DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20793921,02%
İzmir
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
Korkutan açıklama: ‘Bayraklı’daki evlerin yüzde 70’i çürük’

Korkutan açıklama: ‘Bayraklı’daki evlerin yüzde 70’i çürük’

ABONE OL
15 Mart 2023 14:21
Korkutan açıklama: ‘Bayraklı’daki evlerin yüzde 70’i çürük’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu'dan çarpıcı bir açıklama geldi. Başkanvekili Özuslu, "Bayraklı'da test ettiğimiz 33 bin binanın yüzde 70'inin mühendislik hizmetleri, teknik, depreme dayanıklılık ve hazırlık olarak yeterli düzeyde olmadığı görülüyor" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve İzgi Fuarcılık iş birliği, 4M fuarcılık destekleriyle düzenlenen IMATECH – Endüstriyel Üretim Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı.

MUSTAFA ÖZUSLU: 33 BİNANIN YÜZDE 70'İ DEPREME DAYANIKLI DEĞİL
Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu'dan çarpıcı bir açıklama geldi. Başkanvekili Özuslu, "Bayraklı'da test ettiğimiz 33 bin binanın yüzde 70'inin mühendislik hizmetleri, teknik, depreme dayanıklılık ve hazırlık olarak yeterli düzeyde olmadığı görülüyor" dedi.

""

YÜZDE 70'İ YETERSİZ! 

Mustafa Özuslu deprem konulu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  "Bir gerçekle karşı karşıyayız, deprem… Büyük bir depremdi. Gerçekten de yüz yılın en büyük doğal felaketi ama şunu bilmek zorundayız. Doğal felaketler, depremler olacaktır; İzmir’i de bekliyor. Depreme hazırlık için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Deprem bölgesindeki sanayiciler etkilendi.  Türkiye’nin en büyük oranda sanayi merkezleri olan İstanbul, Kocaeli ve İzmir gibi bölgelerde deprem olduğunda buna ne kadar hazırız diye sanayi tesisleri sormalı.

Ücretsiz yapı risk tespiti yapıyoruz, bunları yaptırın. Önlem alalım. Bayraklı’da incelenen 33 bin binanın yüzde 70’inin mühendislik hizmetleri ve depreme dayanıklılık açısından yeterli düzeyde olunmadığı görülüyor. Bundan sonra yapacağımız her fabrikayı daha dayanıklı yapalım. Olası bir depremde sanayi ve üretim ayakta kalsın. Çünkü üretirsek var olacağız. Depremin can kayıpları yanında ekonomik yıkıntı da yaşanır ki bunun altından kalkmak çok zordur."

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP