Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

Manisa’daki 11 can kayıplı feci kazada ilk adli karar: 2 sürücü tutuklandı

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nda 11 kişinin yaşamını yitirdiği, 27 kişinin de yaralandığı dehşet verici tur otobüsü kazasında adli süreç tamamlandı. Mahkemeye çıkarılan otobüs ve çekici sürücüleri tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hazırlanan ilk bilirkişi raporunda sürücülerin kusur oranları gün yüzüne çıktı.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nda 11 kişinin yaşamını yitirdiği, 27 kişinin de yaralandığı

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun Akhisar Gişeleri mevkisinde meydana gelen katliam gibi kazanın ardından başlatılan soruşturmada sıcak bir gelişme yaşandı.

Hastanelerdeki tedavilerinin ardından gözaltına alınan tur otobüsü sürücüsü M.A, çekici şoförü H.K. ve otobüsün sahibi aynı zamanda yedek şoförü olan M.Y., Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan M.A. ile H.K. tutuklanırken, yedek şoför M.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BİLİRKİŞİ RAPORU ORTAYA ÇIKTI: MANEVRA HATASI VE HIZ İHLALİ

Soruşturma dosyasına giren ilk bilirkişi raporu, facianın perde arkasındaki kural ihlallerini netleştirdi.

Rapora göre; tur otobüsünün sürücüsü M.A.’nın mevzuatta belirlenen geri gitme ve manevra kurallarını açıkça ihlal ettiği saptandı. Çekici şoförü H.K.’nin ise bölgedeki hız sınırlarına uymadığı tespit edilerek kazada tali kusurlu olduğu değerlendirildi.

OTOYOLDA DEHŞET ANLARI: ÇEKİCİ TUR OTOBÜSÜNE ÇARPTI

Facia, dün Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Akhisar Gişeleri yakınlarında meydana geldi. H.K. yönetimindeki 78 YD 559 plakalı çekici, M.A. kontrolündeki 16 AED 124 plakalı tur otobüsüne çarptı.

Çarpışmanın şiddetiyle ortalık savaş alanına dönerken, otobüsteki 11 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 27 kişi ise yaralandı.

HASTANELERDEN SEVİNDİREN HABER: 13 YARALI TABURCU EDİLDİ

Kazanın ardından çevre ilçelerdeki hastanelere sevk edilen 27 yaralıdan 13’ünün tedavilerinin tamamlandığı ve taburcu edildikleri bildirildi. Diğer yaralıların hastanelerdeki tedavileri ve kazayla ilgili geniş çaplı adli tahkikat devam ediyor.

Manisa'daki 11 can kayıplı feci kazada ilk adli karar: 2 sürücü tutuklandı
Demokrat Gündem