Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mahir Polat hakkında flaş gelişme: Avukatları duyurdu

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, sağlık sorunları nedeniyle Adli Tıp Kurumu’na sevk ediliyor. Avukatı Erkam Erdem, hipertansiyon kaynaklı hayati risklerin devam ettiğini ve Polat’ın acil tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, sağlık sorunları nedeniyle Adli

Haber Merkezi-İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, tutukluluğu devam ederken yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle Adli Tıp Kurumu’na (ATK) sevk edildi.

Polat’ın avukatı Erkam Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, müvekkilinin yüksek tansiyon (hipertansiyon) kaynaklı ciddi sağlık problemleri yaşadığını ve hayati tehlikesinin sürdüğünü belirtti.

“Hayati Tehlikesi Devam Ediyor”

Avukat Erdem Polat’ın tutuklandığı günden bu yana tansiyon sorununun devam ettiğini belirterek, şu bilgileri paylaştı:

“Mahir Polat, biri ölümcül seviyede olmak üzere iki kez hastaneye kaldırıldı, anjiyo yapıldı. Cezaevine döndükten sonra tansiyonu yine yüksek seyretmeye devam etti. Son ölçümde tansiyonu 19-11 olarak kaydedildi.”

Hipertansiyon Hangi Riskleri Taşıyor?

Erdem hipertansiyonun yaratabileceği hayati tehlikeleri şöyle sıraladı:

  • Böbrek yetmezliği ve diyaliz riski
  • Emboli (pıhtı atması) riski
  • Beyin kanaması riski
  • Kalp krizi riski

Erdem, Mahir Polat’ın ailesinde de benzer sağlık sorunları yaşandığını belirterek, Polat’ın annesinin emboli nedeniyle hayatını kaybettiğini, babasının ise kısmi felç geçirdiğini hatırlattı.

Ne Olmuştu?

İBB’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 23 Mart 2025’te tutuklanan Mahir Polat’ın sağlık durumu nedeniyle bir süredir tahliye edilmesi bekleniyordu.

Ticaret Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gıda güvenliği kapsamında aldığı ihracat kısıtlaması kararlarının gündemde olduğu bir dönemde, Polat’ın sağlık sorunları yeniden kamuoyunun dikkatini çekti.

İlginizi çekebilir: Netanyahu tarife krizini çözmek için Trump’ın kapısını çaldı

Demokrat Gündem