Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kılıçdaroğlu: ‘Siyaset halka hizmet etmektir, zenginleşme araç değildir’

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu,

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzincan'da düzenlenen mitinge katıldı ve yurttaşlara hitap etti.

Konuşmasında Anadolu'da fabrikalar kuracaklarını ve insanların çalışacağını söyledi. Ayrıca Erzincan'ı demirağlarla Trabzon Limanı'na bağlayacaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, "Burada bir zamanlar Sümerbank'ın iplik ve dokuma fabrikası vardı. Binlerce insan çalışırdı. Neden kapatıldı bu fabrika? O fabrikaların tamamını yeniden yapacağız. Şeker fabrikası özelleştirildi. 6000 kişi çalışıyordu şimdi 250 kişi çalışıyor. Bu mudur milliyetçilik?" diye sordu.

"BANA KARŞI İKİ GRUP VAR"

Siyasetin zenginleşme aracı olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Siyaset halka hizmet etmektir" dedi. Eşiyle ilgili açıklamalar yaparak şeffaf bir siyaset anlayışına sahip olduklarını vurguladı. Vergileri cebe indirenlerin köşeyi döndüğünü belirten Kılıçdaroğlu, 5'li çeteler ve uyuşturucu baronları ile mücadele edeceklerini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyaset zenginleşme, köşeyi dönme aracı değildir. Siyaset halka hizmet etmektir" dedi. "Eşimin yüzüğüne kadar her şeyi açıkladım" diyen Kılıçdaroğlu, "Sizin vergilerinizi cebe indirenler köşeyi döndüler. İki grupla karşı karşıyayım. Birincisi 5'li çeteler; devletin bir kanatı onlara hizmet ediyorlar. İkincisi; uyuşturucu baronları; onların kökünü kazıyacağım" dedi.

"KADINLARIN HESABINA PARA YATIRACAĞIZ"

Kadınların hesaplarına para yatıracaklarını açıklayan Kılıçdaroğlu, sağ elin verdiğini sol elin görmeyeceği bir yardım sistemi oluşturacaklarını belirtti. Belediyelerin çiftçilere yardım ettiğini ve ürünlerini satın aldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, depremzedelerin evlerini 20 yıl taksitle değil, ücretsiz olarak yapacaklarını ifade etti. 

Kılıçdaroğlu, "Kadınların hesabına para yatıracağız. Kimse kimsenin durumunu bilmeyecek. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Bizim belediyeler çiftçilere her türlü yardımı yapıyorlar; hibe desteği, tohum, su desteği veriyorlar. Üreticilerin ürünlerini belediyelerimiz satın aldı. 11 büyükşehir belediyemiz yardımı yapmak için yola çıktı ve görevlerini yapıyorlar" dedi.

EMEKLİLERE İKRAMİYE

Gençlerin iş bulma umuduyla büyükşehirlere gittiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, işsizlik sorununu çözeceklerini ve emeklilere Kurban Bayramı'nda 15 bin lira ikramiye vereceklerini de sözlerine ekledi.

"SİNAN ATEŞ'İN KATİLLERİNİ BULACAĞIM"

Milliyetçilik vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, "Ankara'da Ülkücü hareketin ismini katlettiler. Günlerce sesi çıkmadı, dosyasını seçim sonrasına bıraktılar. Sinan Ateş'in katillerini bulacağım ve yargıya teslim edeceğim" diyerek Ülkücü hareketin öldürülen ismi Sinan Ateş'in katillerinin bulunacağına dair söz verdi.

 

Demokrat Gündem