DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21547612,13%
İzmir
29°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Kılıçdaroğlu’ndan ‘YSK’ açıklaması: ‘Sanki Anayasa’ya uygun karar verecek’

Kılıçdaroğlu’ndan ‘YSK’ açıklaması: ‘Sanki Anayasa’ya uygun karar verecek’

ABONE OL
24 Ocak 2023 13:53
Kılıçdaroğlu’ndan ‘YSK’ açıklaması: ‘Sanki Anayasa’ya uygun karar verecek’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Grup Toplantısı'nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu,"YSK'ya güvenmediğimi Mısır'daki sağır sultan duydu. Sanki biz başvuracağız da YSK gelip Anayasa'ya uygun karar verecek." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup konuşmasında gündeme yönelik açıklamalarda bulunuyor.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

SANKİ YSK ANAYASA'YA UYGUN KARAR VERCEK

YSK'ya güvenmediğimi Mısır'daki sağır sultan duydu. YSK'nın hangi olaylarda nasıl karar vereceğini hepimiz biliyoruz. Sanki biz başvuracağız da YSK gelip Anayasa'ya uygun karar verecek. Akıl var mantık var, iradesini saraya ipotek eden adama hakim mi denir? Hala bunu öğrenmediniz mi? Hangi kararları alacaklar biliyorum. Eğer YSK'ya güvenseydik sandık güvenliği için çalışmazdık. Yargıya, YSK'ya güvenmiyoruz.

"100 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPACAĞIZ"

Ayakkabı yalayıcılığına soyunmuş bir milletvekili gördünüz mü hiç. Ben merak ediyorum bu milletvekili Ordu'da nasıl geziyor. Ahlak bozulursa Türkiye bu noktaya geliyor. Bu milletvekili Orduluların milletvekili değildir. Bir insan aklını kiraya verirse sonuç bu noktaya gelir.

Söz verdik geldiğimizde 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Köy okullarını da açacağız. O okullara da öğretmen atayacağız. Cezaevlerinin de dolu olduğunu biliyorum.

Bilgelik devletin ruhudur. Bilge insanı korumak zorundayız. Boğaziçi Üniversitesi'nde bilgisayara mühendisliği bölümünden Prof. Cem Ersoy'u görevden aldılar. 31 yıldır bilgisayar mühendisi kendisi. Uluslararası makalelerde 11 bin 490 atıf yapılmış kendisine. 2022 yılında dünyanın en etkili bilim insanları listesine giren bir kişi. Neden görevden alırlar. Bir 4-5 ay daha sabredeceksiniz.

Biz lobiler için değil vatandaş için çalışacağız. İktidarımızda tüm sulama birlikleri belediyelerle çalışacak. " 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP