DOLAR 32,5599 0.08%
EURO 35,0072 0.02%
ALTIN 2.438,280,12
BITCOIN 2022265-1,64%
İzmir
35°

AÇIK

üst menü altı
Konak Meclisi'nde sel gerginliği/Batur: 'Ben yarın gidip bakacağım'

Konak Meclisi'nde sel gerginliği/Batur: 'Ben yarın gidip bakacağım'

ABONE OL
1 Haziran 2021 18:54
Konak Meclisi'nde sel gerginliği/Batur: 'Ben yarın gidip bakacağım'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konak Belediyesi Haziran ayı birinci oturumu Konak Belediye Başkanı Abdül Batur başkanlığında gerçekleşti. Başkan Abdül Batur başkanlığında gerçekleşen Konak Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı birinci oturumunda, AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız tarafından gündeme getirilen Yeşildere Lale Mahallesi’nde sel felaketi sonrası yaşanan durum gerginlik yarattı.

DEMOKRAT GÜNDEM-AK Parti Sözcüsü Yıldız, İZSU’nun yıkılan duvarla ilgili bir çalışma yapmadığını, Başkan Batur’un konunun takipçisi olmasını istedi. Başkan Batur, konuyu takip edeceğini belirttikten sonra meclis sürerken kendisine gelen bilgi notunu paylaşarak, “Haftaya müteahhide  yer teslimi yapılacakmış. Yarın bölgede buluşacağız İZSU yetkilileri ile” dedi.

MERHUM KOCAOĞLU VE SÜLEYMANOĞLU’NUN İSİMLERİNİN VERİLMESİ HAKKINDA ÖNERGE SUNULDU

Konak Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı 1. Oturumu’nun açılışında merhum Mustafa Kocaoğlu’nun isminin verilmesi ile ilgili önerge verildi. Önerge oy birliğiyle kabul edildi. Çevre ve Hukuk komisyonlarına havale edildi. Ayrıca Naim Süleymanoğlu’nun adının Gültepe Spor Kompleksi’ne verilmesi, teknoloji bağımlılarına yönelik eğitim ve önlemler alınması hakkında yazılı önergeler  meclise sunuldu ve ilgili komisyonlara gönderildi.

""

ABDÜL BATUR: BELEDİYEMİZDEKİ VAKA SAYISI YÜZDEN BİRE KADAR DÜŞTÜ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, pandemide yeni döneme geçilmesi nedeniyle dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu. Alınan tedbirlerin etkisini göstermeye başladığını, belediye personelinden 100 kişinin covide yakalandığı bilgisini veren Başkan Batur, hasta personel sayısının bire kadar indiğini belirtti.

BATUR: TEDBİRLERE UYUP FAZLA GEVŞEMEYELİM

Başkan Batur, şu açıklama ve uyarıyı yaptı: “Esnaf arkadaşlarımız 9’a kadar da olsa lokantaların açık olması belli bir döngünün sağlanması noktasında bir rahatlama, nefes alma sağladı. Yine de tedbirlere dikkat etmek ve fazla gevşememek gerekiyor. Haziran sonuna kadar disiplinli gitmek önümüzü açacaktır. Öyle umut ediyoruz. Özellikle bu ay sonuna kadar 30 milyon aşının geleceği şeklindeki beyanlardan sonra, ki geçtiğimiz hafta 14 milyon geldi, aşılanmanın hızlanması halkımızı da rahatlatacak. Belediyemizdeki vakalar da düştü, bire kadar düştü. Bir de takip ettiğimiz hasta var. 100 sayılarından buraya geldik. İnşallah bu hastalığın ülkemizin ve dünyanın başından gitmesi en büyük dileğimiz.”

MAHMUT ESAT ASLAN: ATATÜRK’E HAKARET EDEN ZAT…

CHP’li Meclis Üyesi Mahmut Esat Aslan, yazılı önergelerin ele alınmasından önce söz alarak kısa bir konuşma yaptı. Atatürk’e hakaret eden vaizi kınayan Aslan, “Ayasofya da vaaz veren zat Atatürk’e büyük saldırı yaptı. Atatürk olmasaydı orada o zat vaaz verebilir miydi? Orada vaiz mi olurdu zangoç mu olurdu. Atatürk’ü insanlar sevmeyebilir, eleştirebilir de. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Ama Atatürk7e hakaret etmek kimsenin haddi ve hakkı değildir. Buna hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz. Bu karanlık düşünceli insanların bu ülkede barınma hakları olmamalı diye düşünüyorum” dedi.

ABDÜL BATUR: İSTANBUL’U GERİ ALMAYI BAŞARAN ATATÜRK’Ü RAHMETLE ANIYORUZ

AK Partili meclis üyesinin İstanbul’un Fethi’nin önemiyle ilgili konuşmasının ardından konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Fatih’in fethettiği İstanbul’un düşman işgalinden kurtulmasını sağlayan Atatürk’ün unutulmaması gerektiğini belirterek, “Ulubatlı Hasan’ın şehit olduğu İstanbul maalesef işgal kuvvetlerinin eline geçmişti. 19 Mayıs’ta da bu ülkenin üzerine büyük bir lider, ulu önderimiz Atatürk yani büyük uğraşlarla alınan İstanbul verildi, ama geri almayı başaran ve bu konuda büyük mücadele veren Ulu Önderimiz Atatürk’ü de buradan rahmetle anıyoruz” dedi.

BATUR: İŞÇİ ALACAKLARI ÖDENECEK

Meclis Üyesi Nurullah Arık, işçilerin zam farklarının ödenmediği, birikmiş alacakları olduğunu belirterek, “İşçi arkadaşlarının zam farklarını alamadıkları ile ilgili şikayetleri var. 7-8 bin lira alacak” dedi. Başkan Batur, Arık’a, “Güzel zam aldılar. Allah’a bin şükür diyecekler. Kasa dolsun vereceğiz” yanıtını verdi.

HAKAN YILDIZ: GERİYE DÖNÜK 5 YILLIK VERGİLERİN ALINMASI HAKSIZLIK

AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız geriye dönük vergi alınması noktasında yapılan çalışmaların vatandaşlar tarafından mahkemeye taşınacağı uyarısında bulunarak, konuyla ilgili 3. Vergi Mahkemesi’nin verdiği emsal kararı örnek gösterdi.

YILDIZ: CEZALI İŞLEM YAPAN VATANDAŞLAR DAVA AÇACAKLAR

AK Parti Grup Sözcüsü Yıldız, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Konak Belediyesi’nin kendine has bir ahengi var. Muhalefet olarak 2 yıl boyunca gördüğümüz sorunları size aktarmayı muhalefetimizin temel unsuru olarak gördük. Geriye dönük vergilerin alınması noktasında eleştirimiz vardı. Geriye dönük 5 yıllık vergilerin alınmasının bir haksızlık olduğunu dile getirmiştik. Siz de bununla ilgili karar var mı elinizde demiştiniz. Vergi Mahkemesi’nin kararı var. Geçmişte Balçova’da buna benzer uygulamayla ilgili alınmış bir vergi mahkemesi kararı var elimizde. Sonuç kısmında, geriye dönük vergi salınması mümkün olmadığından dava konusu ceza hukuka uygun bulunmamaktadır. Geriye dönük tespit yapmadınız, siz kendi tespitini esas alıp, o tarihten itibaren uygulayın diyor karar. Vatandaş yanında olduğunu ifade eden bir belediyemiz var. Vatandaş gereksiz bir yükle karşılaşmasın diyoruz. Gerekirse meclis kararı da alabiliriz. Geriye dönük değil güncel tespiti esas alarak mesken konumunda bulunup ticaret konumunda bulunan yerleri emsal gösterebiliriz. Cezalı işlem yapan vatandaşlar dava açacaklar. Belediye aleyhine sonuçlanması yüksek bir ihtimal. Açılan davalarla ilgili ödediğimiz mahkeme masrafları, avukatlık masrafları ve faizler var. Torba Yasa’da bir düzenleme var. Mali işler ne kadar işlem yaptı bilmiyoruz ama vatandaş lehine bir karar alınması gerektiğini düşünüyoruz.”

ABDÜL BATUR: MAHKEME KARARLARINI İNCELEYELİM

Başkan Abdül Batur, AK Partili Yıldız’ın eleştirilerine yanıt vererek, “AK Partili Meclis Üyesi Hakan Yıldız’ın eleştiri ve talebine şu yanıtı verdi: “Getirdiğiniz mahkeme kararını inceleyelim, gerekirse bakanlıktan da görüş alırız. Bununla ilgili bakanlık görüşünü alırız, dosyamıza koyarız. Ona ilişkin uygulamamızı yaparız. Yasa ne diyorsa, hukuk ne diyorsa onu yapmak mecburiyetindeyiz” dedi.

AK PARTİLİ YILDIZ, SEL BASKINI SONRASI YAŞANANLARI GÜNDEME GETİRDİ

AK Partili Hakan Yıldız, bu konunun ardından sel felaketi sırasında sular altında kalan 25 evin fotoğrafını gösterip, bölgede yıkılan duvarla ilgili İZSU’nun hala bir çalışma yapmamış olmasını eleştirdi.

""

YILDIZ: DERE KONUSUNU TAKİP ETMENİZİ TALEP EDİYORUM

Başkan Batur’un geçtiğimiz günlerde Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın davetiyle gittiği İzmir’in Çernobili olarak bilinen nükleer atık dolu alana gitmesine karşın Konak sınırları içindeki sorunlara yeterli ilgiyi göstermediği eleştirisinde bulunan AK Partili Hakan Yıldız, şunları söyledi:

“Diğer bir nokta da; Tecrübeli bir başkansınız. Karaburun’a araç, Çeşme’ye destek veriyoruz. Gaziemir’deki eyleme katılıyorsunuz. Çevre ilçelere gösterdiğiniz duyarlılığı biliyoruz. Büyükşehir belediyesinin  toplantılarını düzenli takip eden ender başkanlarındansınız. İZSU’da yoktunuz geçen gün. Orada İZSU’yu görüşürken bir durumu paylaşmıştım ben. Biz geçtiğimiz ocak ayında şubat başında sel felaketi yaşadık. En fazla etkilenen ilçe biziz. Lale Mahallesi’nde 25 tane ev su altında kalmıştı. Felaketin etkilerini birebir tespit etme şansım olmadı. Oradaki suyun nasıl geldiğine baktığımızda Atatürk maskının altında köprü düzenlemesi yaptı büyükşehir. Yaklaşık 250 metre su daha fazla hızlanıyor. Çıktığında da 2550 sokağın kesiştiği noktadaki ayakları pisliklerle tıkıyor. Bu su mahalleye giriyor. Duvarı delerek dereye karışıyor. Bu su hareketi 25 evi su altında bırakıyor. Sayın başkanımızın Gaziemir’deki duyarlılığına binayen arz ediyorum. Bu duvar belediyemiz yetkililerinin mart sonu gelip duvarı  betonlayacağız diye gitmiş, büyükşehir belediyesi. Duvar hala duruyor. Oraya götürdükleri mıcırlara bakın. Bütün bu mıcırlar dere altını tıkamış durumda. Bu altlık malzeme o dere altını tıkamış durumda. İZSU genel kurulunda bunu ifade ettim. Bunlar Konak sınırlarında olmuş. Ben şunu istirham ediyorum; lütfen o mahalleye arkadaşlar gidip konuşsunlar. Gaziemir’i takip ettiğimiz kadar Konak’ın bu sorunu takip edelim birlikte. Sıkıntı var şu an başkan. Tunç Soyer’den ne istediysek aldık diyen bir başkansınız. Şu duvar, sel gelirse, bu kayalar inerse, çok daha büyük felaketlerle karşı karşıya kalırız. Biz vergide, işgaliyede olduğu gibi sorunları söylüyoruz. Hiçbir kararı oy çokluğu yapmadık, oy birliğiyle geçiriyoruz. Bahsettiğim bu dere konusunu takip etmenizi, çözüm getirmenizi yeni bir felaketle karşılaşmamak adına talep ediyorum.”

BATUR: BEN YARIN GİDİP BAKACAĞIM

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir’e ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğu için gittiğini belirttikten sonra konunun takipçisi olacağını, sel felaketinin yaşandığı anda da bölgeye gittiğini söyledi.

BATUR: HALK SAĞLIĞIYLA İLGİLİ NE VARSA KOŞA KOŞA GİDERİM

Başkan Batur, “İZSU Genel Kurulu’nda ben yoktum. Bunu dile getirmişsiniz. Yeşildere’deki sel baskınıyla ilgili bizim hassasiyetimi dışında o gün İZSU yetkilileri, hatta büyükşehir belediye başkanımız otele yerleşen vatandaşları da ziyaret etti. Onlara diğer mahallelerdeki vatandaşlardan daha fazla maddi ve manevi destek sözü verdi ve yerine getirildiğini de biliyoruz. İZSU genel kurulunda göstermiş iseniz gerekeni yapacaktır. Biz de takip ederiz. Meclisi germeyi başarıyorsunuz. Bu büyük bir kabiliyet zaten. Size söz verirken, konuya güzel güzel girdi sonunu nasıl getirecek diyorum. Gaziemir’deki olayla Konak’taki olayın ne farkı var. Gaziemir’de 500 ton nükleer atık var değerli arkadaşlar. Gaziemir Belediye Başkanımız bu konuda duyarlılığını ortaya koymuş. 2017 yılından beri bununla ilgili bir çalışma yapıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve kamu kurumları seyrederken, Gaziemir Belediye Başkanımız kamuoyu dikkatini çekmek için böyle bir eylem yapıyor. Kime ne zararı var? Yazık değil mi oradaki insanları. Bunun gündemde tutulması kadar doğal bir şey var mı? Sadece Konak değil büyükşehir meclis üyesisiniz. Böyle bir davet gelince koşa koşa gittim. Ne size ne de başka bir siyasi kurum başkanına hesap vermek zorunda değilim. Biz bu kentte büyükşehir belediye başkanı ve beni çağıran kimse, halkın sağlıyla ilgili ne varsa koşa koşa giderim. 11’e on kala oradaydım, 11.30’da da cenazedeydim. Konak’ın dışına da gidiyoruz. Eleştiri olur. Ama eleştiriyi gergin boyuta getirmek, insanları, meclisi germe konusunda büyük bir usta sayın Yıldız. Büyükşehirde de öyle. Hakan Yıldız mikrofonu eline aldı, Allah diyor herkes. Muhalefet yapmak en tabi hakkınız. Ama bu hakkı kullanırken biraz daha biz nasıl yaklaşıyorsak o şekilde yaklaşırsanız çok daha olumlu geliriz. Gaziemir’e gittim diye eleştiriyorsunuz. Kime ne? Orada Konak’ı temsil ettim arkadaşlar. Sizin de sorumluluk hissetmeniz lazım. Çevre Bakanlığı’nın ayağa kalkması, nükleer atığı kaldırması, sizin de orada öncü olmanız lazım. Bunlar basit işler. Basit. Biz Konak’ı en iyi şekilde temsil ediyoruz. Mesaimin yüzde 90’ını Konak’ta geçiriyorum. İZSU’dan bire bir de takip edeceğim. Bittikten sonra fotoğraflarını göstermemiz gerekir. Ben yarın gidip bakacağım. Sabah ilk işim o” diye konuştu.

BATUR: HAFTAYA MÜTEAHHİDE YER TESLİMİ YAPILACAK

Başkan Batur, meclis sürerken kendisine gelen bilgi notunu da paylaşarak AK Partili Hakan Yıldız’ın bahsettiği alandaki duvarla ilgili yarın müteahhide yer teslimi yapılacağını açıklayarak, “Haftaya müteahhide  yer teslimi yapılacakmış. Yarın bölgede buluşacağız İZSU yetkilileri ile” dedi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP