anlamak anlatmak zorundayız” dedi. Yörük çocuğu olduğunu ifade eden Böcek, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Allah’ın izniyle 14 Mayıs’ta cumhurbaşkanımız olarak göreceğimiz sayın genel başkanımız, milletvekillerimiz, yol arkadaşlarım, katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Böcek’in konuşmasının ardından salonda bulunanlar “Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu” sloganları attı.

""

‘BİZE DOĞRUYU ÖĞRETEN HOROSAN ERENLERİNİ HİÇ UNUTMADIK’

Bu sloganların ardından sahneye CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. Kökeninin olduğu topraklara geldiği için mutlu olduğunu belirten CHP lideri, “Rahmetli ninemi hatırlıyorum. Sabahın güneşi hangi taşa değdiyse o taşı öperdi. Böyle bir kültürden geldim. Yörük, Türkmen kültürü sıradan bir kültür değil. Uzun bir yoldan geldik doğrudur. Anadolu topraklarına geldik doğrudur. Bize doğruyu öğreten Horosan erenlerini hiç unutmadık. Tarihin bize yüklediği sorumluluk öğrendiğimiz kültürü evlatlarımıza aktarmaktır. Zaman zaman farklı partilerin içinde yer aldık ama kültür dediğimiz bir parti işi değildir, insanın ruhudur, geçmişidir, geleceğidir” dedi.

‘AKŞEHİR’İ İL YAPACAĞIZ’

Akşehir’i il yapacaklarını belirten CHP lideri, “Bu işin sağı solu yok, tarihi var. Tarihe saygı duyacaksınız. Milli kurtuluş savaşının kara kutusu Akşehir’dir. Buranın ne kadar değerli bir kent olduğunu anlatmak zorundayız” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP